Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Razer Kraken Pro - wymiana uszkodzonego kabla

LeCezar

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć,

Kilka dni temu miałem niezbyt miłą okazję uszkodzić kabel od słuchawek. Przez to też same słuchawki nie działają i szkoda byłoby je wyrzucić. Potrafię lutować i nie jest problemem przelutować kabel z innych słuchawek, tylko pozostaje kwestia mikrofonu. Jak wiecie w Krakenach Pro sygnał jest rozdzielony na słuchawki i mikrofon, a sam kabel w słuchawkach składa się z: grubego miedzianego, czerwony, zielony i białego (cienkie oplecione włóknem). Podejrzewam, że jest to uziemienie, prawa i lewa słuchawka oraz mikrofon. Czy można dostać kabel pasujący do tego, albo czy macie pomysł jak to podłączyć, aby mikrofon zaczął działać na nowo. Myślałem nad rozwiązaniem typu przejściówki, którą Razer dołącza do zestawu, ale tu powstaje pytanie co z uziemieniem do mikrofonu. Jeśli ktoś mógłby podzielić się pomysłem to będę wdzięczny!

Pozdrawiam!

Opublikowano

Jakim pomysłem ? Uziemienie jest jedno. 

Do kraken są kable na allegro wystarczy poszukać albo kombinuj sobie sam z kablem trzy żyłowym ekranowanym albo dwużyłowym w ekranie + jednożyłowy w ekranie dla mikrofonu. Lepszych kabli nie ma po co dawać bo to nie jest sprzęt zaliczany przynajmniej do HIFi 

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...