Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Plugin do automatycznego restartu serwera dedykowanego.

adex123

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam otóż mam mały problem , poszukuje pluginu który restartował by mi serwer automatycznie o wyznaczonych w configu godzinach.

np co 3 godziny od godziny 00:00

00:00

03:00

06:00

09:00 itp...

Testowałem dwa pluginy mianowicie:

-Autorestart plugin

-Simple restart plugin.

Co prawda pluginy w 75% działają , cała akcja odliczania do ustalonych godzin jest , i serwer nawet się o wyznaczonych godzinach zamyka.

i właśnie w tym jest problem , serwer zamiast restartować się , automatycznie wyłącza się i nie odpala się ponownie.

Serwer posiadam na wersje 1.7.2  na hostingu enderchest.pl

Prosiłbym o pomoc , z góry dziękuje.

Opublikowano

Wyedytuj plik rozruchowy start.sh pod siebie i bedzie dzialac

To nie dedyk, radzę czytać post do końca.

Bez dostępu do start.sh tak nie zrobisz i raczej nie ma możliwości by to zrobić.

Opublikowano

Serwer posiadam na wersje 1.7.2  na hostingu enderchest.pl

Przecież to nie dedyk a zwykły slotowiec albo oferta bez limitu. Zarówno jeden plugin jak i drugi wymaga ingerencji w plik startowy czego raczej nie masz do dyspozycji przy hostingu. Także jedyne co ci zostaje to złożenie propozycji supportowi enderchestu odnośnie dodania automatycznego resetu o godzinie ustawionej w panelu administratora albo przeniesienie się na vpsa lub prawdziwą maszynę dedykowaną/

Opublikowano

@Alear Szczerze mówiąc bardzo wątpię że hosting zrobi coś w tym kierunku dla jednego serwera, już im to proponowałem.

jedyna opcja na hostingu co do restartu to codzienny restart o 1:00 w nocy, a to nie do końca mi odpowiada bo chce aby serwer resetował się co 3 godziny.

@1361622928-U485574.pngDevEverest

Mógł byś mi napisać krok po kroku jak to zrobić? 

Opublikowano

@Alear Szczerze mówiąc bardzo wątpię że hosting zrobi coś w tym kierunku dla jednego serwera, już im to proponowałem.

jedyna opcja na hostingu co do restartu to codzienny restart o 1:00 w nocy, a to nie do końca mi odpowiada bo chce aby serwer resetował się co 3 godziny.

Nie zrobisz tego bez możliwości ingerencji w skrypt startowy.

Kiedy wy ludzie w końcu zrozumiecie, że te całe ,,hostingi bez limitów" są tyle warte ile piasek na pustyni.

Nigdy nie uzyskasz dostępu do tego pliku bo mógłbyś zwiększyć wydajność swojego serwera a tego Ci nigdy nie umożliwią. 

784091427630431250239.png

Regulamin sygnatur

Opublikowano

Nie zrobisz tego bez możliwości ingerencji w skrypt startowy.

Kiedy wy ludzie w końcu zrozumiecie, że te całe ,,hostingi bez limitów" są tyle warte ile piasek na pustyni.

Nigdy nie uzyskasz dostępu do tego pliku bo mógłbyś zwiększyć wydajność swojego serwera a tego Ci nigdy nie umożliwią. 

Jak to nie ? Na crafthost przez rok się dało nawet usunąć wszystkie serwery - Pozdrawiam ich techników, niepoprawnie nadali uprawnienia dla pewnych folderów i każdy user miał do nich dostęp, sposób już zablokowany gdy "ktoś" ściągnął ich pliki, postraszyli sądem i ten "ktoś" musiał im opowiedzieć jak to zrobił, bo sami nie mogli -,-

Opublikowano

czyli generalnie nie ma opcji zeby to zrobi tak?

Tak jak pisałem wcześniej i wspominał o tym Oldis bez dostępu do pliku startowego serwera nic nie zrobisz. Możesz poszukać hostingu, który oferuje resetowanie serwera o określonej godzinie albo przeniesienie się na vpsa gdzie masz swobodny dostęp do wszystkich plików związanych z serwerem.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...