Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Temperatura procesora na respie

Leeuw

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam , czy jest tak ze jak sie respią moby to temperatura procesora się podnosi. Gdy są moby zrespione to mam temperature 47stopni a gdy się respią to z 57 to jest normalne czy powinienem się udać do serwisu? Daje lajki

Opublikowano

Kup nowy komputer to rozwiąże problem. 

https://zapodaj.net/1d7e2f3444aa4.png.html :)

Szczerze mówiąc nic specjalnego... Nie wiem po co się chwalić takim słabym sprzętem, ale mniejsza.

Na tym polega działanie procesora. 

Metin2 jest grą korzystającą w znacznej większości z procesora, modele postaci nie są skomplikowane, jak również animacje są proste, za to ilość modeli jest duża.

Dodatkowo metin2 korzysta tylko z 1 rdzenia, możesz to sprawdzić np. hwmonitorem.

Poza tym to i tak duży skok 10 stopni przy respie na 4790k, chłodzenie boxowe?

Srij9JT.png

Opublikowano

nowy komputer? kosztował więcej niż Twój dom :)

XDDDDDDDDDDD Czas na śimiech XDDDD muwisz o tym guwnie za dwa tyśonce? prosze će, nie ośmieszai sie.

Taki komputer i monitor 50hz XDXD klap klask, wracaj do Tibii :) nie na ćiebie tó miejsce

Opublikowano

XDDDDDDDDDDD Czas na śimiech XDDDD muwisz o tym guwnie za dwa tyśonce? prosze će, nie ośmieszai sie.

Taki komputer i monitor 50hz XDXD klap klask, wracaj do Tibii :) nie na ćiebie tó miejsce

kosztował prawie 6 tysiące XDDD

Opublikowano

kosztował prawie 6 tysiące XDDD

Chyba 4. Ew. ktoś Cię w ch*ja zrobił/kupiłeś gotowca jak np. jakiś acer predator xD

Masz cooler cpu jakiś? Nie boxowy.

tenor.gif

Opublikowano

miejsca dla ciebie też tu nie widzę wysłałbym cię na intensywną terapie nauki poprawnej ortografii :D piszesz jak te 13-14 latki patologiczne -.-

Opublikowano

Dobra koledzy, jak chcecie się chwalić ile wydaliście na kompa i że kosztował więcej niż lepianka to na PW.

Bo następne takie posty będą nagradzane punktami, a jak to nie pomoże to będziecie mogli pisać dopiero po kilku dniach.

Na jakimś konkretnym serwerze Ci się to dzieje?

Do jakiej temperatury podskakuje procek?

Kiedy kupiłeś kompa i czy od tamtego czasu wymieniałeś pastę termo-przewodzącą?

Czyściłeś go w środku sprężonym powietrzem(ew. kompresorem)?

Opublikowano

Grafika 1600 dysk twardy 260 obudowa 190 zasilacz 320 naped 80 chlodzenie 140 plyta 700 procek 1150 ssd 320 ram 500 i windows 400 tyle w temacie :)

Przyszedłeś się chwalić sprzętem ? Czy co ? Bo nie rozumiem. Temperatura procka w normie..

Wszystko jest w normie, jakbyś miał +70 to już by było nie dobrze.

Opublikowano

nie ,nie przyszedlem sie chwalic tylko jezeli ktos mi pisze .kup nowy kumputer to mnie takie cos denerwuje a co do tematu . To kupilem kompa z 7 mies temu w spoczynku jest 40 stopni gdy gram to z 47 a gdy respia sie moby to dochodzi do 57 tak czyscilem go kompresorem. Nie wymienialem tej pasty

Opublikowano

nie ,nie przyszedlem sie chwalic tylko jezeli ktos mi pisze .kup nowy kumputer to mnie takie cos denerwuje a co do tematu . To kupilem kompa z 7 mies temu w spoczynku jest 40 stopni gdy gram to z 47 a gdy respia sie moby to dochodzi do 57 tak czyscilem go kompresorem. Nie wymienialem tej pasty

Skoro temperatura nie przekracza 70 stopni nie masz czego się obawiać.

Jeśli już chcesz zmniejszyć temperaturę to wymień pastę na jakąś porządną, na pewno ktoś w statusie na mpc by Ci podpowiedział.

Mógłbyś się obawiać gdyby ta temperatura wskakiwała Ci na 85+ stopni, ale 55-60 nie jest tragicznie.

Tak jak napisałem, jeśli koniecznie chcesz zmniejszyć temperaturę to wymień pastę termo-przewodzącą na jakąś dobrą.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...