Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Opłacalność

MOBB

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zastanawiam się czy z kilku serwerów CS 1.6 typu cod mod, bf2 itp.. można jeszcze robić pieniądze w 2016 roku. Jak myślicie? Serwery zarabiały by chociaż tyle gotówki aby utrzymać same siebie? Prosze o wypowiedzenie się osób które miały styczność z własną serwerownią. 

Opublikowano

Znam około 5 osób które ciągle zarabiają grube pieniądze na takich serwerach. Kupują po taniości reklamy a i tak są na plusie ~500 zł.

Przykładem jest Soul który sprzedaje rzeczy na giełdzie ( ten od csów ).

Jeśli dobrze rozkręcisz serwer i będzie on jakoś przyzwoicie zrobiony to na pewno Ci się to zwróci.

Opublikowano

Na czasie coś z kumplem/ami zacznę kręcić, sporo się nagrałem na innych, czas na coś swojego. Dzięki za odpowiedz. 

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Cs 1.6 dalej dobrze się trzyma, więc masz duże grono odbiorców. Na pewno da się coś zarobić.

Pomogłem?

Opublikowano

To zależy ile osób będzie na nim grało  :)  Zrobisz dobrą reklamę - serwer cały czas full to nie widzę problemu 

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Proponuje Ci zrobić serwer COD MOD ;) Największy zarobek na takich serwerach idzie ;) Klasy premium, lv, VIP'y itp.

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Ja akurat nie polecam kupowac serwerow na takich stronach jak : 

- pu....a.pl

- se.......ger.pl

- za.....ka.pl

Tam są drogie Polecam ci kupic VPS i bedzie duzo taniej ja mam kupiony VPS 1024 MP ramu i procek 2 rdzenie 2.5 mam 2 serwery i 0 lagów i jeszcze 3 bede stawiał :)

Opublikowano

Z własnego doświadczenia wiem, że aktualnie cod mod np 401 lvl (bez bugów, crashy itp itd) zarabia w miesiąc do 1000zł. 

Co do innych modów typu bf2 się nie wypowiem gdyż nie ingeruje w takie serwery.

Co do hostingu, osobiście polecam 1shot1kill :) 

Jeżeli chcesz stawiać np bansa, sklepsms itp to polecam hosting zenbox.pl a dlaczego?

Mybans - problemy z połączeniami serwerów,

hekko - problemy z połączeniami serwerów,

proserwer - problemy z połączeniami serwerów (przy większej ilości).

Pozdrawiam,

RumcajsJumper

Pisz po Polsku bo jest różnica czy robisz komuś "łaskę" czy "laske" :)

Opublikowano

Tam są drogie Polecam ci kupic VPS i bedzie duzo taniej ja mam kupiony VPS 1024 MP ramu i procek 2 rdzenie 2.5 mam 2 serwery i 0 lagów i jeszcze 3 bede stawiał :)

xD

Dobre , dobre ziomek, ale zauważ to że jak obydwa twoje serwery dojdą do minimum 15 graczy, na tej maszynce :) to już nie wyrobi

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...