Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Komputer do gier 3K z

Variance

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jaki posiadasz budżet na kupno? - 3000zł
Kiedy zamierzasz kupić zestaw? (za ile dni, tygodni, miesięcy, lat)Jutro chcę zamówić (góra pojutrze)
Jaka jest dotychczasowa specyfikacja sprzętu, a jaka rozdzielczość monitora?Specyfikacja aktualnego jest zbyt słaba do czegokolwiek więc chcę nowy aktualny monitor to BENQ FP71G+ (1280 x 1024)  (jeśli możecie oceńcie czy ten monitor jest ok ewentualnie może dokupię jakiś monitor za 500zł jak ten będzie zły 
Do czego ma służyć komputer? Gry 
Czy w koszyku ma się znajdować monitor albo inne peryferia (myszka, klawiatura, słuchawki, etc.)? Jeśli mój monitor podany wyżej był by słaby to proszę o jakiś spoko monitor do 500zł
Czy do zestawu ma być dołączony system operacyjny? Tak win 7 <3
Czy zamierzasz podkręcać podzespoły? Nie 
Masz jakieś dodatkowe wymagania dotyczące sprzętu? Chcę aby zestaw był wydajny , w miarę cichy  no i oczywiście najważniejsze - Interesuje mnie  czy Wiedzmin 3 pójdzie na Normal/Wysokie z 50/60fps i inne gry takie jak dying light ,battlefieldy ,gta 5 jednym słowem gry 2015/16/17 pójdą na normalnych/wysokich ze stałymi 60fps 

Opublikowano

zdublowały się posty, ale nie ważne..

co na to, jeżeli byś poczekał na rx 480? ma wyjść pod koniec czerwca referent, czyli za ok. 2 i pół tygodnia. ta karta ma być wydajniejsza od 970 lub mniej więcej na tym samym poziomie, więc według mnie warto czekać. kosztować będzie około 1100 złotych.

monitor dość słaby, ale najważniejsze włożyć w sprzęt hajs i po prostu dozbierać kiedyś na monitor. 

FX 6300 | R9 380 4GB | VS 550W | Seagate 1TB | Crucial M4 120GB | 970a-ud3 rev 1.2 | Brutus 410 | 8GB RAM | 

Opublikowano

@up

Dla mnie liczy się aby zestaw był naprawdę dobry więc jeśli ma być rx480 lepszy to mogę poczekać 

ja cię rozumiem. takie samo jest moje nastawienie. skoro masz czas, lepiej poczekaj. 

FX 6300 | R9 380 4GB | VS 550W | Seagate 1TB | Crucial M4 120GB | 970a-ud3 rev 1.2 | Brutus 410 | 8GB RAM | 

Opublikowano

Jaki posiadasz budżet na kupno? - 3000zł

Kiedy zamierzasz kupić zestaw? (za ile dni, tygodni, miesięcy, lat)Jutro chcę zamówić (góra pojutrze)

Jaka jest dotychczasowa specyfikacja sprzętu, a jaka rozdzielczość monitora?Specyfikacja aktualnego jest zbyt słaba do czegokolwiek więc chcę nowy aktualny monitor to BENQ FP71G+ (1280 x 1024)  (jeśli możecie oceńcie czy ten monitor jest ok ewentualnie może dokupię jakiś monitor za 500zł jak ten będzie zły 

Do czego ma służyć komputer? Gry 

Czy w koszyku ma się znajdować monitor albo inne peryferia (myszka, klawiatura, słuchawki, etc.)? Jeśli mój monitor podany wyżej był by słaby to proszę o jakiś spoko monitor do 500zł

Czy do zestawu ma być dołączony system operacyjny? Tak win 7 <3

Czy zamierzasz podkręcać podzespoły? Nie 

Masz jakieś dodatkowe wymagania dotyczące sprzętu? Chcę aby zestaw był wydajny , w miarę cichy  no i oczywiście najważniejsze - Interesuje mnie  czy Wiedzmin 3 pójdzie na Normal/Wysokie z 50/60fps i inne gry takie jak dying light ,battlefieldy ,gta 5 jednym słowem gry 2015/16/17 pójdą na normalnych/wysokich ze stałymi 60fps 

Windows 7 w morele to koszt około 600 zł. Już lepiej brać W10, albo W8.1, a najlepiej bez systemu - by ten hajs dać przykładowo na lepszą grafikę, czy też monitor. Ten twój benq to jakaś porażka... 

Z grafiką poczekaj do końca miesiąca, aż wyjdzie ten radeon. 

Monitor - https://www.morele.net/monitor-iiyama-g-master-black-hawk-ge2488hs-649008/ lub tańszy AOC https://www.morele.net/monitor-aoc-i2269vwm-579266/

#teams4bal

Opublikowano

Proszę bardzo :):

https://www.morele.net/inventory/info/fudE2W/

Nie wiem czy to wejdzie w obudowę o.O i trochę przekroczyłem budżet... Mam nadzieję, że się nie gniewasz :D. Ale tak jak kolega mówi, lepiej poczekać na Radeon'a, bo GTX 960 to nie jest szczyt marzeń graczy. Po prostu jest dobry, ale nie najlepszy...

