Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Komputer do gier do 2000 zł + tani monitor itd.

Tieru

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,
Chcę kupić jak najlepszy komputer do 2000 zł + tani dobry monitor + tania klawiatura i mysz najtańsza.
Jak ktoś wie, to prosiłbym o jakiś sklep z ratami 0%.

Oglądałem wariant dobrego komputera złożonego przez experta morele.net
https://www.morele.net/inventory/info/ykFrFN/?utm_source=youtube.com&utm_medium=link&utm_campaign=IN_YT_TechnologyCorner

Prosiłbym Was o złożenie mi dobrego sprzętu w rozsądnej cenie. :)
Odwdzięczę się masą plusików. :P

Jaki posiadasz budżet na kupno?
2200-2350
Kiedy zamierzasz kupić zestaw? (za ile dni, tygodni, miesięcy, lat)
Na dniach
Jaka jest dotychczasowa specyfikacja sprzętu, a jaka rozdzielczość monitora?
18 cali+
Do czego ma służyć komputer?
Gier
Czy w koszyku ma się znajdować monitor albo inne peryferia (myszka, klawiatura, słuchawki, etc.)?
Tak, mysz, klawiatura, monitor, ew. najtansze glosniki.
Czy do zestawu ma być dołączony system operacyjny?
Jeśli system jest za darmo to tak, jeśli nie to proszę dać cenę.
Czy zamierzasz podkręcać podzespoły?
Nie
Masz jakieś dodatkowe wymagania dotyczące sprzętu?
Raczej nie

Wszystkie poradniki w "O mnie" i na moim profilu YouTube.

51dd70965ae71.png

!!!HIT!!! -- Pełno klientów na DT nawet na najstarszym kompie bez zamuły!

!!!HIT!!! -- Nowa modyfikacja do Metina FastKill

World of Metin2

Opublikowano

Wypełnij

Jaki posiadasz budżet na kupno?
Kiedy zamierzasz kupić zestaw? (za ile dni, tygodni, miesięcy, lat)
Jaka jest dotychczasowa specyfikacja sprzętu, a jaka rozdzielczość monitora?
Do czego ma służyć komputer?
Czy w koszyku ma się znajdować monitor albo inne peryferia (myszka, klawiatura, słuchawki, etc.)?
Czy do zestawu ma być dołączony system operacyjny?
Czy zamierzasz podkręcać podzespoły?
Masz jakieś dodatkowe wymagania dotyczące sprzętu?

Opublikowano

widać, że morelowski expert, bo typ daje 2x4 pamięci do płyty, która ma 2 sloty, czyli wszystkie będą zajęte. pomijając starą podstawkę i też starszą obudowę. 

zestaw

nowszy chip tj. skylake, procesor i3 6100 wraz z gtx'em 950, raczej powinieneś pograć we wszystkie nowe gry, choć radziłbym dołożyć myślę te 250 zł na r9 380 4GB, ponieważ gierki alokują sobie więcej niż 2GB jeżeli mówimy tutaj o wysokich/najwyższych ustawieniach. 8GB pamięci zwykłej DDR4. zasilacz mniej więcej taki sam jak vp 500, ale ma trzy lata gwarancji. obudowa to konstrukcja dwukomorowa z miejscem na schowanie kabli, maskownicą na zasilacz no i w zasadzie to wszystko.

jeżeli nie obchodzi cię ani troche kultura pracy, to daj znać, bo jest taki plan, żeby dać i5 6400. kartę można zmienić na r7 360, budę na jakiegoś papiera kroju zalman t3 i po prostu wystarczyłoby apgrejdować kartę za jakiś czas, to też musiałbyś być pewny, że będziesz ulepszał sprzęt w niedalekiej przyszłości.

NO I WZÓR NAJWAŻNIEJSZY. KOLEGA WYŻEJ PODAŁ.

@Tieru

czyli mysz, klawa i ew. glosniki mają być w budżecie czy oddzielnie? bo nei wiem czy na kompa 2350 zł czy ogólnie. 

FX 6300 | R9 380 4GB | VS 550W | Seagate 1TB | Crucial M4 120GB | 970a-ud3 rev 1.2 | Brutus 410 | 8GB RAM | 

Opublikowano

widać, że morelowski expert, bo typ daje 2x4 pamięci do płyty, która ma 2 sloty, czyli wszystkie będą zajęte. pomijając starą podstawkę i też starszą obudowę. 

zestaw

nowszy chip tj. skylake, procesor i3 6100 wraz z gtx'em 950, raczej powinieneś pograć we wszystkie nowe gry, choć radziłbym dołożyć myślę te 250 zł na r9 380 4GB, ponieważ gierki alokują sobie więcej niż 2GB jeżeli mówimy tutaj o wysokich/najwyższych ustawieniach. 8GB pamięci zwykłej DDR4. zasilacz mniej więcej taki sam jak vp 500, ale ma trzy lata gwarancji. obudowa to konstrukcja dwukomorowa z miejscem na schowanie kabli, maskownicą na zasilacz no i w zasadzie to wszystko.

jeżeli nie obchodzi cię ani troche kultura pracy, to daj znać, bo jest taki plan, żeby dać i5 6400. kartę można zmienić na r7 360, budę na jakiegoś papiera kroju zalman t3 i po prostu wystarczyłoby apgrejdować kartę za jakiś czas, to też musiałbyś być pewny, że będziesz ulepszał sprzęt w niedalekiej przyszłości.

