Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Komputer ~ 20k + Monitor

MPCTaylor

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jaki posiadasz budżet na kupno? - budżetu jako takiego nie ma, żeby był na wysokim poziomie
Kiedy zamierzasz kupić zestaw? (za ile dni, tygodni, miesięcy, lat) - od razu, gdy zestaw będzie gotowy do kupienia
Jaka jest dotychczasowa specyfikacja sprzętu, a jaka rozdzielczość monitora? - brak
Do czego ma służyć komputer? - do gier, nagrywania, montażu
Czy w koszyku ma się znajdować monitor albo inne peryferia (myszka, klawiatura, słuchawki, etc.)? - nie
Czy do zestawu ma być dołączony system operacyjny? - tak
Czy zamierzasz podkręcać podzespoły? - raczej nie
Masz jakieś dodatkowe wymagania dotyczące sprzętu? - Fajnie gdyby do 18k-20k PLN udało się to wszystko zrobić, ale można dołożyć bez problemu.

Cześć, piszę w sprawie złożenia komputera dla pewnego mojego znajomego. Chce kupić sprzęt za w/w kwotę, osobiście sam bym tyle pieniędzy

nie wydał, ale co kto woli. Łączy się to z faktem, że nie miałem styczności z tak drogimi podzespołami i ciężko mi stwierdzić, czy ten zestaw jest dobry.

Podsyłam aktualny stan: https://www.morele.net/inventory/info/OCySEk/ - proszę zignorować te wszystkie razery, dodatkowe sprzęty, bo one i tak będą inne, chodzi tu o samą budę.

+ Monitor:

https://www.morele.net/monitor-acer-predator-xb271hubmiprz-um-hx1ee-005-835341/

Znajdzie się coś lepszego w tej cenie?

343731479829004887779.png

Opublikowano

Ta 1080 to referent.

To znaczy?

^tak jak kolega wyzej napisal oraz niereferenty sa fabrycznie podkrecane= wieksza wydajnosc oraz sa tansze o ok 400 zl.

Opublikowano

Czyli karta do wymiany na ASUS/MSI, coś jeszcze?

Tak, wiele rzeczy. teraz już ci nie pomogę bo późno i idę spać, ale jutro jak ktoś mnie nie wyprzedi to coś spróbuje ci złożyć. Dużo komponentów którę wybrałeś się nie opłaca, najdroższe nie oznacza najlepsze. :)

Opublikowano

Czyli karta do wymiany na ASUS/MSI, coś jeszcze?

Tak, wiele rzeczy. teraz już ci nie pomogę bo późno i idę spać, ale jutro jak ktoś mnie nie wyprzedi to coś spróbuje ci złożyć. Dużo komponentów którę wybrałeś się nie opłaca, najdroższe nie oznacza najlepsze. :)

Dobra, Ty lepiej nic nie skladaj, bo to bez sensu.

Autorze, czy znajomek, moze poczekac, bo:

1. Moze miec lepsza karte (takie po prostu nowosci, ktore sprzedaje sobie nvidia to tylko pod wode brac od biedy, bo jako pojedyncza karta to juz w ogole nie ma sensu).

2. Nie jestem do konca swiadom, ale pewnie tez nie za duzo czasu, bedzie dostepny i7 6950X, imo warto poczekac, jesli sie wydaje juz kwote, za ktora mozna miec spoko bryke. 

Albo czekac na karty, ale zmniejszyc budzet, kolezka nie chce robic OC, wiec szkoda przeplacac tez. Odpowiedz i mozna sie brac do roboty. 

steam: /awesomeplayer1337

Opublikowano

To groźba jakaś? Co znaczy "Ty"? I od kiedy jesteśmy na "Ty"?

Nie uważasz, że bez "Ty" byłby znacznie lepiej? "Dobra,  lepiej nic nie skladaj, bo to bez sensu."

PS: Dopiero teraz zauważyłeś moja sygnaturę? Brawo za spostrzegawczość.

Opublikowano

W internecie każdy jest na ty.

Czyli w koszyku ma być sama buda + monitor?

ja również bym poczekał na i7 6950x

FX 6300 | R9 380 4GB | VS 550W | Seagate 1TB | Crucial M4 120GB | 970a-ud3 rev 1.2 | Brutus 410 | 8GB RAM | 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...