Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Co lepsze tablet czy nawigacja?

Dzeki Czan

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.
Zastanawiam się co wybrać.Potrzebne mi jest dobra nawigacja do samochodu co lepsze jest?Tablet czy nawigacja typowa do tego, mam dylemat co wybrać przedstawiciel fimy pewnej namawia mnie na tablet ,że to dobre jest na nawigacje ale ja mu za bardzo nie ufam ,nie wiem czy mówi prawdę ,a może mówi tylko aby wcisnąć mi to.
Mi się wydaje ,że typowa nawigacja jest lepsza.Na necie czytałem ,że w tablecie gorzej jest z precyzyjnością , i że często trzeba mieć połączenie z internetem a w trasie różnie to jest, również czytałem ,że większość programów do tabletu to trzeba kupić i przedłużać co roku za opłatą.
Czekam na waszą opinie.Z góry dzięki za pomoc.

1373701876-U969346.jpg

Opublikowano

a nie lepiej uchwyt i telefon?

ja kupuje tylko uchwyt i tyle

Opublikowano

a nie lepiej uchwyt i telefon?

ja kupuje tylko uchwyt i tyle

Dokladnie, kupujesz uchwyt, popierasz na fona np yanosika albo inna mape z nawigacja i jedziesz. ;)

Opublikowano

Jeżeli już mowa o nawigacji, to sama nazwa produktu mówi za siebie. Skoro tablet, to czemu nie telefon w uchwycie? Dla mnie alternatywnym rozwiązaniem byłby zakup nawigacji z aktualnymi mapami świata, z dodatkową możliwością aktualizacji.

Opublikowano

Tablet/telefon ma przewagę jeśli chodzi o aktualizacje, ruch na drodze i wiadomości drogowe , wiadomo konieczny dostęp do internetu. 

Nawigacja pasywna czasem ma lepsze i pewniejsze rozwiązania niestety nie uaktualniana staje się przestarzała. 

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano

Kupujesz takiego przykładowego ipada 2 instalujesz aplikację GPS i gotowe, ale dostęp do internetu trzeba mieć, są chyba wersje z wejściem na modem czy kartę sim.

Dobry sprzęt, bardzo dobra bateria ( mimo starego sprzętu ) u mnie w starszym modelu trzyma około 7-8 godzin. No i urządzenie wielofunkcyjne można dać dzieciakom i zagrają w angry birds :P

Opublikowano

Decydując się na tablet czy smartfon, który będzie pełnił rolę nawigacji, należy zwrócić uwagę czy został wyposażony w moduł GPS. Jest to tak naprawdę jedyne wymaganie, jakie musi spełnić obecnie urządzenie mobilne. I choć większość modeli dostępnych na rynku ma zamontowany GPS, nie zawsze działa on poprawnie, szczególnie jest to często spotykane w tańszych tabletach. Szukając oszczędności, producenci wybierają kiepskie odbiorniki, które mogą wyszukiwać zaledwie po dwie, trzy satelity. Topowe tablety z wyższej półki mogą ich znaleźć co najmniej 8-10 (w tych samych warunkach). Warto więc przed zakupem przeczytać testy dotyczące działania tabletu jako nawigacji samochodowej.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...