Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Klawiatura mechaniczna.

tubadzin12345

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Jestem bardzo zainteresowany kupnem klawiatury, dokładnie jeszcze nie zdecydowałem i dlatego pisze ten temat.

Opcja nr 1:

-Tesoro Durandal G1N CHERRY MX Red

Opcja nr 2:

-QPAD MK-50 Pro Gaming Mechanical Keyb. MX-Red

Prosiłbym was o pomoc w wybraniu jednej z tych 2.

Jesli ktos widzi jeszcze lepszy wybór możecie tez smiało pisać (muszą być red switche, oraz w tym przedziale cenowym co opcje powyzej)

Dodaje jeszcze link do niemieckiego ebaya skąd będe kupował klawiatury (mieszkam w niemczech).

Opcja nr 1:

-http://www.ebay.de/itm/Tesoro-Durandal-G1N-CHERRY-MX-Red-USB-Englisch-schwarz-kabelgebunden-/331857955451?hash=item4d44468a7b:g:oSkAAOSw9VZXOt9I

Opcja nr 2:

-http://www.ebay.de/itm/Tas-mech-QPAD-MK-50-Pro-Gaming-Mechanical-Keyb-MX-Red/351738084406?_trksid=p2045573.c100033.m2042&_trkparms=aid%3D111001%26algo%3DREC.SEED%26ao%3D1%26asc%3D36986%26meid%3D587f95b4c1154d749fe2ca7ed5a5a556%26pid%3D100033%26rk%3D1%26rkt%3D8%26sd%3D351738084406

Dzięki i pozdrawiam

Opublikowano

Obie na niemieckim ebayu? Dlaczego? Kupujesz w Niemczech? Jak tak to podaj budżet w €.

internet to nie jest jakis oddzielny swiat gdzie ludzie zapomnieli o swoich emocjach

Opublikowano

Obie na niemieckim ebayu? Dlaczego? Kupujesz w Niemczech? Jak tak to podaj budżet w €.

"Dodaje jeszcze link do niemieckiego ebaya skąd będe kupował klawiatury (ponieważ mieszkam w niemczech)."

Budżet to około 80euro.

A na ebay'u kupuje ponieważ dużo rzeczy kupowałem na ebay'u i mam do tego serwisu zaufanie.

Opublikowano

Jak najbardziej Q-Pad będzie dobrym wyborem. Dobrze wykonana klawiatura jak na swoją cenę i przede wszystkim wygodna. Osobiście zastanawiałabym się nad tą klawiaturą od Ozone - klik. Dla niektórych minusem może być to, że nie ma podpórki pod nadgarstki (dla mnie jest to niepotrzebne :D), a do tego bardzo ładnie się prezentuje :)

6770714055827651007269.jpeg
Opublikowano

Jak najbardziej Q-Pad będzie dobrym wyborem. Dobrze wykonana klawiatura jak na swoją cenę i przede wszystkim wygodna. Osobiście zastanawiałabym się nad tą klawiaturą od Ozone - klik. Dla niektórych minusem może być to, że nie ma podpórki pod nadgarstki (dla mnie jest to niepotrzebne :D), a do tego bardzo ładnie się prezentuje :)

Wytłumaczysz dlaczego? (dodam że też nie potrzebuje żadnej podpórki) i dlatego to jest ten minus. nie chce płacic za cos co mi jest niepotrzebne. Czemu Durandal jest lepszy niz qpad? :P

Opublikowano

Po prostu nie miałam styczności z tą firmą, a tym bardziej z tą właśnie klawiaturą i nie będę się na jej temat wypowiadać. Q-Pada znam, miałam okazję testować i nie było z nią żadnych problemów, ale jak już mówiłam - stawiałabym na Ozona :)

@Edit

Ewentualnie jak używasz klawiatury numerycznej, i jednak chciałbyś mieć tą podkładkę pod nadgarstki, to kup Ozone Strike Pro (klik)

6770714055827651007269.jpeg
Opublikowano

Po prostu nie miałam styczności z tą firmą, a tym bardziej z tą właśnie klawiaturą i nie będę się na jej temat wypowiadać. Q-Pada znam, miałam okazję testować i nie było z nią żadnych problemów, ale jak już mówiłam - stawiałabym na Ozona :)

@Edit

Ewentualnie jak używasz klawiatury numerycznej, i jednak chciałbyś mieć tą podkładkę pod nadgarstki, to kup Ozone Strike Pro (klik)

hmm zastanowie sie nad ozonem ;D troche mnie boli cena, no ale

Opublikowano

Qpad MK-70 z niebieskim podświetleniem

https://www.amazon.de/QPAD-MK-70-mechanische-Gaming-Tastatur/dp/B00PWLWC8U/ref=sr_1_14?ie=UTF8&qid=1465217516&sr=8-14&keywords=mx+red

Jakością wykonania nie powala, ale warto rozpatrzeć ze względu na podświetlenie, cały czas lepszy wybór niż Durandal.

MK-50 to to samo, tylko, że z podpórką pod nadgarstki i brak podświetlenia.

Ozone wyżej również będzie dobry.

internet to nie jest jakis oddzielny swiat gdzie ludzie zapomnieli o swoich emocjach

Opublikowano

https://www.amazon.de/QPAD-MK-70-mechanische-Gaming-Tastatur/dp/B00PWLWC8U/ref=sr_1_14?ie=UTF8&qid=1465217516&sr=8-14&keywords=mx+red

Jakością wykonania nie powala, ale warto rozpatrzeć ze względu na podświetlenie, cały czas lepszy wybór niż Durandal.

Siema, nie zależy mi w o gole na podświetleniu. Fajnie żeby klawa była spoko do klikania. Głównie bedzie do OSU.

Więc teraz moje pytanie brzmi. QPAD  czy OZONE? :P Bo durandala wywalamy. :)

Pozdrawiam :)

Ps nie wiem czy to ty ale chyba pomagałes mi w złożeniu kompa w zeszłym roku w czerwcu. Tylko wtedy chyba miałeś nick Emil zeciarz ;D

Opublikowano

Nie ma różnicy która. Ozone ma spoko wykonanie, nie ma numpada co dla niektórych może być minusem. Jest programowalna

Qpad to pełna klawiatura i tyle.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...