Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Szaman Healer vs Szaman Smok

InviSibleS

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Oki dzięki :D

edit:a na healera do pvp dzwon czy wachlarz i jakie bony?:p tylko chodzi mi konkretnie o harda nie o pl czy jakiegoś easy ;p

Zalezy. Jezeli chcesz byc maszynka do rzucania umiejetnosciami na prawo i lewo to wachlarz / Jezeli chcesz zaskakiwac i wolisz sie bawic w zwarciu to oczywiscie dzwonek (na zadymach nikt nie bedzie mial abs'ow na dzowny, a w walkach 1 v 1 naprawde zadko kto zbuduje eq w oparciu o ten abs).

osobiście wole dzwonka ;p wiec chyba go wybiore 

• Odpowiedzi 53
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Bdw. sam zastanawiam sie nad wyborem postaci glownie pod zadymy, ale rowniez zeby to byla glowna postac (nie zamierzam robic dropow).

Co byscie mi polecili?

P.S: nie zakladam nowego tematu, gdyz jest to chyba bezsensowne, dlatego pytanie umieszczam tutaj.

Opublikowano

Bdw. sam zastanawiam sie nad wyborem postaci glownie pod zadymy, ale rowniez zeby to byla glowna postac (nie zamierzam robic dropow).

Co byscie mi polecili?

P.S: nie zakladam nowego tematu, gdyz jest to chyba bezsensowne, dlatego pytanie umieszczam tutaj.

Polecił bym ci BM'a ale sam nim gram  :lenny: Więc myślę ze WP i mental. Bardzo dobry pvp i pvm  :D

Opublikowano

BM napewno odpada, nie moja bajka. Mental fajna opcja, ale kazdy w tych czasach ma abs na taka dwureke czy tez miecz. Natomiast WP bardzo spoko do pvm, ale na zadymy mysle ze jest srednio przecietny (ma rozpro, rozumiem, ale jego tez takie rozpro boli-> gasi mu polowe umiejetnosci i robi sie "useless"). Myslalem nad jakims daggerem / archerem (malo osob ma na nich abs), lecz zarobic nimi na eq jest ciezko. I caly czas jestem w kropce.

Opublikowano

W takim razie polecam ci archer'a. Mało osób ma abs na strzały na serwerach gdzie ze zmiankami jest problem i do tego postać ogólnie sama w sobie jest mocna. Co do zarobku to myślę ze farmienie bossów na marmurku z łuczkiem 40sr+ będzie przyjemne, łatwe i oczywiście opłacalne  ^^

Opublikowano

Zawsze to jakies wyzwanie i nowosc dla osoby grajacej tylko bodym i wp na zmiane. Dzieki utwierdziles mnie troche we wlasnym postanowieniu (chce grac archerem, ale jak kolega z szamanem, szukam utwierdzenia).

Opublikowano

Z tego co się orientuje to archerów jak i healerów będzie mało.. Czyli na was zawsze będzie nabór do gildii co jest wielkim plusem według mnie  :lenny:

Opublikowano

a jak dawac skile u tego healera zaczynac od zwiekszenia ataku zeby mi bylo lepiej na początek?

Dokładnie, da ci mocny i solidny start  :D

Opublikowano

a jak dawac skile u tego healera zaczynac od zwiekszenia ataku zeby mi bylo lepiej na początek?

Dokładnie, da ci mocny i solidny start :D

A potem leczenie czy jakiś atakujący ?

Opublikowano

Szczerze ci powiem ze leczenie bym dawał przy końcu dlatego że ono się tylko przydaje w pvp tak naprawdę.. a na wojny z 50 lvl'em nie pójdziesz  :D

Opublikowano

Szczerze ci powiem ze leczenie bym dawał przy końcu dlatego że ono się tylko przydaje w pvp tak naprawdę.. a na wojny z 50 lvl'em nie pójdziesz :D

To wypisz mi wszystkie skile jak dawać żebym spamu nie robił i o każdy nie pytał bo widzę ze się znasz :D

Opublikowano

Ja bym dał: Zwiększenie ataku > Przywołanie błyskawicy (dobre aoe) > burzowy Szpon > Rzut piorunem > Leczenie > Zwinność.

Opublikowano

Ja bym dał: Zwiększenie ataku > Przywołanie błyskawicy (dobre aoe) > burzowy Szpon > Rzut piorunem > Leczenie > Zwinność.

Wszystko ok tylko rzut piorunem nie jest czasem lepszy od burzowego?
Opublikowano

Zależy, każdy ma inne preferencje  :D

Opublikowano

Zależy, każdy ma inne preferencje :D
Ja dam odwrotnie ale resztę od wzoruje od CB:D a staty rozumiem 2int 1wit a potem zręka ?
Opublikowano

Ja dam odwrotnie ale resztę od wzoruje od CB:D a staty rozumiem 2int 1wit a potem zręka ?

Ja bym dawał 2 int 1 zre, witalność nie jest aż tak przydatna na serwerach prywatnych gdy każdy ma wbite max hp w eq  :D

Opublikowano

Zdecydowanie szaman smok jest prostszy, ale healerem lepsza zabawa w pvp

NIE POLECAM NOWEJ JAKOŚCI ,SAME BUGI, STRATA  CZASU

Opublikowano

Ja bym dawał 2 int 1 zre, witalność nie jest aż tak przydatna na serwerach prywatnych gdy każdy ma wbite max hp w eq :D
Ale początek będzie trudniejszy dam trochę w wita:p
Opublikowano

2:1 int:zr to najlepsze rozwiazanie. Wachlarz do pvp skillami, a ze skilli jasne, że rzut piorunem jest lepszy. Ja prawdopodobnie na Antaris zrobie najpierw skille buffujace, lub przynajmniej Zwiekszenie Ataku a potem Zwinka. Moze sie bardzo przydać - nie zapominajcie, że ogólna szybkość ruchu (i ataku, ale bez zwiazku) jest tu zmniejszona, dlatego Zwinność u heallera ma być jego atutem :)

Pozdrawiam.

sysuniadangos.png

Pomogłem Ci w czymś ? Spodobał Ci się mój post ? Nie bądź obojętny. Daj LIKE! :)

|+++| 50 POSTÓW - 26.02.13 12:13|+++|

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...