Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Wiedźmin 3 Krew i Wino - zakończenie, jak uratować jedną postać?

StuSto

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam problem z zakonczeniem poniewaz mnie na satysfakcjonuje poniewaz siostra zabija Anne ,i nie moge jej w zaden sposob powstrzymac, moj jedyny save to ten przed tym jak rozmawiam z siotra (przed ceremonia) niektorzy pisza zeby moc uniknac tego morderstwa trzeba byc w jakies krainie basni i moje pytanie brzmi czy w tym etapie gdzie mam save mam jeszcze jakas szanse uratowac Anne od smierci?

Opublikowano

Żeby uratować Annę, musisz pójść wyborem wyciągnięcia jej siostry z krainy tysiąca bajek. I aby Anna przeżyła, musisz pamiętać aby nie robić w tej krainie misji z dziewczynką z krzemieniem (chyba dobrze pamiętam jej nazwę, jak nie to mój błąd). Dlaczego nie robić ? Otóż, gdy do niej podchodzisz, Syanna zauważa ,że dziewczynka ma jej "wstążeczkę" która w razie kłopotów (tutaj np kiedy Detlaff rzucił się na nią aby ją zabić) zabierze ją spowrotem do krainy. I w tym cały szkopuł. Gdy ona jej nie będzie miała, Detlaff ją zabije i będziesz miał do wyboru albo ubić sukinsyna albo dać mu odejść.

W takim zakończeniu nie dostaniesz orderu od Anny i ogólnie całe królestwo Cie nie będzie lubiło xD.

Pozdrawiam!

Edit:

Da się jeszcze uratować obydwie i wgl jest happy ending. Jak rozmawiasz z Syanną przed ceremonią to musisz się jej spytać czy nie wybaczy siostrze, czyli załagodzić całą sytuację i podziałać trochę na skruchę. Do tego zakończenia, Syanna musi przeżyć, czyli tą wstążeczkę musisz dla niej albo wygrać w Gwinta, albo wykupić.

Link: 

A jeżeli chodzi o końcowe zakończenie w winiarni, to możesz tam spotkać Triss/Yennefer/Jaskiera/Zoltana/Ciri . Co do tej ostatniej czyli Ciri, jeszcze nie wykminiłem jak mieć zakończenie z nią. Zapewne jest to wszystko uzależnione od twoich wyborów w podstawce.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...