Tragedua @1361622928-U485574.pngShinigami. nie skladaj zestawow, robisz to bardzo zle, stare technologie, malo oplacalne czesci, w ogole brak mi na to slow: 100 razy lespszy zestaw: http://www.morele.net/inventory/info/RtzB8v/

steam: /awesomeplayer1337

Opublikowano

@1361622928-U485574.pngShinigami.

Nie dalem systemu, bo sprawa nie dogadana, ale zostawilem na niego sumke, budzie nie mozna nic zarzucic.... zwlaszcza w tej cenie, dales bude za 250zl (w takim budzecie XDDDD) i cwaniaczysz, radeon sie grzeje? skoncz pierdolic, jest duzo wydajniejszy od Twojego marnego gtxa (z 2gb ram xD za 3k komp...), zreszta tego gtxa pasuje podkrecac, bo inaczej po co on..., a autor nie robi OC.... pieprzysz farmazony, ktore napisal 12 latek, bez wiedzy na onecie, zakoncz swoj zywot w tym dziale, prosze. 

Opublikowano

@1361622928-U485574.pngShinigami. zniknie CI parasolka, to wylecisz szybciej niz sie spodziewasz. Lubisz nvide? To dzialaj na swoja szkode, a nie autora, nie masz argumentow, radeon stoi? Bo co, ma troszke pozniej premiere i karta za mniej niz tysiaka, bedzie wydajniejsza od gtx 970, no i miala normalna pamiec illosc vram, nawet 8gb, a nie 3,5 ja w/w gtx. Niezly z niego informatyk, nie jak najwiecej dziur, bo to moze zepsuc cyrkulacje, powietrze ma przeplywac przez obudowe, a nie uciekac... Sam pomysl, znaczy nie, lepiej juz nie mysl, bo szkodzisz, nie blagam, ja wymagam. 

Opublikowano

zresztą co ma dziura w obudowie do okienka? w zasadzie po co komu zbierający się kurz, co powodują takie dziury w obudowie. najlepiej mieć dwa wentyle odpowiednio rozstawione i wszystko gra.

to, że nvidia górą to mnie po prostu rozśmiesza. r9 390 nad gtx'em 970 raczej ma przewagę jeżeli ktoś nie podkręca w samym vRAM. gdyby AMD też miało tyle funduszy, to ich produkty jeszcze lepiej sprawowałyby się w grach, co nie zmienia faktu, że aktualnie zazwyczaj ma przewagę lub jest na równi. 

po prostu AMD poszło w innym kierunku i bardzo dobrze, bo gdy nvidia daje karty za 2k/3k, to czerwoni idą w niższy budżet i wypuszczają kartę za deczko więcej niż tysiąc, przez co więcej klientów będzie na nią stać, bo jednak więcej ludzi kupuje kompa za 3k/ponad niż 4/5k. do tego małe wymiary, niski pobór mocy i karta marzenie. 

swoją drogą do niedawna r9 295x2 dalej był królem wydajności  xD oczywiście to dwurdzeniowa karta, ale w benchach wypadała najlepiej. 

Opublikowano

co na to, jeżeli byś poczekał na rx 480? ma wyjść pod koniec czerwca referent, czyli za ok. 2 i pół tygodnia. ta karta ma być wydajniejsza od 970 lub mniej więcej na tym samym poziomie, więc według mnie warto czekać. kosztować będzie około 1100 złotych.

Pomysł jak najbardziej dobry, tylko jedno ale... Autor chce system, który kosztuje 4 stówy, a w takim wypadku o karcie za klocka można tutaj zapomnieć.

Opublikowano

Za 2600 złoży zestaw z jakimś najtańszym rxem.

Opublikowano

Jeśli byłby za 800-900 to spoko. Tylko tutaj będą raczej ceny rzędu 1000-1100. Dlatego też niezbyt to widzę w 2600. Musiałby totalnie ciąć na wszystkim, a i tak pewnie się w budżecie nie zmieści. Wszystko zależy od ceny samej karty.

Opublikowano

Jeśli byłby za 800-900 to spoko. Tylko tutaj będą raczej ceny rzędu 1000-1100. Dlatego też niezbyt to widzę w 2600. Musiałby totalnie ciąć na wszystkim, a i tak pewnie się w budżecie nie zmieści. Wszystko zależy od ceny samej karty.

nie chcę dostać repa za to ani punkty, ale tylko udowodnię: 

przyjmijmy, że rx będzie kosztował pośrednio, czyli 1050 zł. sumując to wszystko, wraz z tym zestawem>

ZESTAW 1642 + 1050 wychodzi niespełna 2700, to fakt, może się troche pomyliłem, ale też rx może mniej kosztować. sto w to czy w tamto to da radę uzbierać. 

Opublikowano

No i widzisz, właśnie pokazałeś to o czym mówiłem. Totalne cięcie na wszystkim jak leci. Sama budżetówka, a i tak nie mieścisz się w 2600 ;) Poczekamy na karty i zobaczymy, może akurat, ale według tego co się zapowiada to będzie ciężko.

Opublikowano

Nie cięcie tylko nie ma po co wsadzac lepszych podzespołów.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...