NO I WZÓR NAJWAŻNIEJSZY. KOLEGA WYŻEJ PODAŁ.

@Tieru

czyli mysz, klawa i ew. glosniki mają być w budżecie czy oddzielnie? bo nei wiem czy na kompa 2350 zł czy ogólnie. 

Dzięki, dobrze, że zwróciłeś uwagę na skylake, co do monitora i reszty to wszystko razem, jedynie komputer tak do 2000. :) 

51dd70965ae71.png

World of Metin2

Opublikowano

to są małe pieniądze, bardzo małe, więc po taniości:

mysz zwykła, najtansza. optyk, kilka przycisków, max 1000 dpi no i w sumie jakiś niszowy sensor avago.

klawiatura też to samo co wyżej. po prostu do użytku.

monitor zwykły, najtanszy na 1080p. 

nawet lekko przekroczony budżet, ale nie opłaca się taniej, zresztą te podzespoły (mysz, klawiatura, monitor) są i tak po prostu SŁABE. radziłbym dozbierać, zwłaszcza do monitora, ale to byś musiał wyłożyć z 250/300 zlotych dodatkowo myślę.

FX 6300 | R9 380 4GB | VS 550W | Seagate 1TB | Crucial M4 120GB | 970a-ud3 rev 1.2 | Brutus 410 | 8GB RAM | 

Opublikowano

to są małe pieniądze, bardzo małe, więc po taniości:

mysz zwykła, najtansza. optyk, kilka przycisków, max 1000 dpi no i w sumie jakiś niszowy sensor avago.

klawiatura też to samo co wyżej. po prostu do użytku.

monitor zwykły, najtanszy na 1080p. 

nawet lekko przekroczony budżet, ale nie opłaca się taniej, zresztą te podzespoły (mysz, klawiatura, monitor) są i tak po prostu SŁABE. radziłbym dozbierać, zwłaszcza do monitora, ale to byś musiał wyłożyć z 250/300 zlotych dodatkowo myślę.

Dzięki, nie chodzi mi o gry typu CS lub strzelanek, gdzie każde opóźnienie i czułość się liczy, wg mnie komputer do gier czyli by pograć - fifa, metin, zwykłe gry, nic szczególnego.

51dd70965ae71.png

World of Metin2

Opublikowano

Jeśli będziesz zamawiał zestaw w morelach to możesz sobie dodać do koszyka usługę montażu.
Obecnie sklep oferuje dwie różne usługi montażu.
Pierwsza przeznaczona jest dla osób, które w swoim zestawie nie dokupują dodatkowego
chłodzenia na procesor, lecz zamierzają korzystać z dodawanego przez producenta procesora
http://www.morele.net/montaz-komponentow-zestaw-komputerowy-od-trzech-elementow-bez-dodatkowego-chlodzenia-266770/
to ta usługa.
Druga natomiast została przeznaczona dla osób, które dokupują do zestawu oddzielne
chłodzenie na procesor
http://www.morele.net/montaz-komponentow-od-3-elementow-wraz-z-dodatkowym-chlodzeniem-690846/
W przypadku obu powyższych usług przy zamawianiu zestawu w polu "kod promocyjny" należy wpisać
O44Y129AC8
i naciśnąć obok wyślij. Wtedy koszt montażu zmieni się na 1 złoty, a wysyłka będzie darmowa.
Alternatywnie zamiast montażu możesz dodać do koszyka pendrive SanDisk Cruzer Fit 8GB
http://www.morele.net/pendrive-sandisk-cruzer-fit-8gb-usb-2-0-sdcz33-008g-b35-429628/
Wtedy  przy zamawianiu skorzystaj z kodu
WP35ZXZG5A
i postępuj analogicznie jak w przypadku promocji na montaż.

Opublikowano

Jutro zamawiam zestaw.

Prosiłbym Was o jeszcze jedno sprawdzenie czy na pewno wszystko się zgadza i nie nie poknociłem.

https://www.morele.net/inventory/info/IytA3x/

(z kodem rabatowym - 80 zł od sumy z koszyka za montaż)

Pozdrawiam :) 

51dd70965ae71.png

World of Metin2

Opublikowano

Finalnie chciałem jeszcze zmienić klawiaturę i myszkę (całość do 100 zł).

Polecicie mi jakieś zwykłe, ale z dobrą opinią wg Was? :)

https://www.morele.net/klawiatura-mysz-a4-tech-9300f-v-track-2-4g-rf-nano-414621/

https://www.morele.net/klawiatura-mysz-tracer-islander-rf-trakla45286-844290/

Może być?

51dd70965ae71.png

World of Metin2

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...