Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

dobry zestaw do cs:go?

grzehe

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Dziś wpłaciłem kase na konto i zamawiam nową myszke oraz słuchawki.

364zł to moja kasa na koncie bankowym i myślałem nad tym:

myszka steelseries rival: http://allegro.pl/mysz-dla-graczy-steelseries-rival-6500dpi-gratis-i5816083524.html

Oraz słuchawki, na których się kompletnie nie znam wiadomo jak to do cs-a potrzebuje słyszeć bardzo dobrze kroki z każdej strony.

Myślałem nad tym: http://allegro.pl/sluchawki-superlux-hd-681-evo-mkii-2-pady-kabel-i5144300465.html - ja często wymieniam słuchawki bo mam problem z kablem jak tylko zobaczyłem, że jest doczepiający się kabel to mnie zauroczyły :P

Nie mają mikrofonu, ale wtedy zostaje 40zł na koncie i myślałem standardowo o podczepieniu do tych słuchawek zalmana:

http://allegro.pl/mikrofon-zalman-zm-mic1-bardzo-czuly-wysylka-dzis-i5957585619.html

Jak myślicie dobry zestaw czy macie jakieś inne propozycje na zestaw?

Opublikowano

cm alcor storm + superlux hmc 631

propozycja ode mnie

i5 4460 - Gigabyte GTX 970 4GB - SSD Transcend 370 128GB - GoodRam 2x4GB 1600MHz CL9 - ASRock H81M-VG4 R2.0 - Chieftec 450W - Zalman T3

Zowie EC1-A - Zowie G-SR - Razer BlackWidow 2014 Tournament Edition - HyperX Cloud 1 - Audiotrak Prodigy Cube - LG 24GM77 144Hz

Opublikowano

cm alcor storm + superlux hmc 631

propozycja ode mnie

Jeśli chodzi o myszke myślę, że 40zł więcej i dużo lepiej kupić steela, a hmc 631 fajne ale szkoda, że bez odczepianego kabelka :D

Zestaw przekracza kwote, którą mam na koncie, ale dzięki za propozycje :)

Opublikowano

I co wgl o tych słuchawkach myślicie mogą się równać do jakiś lepszych słuchawek jeśli chodzi o jakość czy raczej są jakieś słabsze.

Opublikowano

cm alcor>rival imo

tego rivala tak naprawdę wyrwiesz za 150zł, a cena 190zł ja za te "gratisowe" dodatki

Podana propozycja rzeczywiście przewyższa budżet, myślałem, że się zmieścimy :D

Poszukaj po sklepach internetowych czy w budżecie zmieści się dm1 pro + superlux hd668b. Też propozycja warta rozważenia

i5 4460 - Gigabyte GTX 970 4GB - SSD Transcend 370 128GB - GoodRam 2x4GB 1600MHz CL9 - ASRock H81M-VG4 R2.0 - Chieftec 450W - Zalman T3

Zowie EC1-A - Zowie G-SR - Razer BlackWidow 2014 Tournament Edition - HyperX Cloud 1 - Audiotrak Prodigy Cube - LG 24GM77 144Hz

Opublikowano

cm alcor>rival imo

tego rivala tak naprawdę wyrwiesz za 150zł, a cena 190zł ja za te "gratisowe" dodatki

Podana propozycja rzeczywiście przewyższa budżet, myślałem, że się zmieścimy :D

Poszukaj po sklepach internetowych czy w budżecie zmieści się dm1 pro + superlux hd668b. Też propozycja warta rozważenia

Tak się składa, że nowe myszki steelseries rival 6500dpi kosztują 200zł, a za 150 są z uszkodzeniami albo porysowanymi ślizgaczami, więc to jest bardzo tanio na tej aukcji, a dodatki są gratis, a alcor patrząc na testy nie ma porównania do rivala, więc chyba jednak się zdecyduje na tego rivala może porozmawiajmy o tych słuchawkach bo to nad nimi głowie się najbardziej.

Opublikowano

Jeśli chodzi o parametry techniczne i jakość wykonania, a także implementację sensora to alcor bije go na głowę. Ale Twoje pieniądze - Twój wybór.

Opublikowano

Jeśli chodzi o parametry techniczne i jakość wykonania, a także implementację sensora to alcor bije go na głowę. Ale Twoje pieniądze - Twój wybór.

