Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Pocenie sie w okresie dojrzewania 16-17 lat

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Uzywam antiperspirantow I one gowno robią. Jedynie co to zapach potu likwidują I ladnie pachną A ja się cały czas poce, zaczęło się to 2 miesiące temu I mimo ze psikne sobie pod pachy to i tak widać na koszulce ze jest pot itd. Są jakies tabletki na to które zadzialaja albo cos? Że zlikwidują ten pot w jakimś stopniu? Bo to trochę wstyd idę do szkoły A już plecy spocone i pachy ....

Opublikowano

Ja też mam ten sam problem tylko, że z dłońmi. Byłem u lekarza i powiedział, że przemyć ciepłą wodą i szarym mydłem, i potem posmarować kremem np. Nivea, po tym zabiegu mam bardzo fajne suche dłonie. Co do pach to spróbuj przed wyjściem umyć je ciepłą wodą i szarym mydłem. Powinno pomóc. Jednak zalecam Ci pójść do lekarza.

Opublikowano

Higiena plz

O moja higienę osobista się nie martw, bo dbam O nią. Nie moja wina, ze jestem w okresie dojrzewania I się poce A teraz jeszcze gorac w chj jest

Opublikowano

Jasne, chodzi mi o używanie właściwych specyfikow do mycia się a nie jakichś gówien komercyjnych w stylu axe, nike itd. Im więcej chemii w tym cżyć się myje sz tym gorsza skóra. Im mniej składników masz w mydle ( tylko kostka...) tym lepiej. Jak zapachowe to tylko naturalny ekstrakt, jak pięknie pachnie zwykle mydło chyba nie muszę tłumaczyć ze jest nafaszerowane chemia

graphic.png

Opublikowano

Sracie się o to pocenie, to jest normalne bo teraz 1. Jest gorąca, 2. W procesie dorastania ciało człowieka wariuje.

Ja pociłem się w zimę przy - 20 stopniach więc nie narzekaj... 

Doje**ł jak sosna w dzika...

Opublikowano

Zacznij chodzić w koszulach, mniej przylegają do ciała, elegancja + wyrwiesz jakieś lasencje :] Grunt to się myć, ja czasami biorę prysznic 2-3 razy dziennie

Opublikowano

Sprawdź medispirant roll-on, jest to antyperspirant nakładany na noc po kąpieli/przysznicu na pachy. W moim przypadku widać jakieś efekty, ale każda skóra inaczej reaguje/

Jakby nie było jutra, jakby nie istniał czas, chwila to dziś sekunda, ale zegar dawno już zgasł...

Trzyma przy sobie nas tylko wspomnienie tego, jak było tu nam na początku

4875_blue.png [*] 30.09.2016r. [*] 9368_gold.png

Opublikowano

O higienie mówi jakiś pseudo gimbo dres, który myśli ze lepiej w*********c tabletki niż zadbać o skórę xDDD

Gruczoł potowy znajduję się pod skórą czyli najlepiej zwalczać pocenie się środka.No ale z kim ja tu rozmawiam brudasem na poziomie ameby xD

DhyEdvI.gif

Opublikowano

Jasne, chodzi mi o używanie właściwych specyfikow do mycia się a nie jakichś gówien komercyjnych w stylu axe, nike itd. Im więcej chemii w tym cżyć się myje sz tym gorsza skóra. Im mniej składników masz w mydle ( tylko kostka...) tym lepiej. Jak zapachowe to tylko naturalny ekstrakt, jak pięknie pachnie zwykle mydło chyba nie muszę tłumaczyć ze jest nafaszerowane chemia

Jasne... ja biorę prysznic codziennie, używam jakichś drogich specyfików, a i tak się pocę spod pach.

Zacznij chodzić w koszulach, mniej przylegają do ciała, elegancja + wyrwiesz jakieś lasencje :] Grunt to się myć, ja czasami biorę prysznic 2-3 razy dziennie

Lato się zbliża, a ty polecasz mu koszulę? Jest dopiero wiosna i 25 stopni, pomyśl co będzie latem... jak już teraz ledwo idzie wytrzymać w koszulce.

Opublikowano

Jasne... ja biorę prysznic codziennie, używam jakichś drogich specyfików, a i tak się pocę spod pach.

Lato się zbliża, a ty polecasz mu koszulę? Jest dopiero wiosna i 25 stopni, pomyśl co będzie latem... jak już teraz ledwo idzie wytrzymać w koszulce.

Nie chodziło mi o białą koszulę od garnituru, tylko takie na 'sportowo'

Opublikowano

Nie chodziło mi o białą koszulę od garnituru, tylko takie na 'sportowo'

No tak, ja rozumiem, ale są upały - ledwo da się wytrzymać w luźnym t-shircie, a ty polecasz jeszcze gorszą... koszulę.

Opublikowano

Dokladnie, a w środku lata to pewnie masakra bedzie, chyba pójdę do apteki po jakies tabletki czy specjalne cos przeciw poceniu sie

Opublikowano

ja tak samo mocno się pocę i na tshirt zakładam jakiś cardigan, który przepuszcza jak najwięcej powietrza. fajnie wygląda i nie widać paszek. sam mam ten problem tak samo od kilku miesięcy, dojrzewanie... zresztą u mnie pot nie śmierdzi tylko pachnie neutralnie czasami old spajsem i EWENTUALNIE rzadko nieprzyjemnie (kiedy odpale brudas-mode on). najważniejsze, zgól pachy do zera. 

@Ares2100

tak to jest jak ameby określają kogoś po długości włosów i po tym jakiej muzyki słucha  :lenny: zlewać takich ludzi

FX 6300 | R9 380 4GB | VS 550W | Seagate 1TB | Crucial M4 120GB | 970a-ud3 rev 1.2 | Brutus 410 | 8GB RAM | 

Opublikowano

O higienie mówi jakiś pseudo gimbo dres, który myśli ze lepiej w*********c tabletki niż zadbać o skórę xDDD

Gruczoł potowy znajduję się pod skórą czyli najlepiej zwalczać pocenie się środka.No ale z kim ja tu rozmawiam brudasem na poziomie ameby xD

czyli rozumiem, że podczas mycia nie ma żadnej ingerencji w skórę, ja p******e. mogłem wyłapać wcześniej, że to bait zjeba xD

graphic.png

Opublikowano

Nie dziala nic, a tabletki powoduja ze ten pot Ci sie gotuje pod skórą i zdychasz :D

Wspolnie wszyscy damy rade! :)

Mój sprzęt: Intel i5-4440, GTX 660 TwinFrozr, Corsair VS-550W

lovv.png

by Azb3sT^

Opublikowano

No nie wiem czy takie pocenie jest do końca całkiem normalne. Nie masz przypadkiem nadwagi? Ja byłem i jestem szczupły i zarówno teraz jak i w okr dojrzewania nawet w upały nie pociłem się prawie w ogóle. Noszenie lekkich zwiewnych koszulek z naturalnych tkanin powinno trochę pomóc a jak nie to pozostaje tylko wizyta u lekarza.

Cyrk.png

Opublikowano

Każdy człowiek jest inny i biorąc jakieś tam tabletki likwidujesz objawy a nie źródło problemu. Dajmy na to : masz zmniejszoną objętość płuc , dzięki temu szybciej sie pocisz itp.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...