Z tego co czytałem z opini ludzi to każdy twierdzi, że jak na tą cene to wygląda to tak:

- "Jeśli chodzi o materiały na myszce, to nie powalają jak na jej cenę."

- "Materialy jak najbardziej sa przecietne"

- "Ta mysz działa najlepiej na najniższej wartości DPI. Powyżej sensor nie jest aż tak precyzyjny"

Przytaczam cytaty m.in z recenzji myszki na yt blackwhite YT z komentarzy.

Na steelseriesa ani nikt nie marudzi, że materiały złe jedynie co czasami na gumy w pierwszej wersji, ani na mało precyzyjność sensora przy większych wartościach DPI, a dużo ludzi lubi grać na takich dpi, więc ani jakość wykonania ani sensor skoro nie jest tak precyzyjny nie można byc lepszy od rivala :P

Opublikowano

Ty poczytaj może rzetelne recenzje, a nie recenzje, za które ktoś płaci.

http://www.test-gear.pl/testy-i-recenzje/myszki/cm-storm-alcor/

http://pclab.pl/art61582.html

A co do dpi - i tak będziesz w cs grać na 400 lub 800, a nawet jeśli przeczytasz powyższe recenzje, to zmienisz zdanie.

Ja już się z tego tematu zmywam, powiedziałem co miałem powiedzieć, decyzje należy do ciebie. Powodzenia

Opublikowano

Ty poczytaj może rzetelne recenzje, a nie recenzje, za które ktoś płaci.

http://www.test-gear.pl/testy-i-recenzje/myszki/cm-storm-alcor/

http://pclab.pl/art61582.html

A co do dpi - i tak będziesz w cs grać na 400 lub 800, a nawet jeśli przeczytasz powyższe recenzje, to zmienisz zdanie.

Ja już się z tego tematu zmywam, powiedziałem co miałem powiedzieć, decyzje należy do ciebie. Powodzenia

No dobra, a co powiesz o zowie vs steelseries vs alcor jeśli już bym zrezygnował ze steela lepiej kupić zowie czy alcora?

Opublikowano

dm1 pro>zowie za/zowie ec>zowie fk>deathadder>reszta

taka moja hierarchia

Opublikowano

dm1 pro>zowie za/zowie ec>zowie fk>deathadder>reszta

taka moja hierarchia

Z tego co na test-gear wyczytałem to wszystkie myszki, które napisałeś mają te same sensory tyle, że różnią się wymiarami i pooling rate z tego co poczytałem w dm1 pro ludzie narzekają na brak 500Hz, a reszta myszek (rival, zowie ec1-a i zowie za11) są praktycznie takie same tyle, że inne wymiary i materiał więc nadal nwm dlaczego masz tak złą opinie o rivalu skoro oprócz tego, że ma wszystko to co twoje top myszki to jeszcze ma więcej i jest dobrze wykonana oraz razem z zowie mają najlepsze opinie i maksymalna szybkość myszek to 3.3 m/s, a w rivalu 6.43 m/s przy 400dpi czyli coś niemożliwego dla człowieka. Więc to chyba coś musi świadczyć o dokładności myszki?

Opublikowano

Sensor ten sam - ale też ważna jest tzw. implementacja sensora. Poczytaj sobie o tym i potem wróć.

DM1 Pro ma bazowe 1000hz i nie ma możliwości zmiany(bo i po co?) na 500hz.

Opublikowano

Sensor ten sam - ale też ważna jest tzw. implementacja sensora. Poczytaj sobie o tym i potem wróć.

DM1 Pro ma bazowe 1000hz i nie ma możliwości zmiany(bo i po co?) na 500hz.

No okej implementacja sensora wyczytałem, że w każdych myszkach za 200-250 jest taka sama i do tego w steelseriesie nikt nie narzeka na to więc nadal nie wiem dlaczego jesteś tak negatywnie nastawiony do tej myszki.

Tak ma bazowe 1000hz nwm po co ktoś ma zmieniać ale poczytać sobie komentarze na test-gear lub innych stronach i ludzie narzekają na brak możliwości zmiany na 500hz dlatego też większość lepszych myszek taką możliwość zmiany posiada (szczególnie rival, który posiada najwięcej możliwości zmiany hz).

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...