Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Szkodliwy wpływ Anime na umysły gimnazjalistów

Remover

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemanko, mam jeszcze chwilę wolnego czasu, więc spożytkuję go na założenie tematu na mpc. Porozmawiajmy o chińskich bajkach.

Nie chcę hejtować osób, które lubią od czasu do czasu obejrzeć Anime. Naprawdę nie interesuje mnie co ktoś ogląda, przyznam nawet, że podoba mi się sposób w jaki narysowane są te postacie i sam obejrzałem kilka odcinków Death Note. Jedyna rzecz, jaka denerwuje w tej całej szopce, to zachowanie fanatyków anime/mangi. Pokazuje to szkodliwy wpływ chińskich bajek na psychikę młodych osób. Tematyka niektórych Anime wzbudziła we mnie strach i odrazę, jestem przerażony tym, że ludzie są w stanie wykreować tak nieludzkie rzeczy, jak bajki na temat kazirodztwa, pedofili, homoseksualizmu, sadyzmu i różnych zaburzeń seksualnych.

Poniżej zamieszczam posty, które ukazują szkodliwość Anime. Zastanówcie się niektórzy nad swoim zachowaniem :((

5750218cf2cf6.png

2-Shinobu_Oshino-1.jpg<- pedofilia

575041614ab60.jpg

57504197c3c7c.jpg

57504205c1607.jpg

5750420f375e9.jpg

I jeszcze artykuł dla ożywienia he he tematu: http://wiadomosci.onet.pl/swiat/nastolatek-popelnil-samobojstwo-z-powodu-smierci-postaci-z-kreskowki/h4gn3

"Zawsze mu mówiłem, że spędza za dużo czasu przed telewizorem. Nigdy nie wiedział, co jest fikcją, a co jest realne" - powiedział ojciec nastolatka.

Cytat idealnie pasuje do osób z tego tematu: http://www.mpcforum.pl/topic/1468349-erotyka-2d-vs-3d/#entry12441377

A co wy myślicie na temat chińskich bajek?

Myślę, że powstanie tutaj interesująca dyskusja.

UWAGA

Jak wiadomo, osoby z działu ANIME mają poważne braki w kulturze osobistej, więc proszę Global Moderatorów o to, aby nie przenosili tego tematu do kosza, tylko usunęli obraźliwe posty.

Opublikowano

Dla mnie są głupie, po prostu głupie i bezsensu, ostatnio spotkałem jakiegoś fana anime w tramwaju, skąd wiem że to fan anime? A no, że po primo o tym gada, a po secundo, że miał balon z konwentu, a po tertio miał kolczyk w nosie, czarne włosy, makijaż i kolczatkę na szyi...

Ogólnie rzecz biorąc, fanatycy anime i mangi to dziwni ludzie.

Opublikowano

Ja też nie mam nic do takich ludzi, ale nie rozumiem po co daja sobie w avatarze itp. te postacie. Jak ja np. gram w Tibie to mam sobie ustawić jakiegoś losowego mobka xD? Co do ich braku kultury to się nie zgodzę, sam mam kolegę, który ogląda te bajeczki ale umie się zachować.

BTW, długo szukałeś tych ss? :D

@1373230489-U611928.pngabyssal_god nie miałem co wymyślić ;d

Opublikowano

Myślę że nikt nie ma ochoty wypowiadać się na tak denny temat który był tu wałkowany wielokrotnie, jeśli mówisz że nie obchodzi cię co kto ogląda to nie powinieneś się przejmować tym co robią inni, nie chcę wszczynać kłótni ani sam nie mam ochoty się z nikim wyzywać, ale wg. mnie osoby krytykujące wszystko na około tylko dlatego że im się to nie podoba też są godne pożałowania ;)

Opublikowano

Ogólnie to anime spierdoliło mi życie, ale poszedłem do fryzjera i już nie jestem tak bardzo popierdolony więc j**** anime iwgl

Tudududu

Opublikowano

BTW, długo szukałeś tych ss? :D

2 minuty może? W dziale animu jest tego pełno

Ja też nie mam nic do takich ludzi, ale nie rozumiem po co daja sobie w avatarze itp. te postacie. Jak ja np. gram w Tibie to mam sobie ustawić jakiegoś losowego mobka xD? Co do ich braku kultury to się nie zgodzę, sam mam kolegę, który ogląda te bajeczki ale umie się zachować. BTW, długo szukałeś tych ss? :D

Nie no, z tymi avatarami to bez przesady, chcą to niech ustawiają.

Opublikowano

Ja też nie mam nic do takich ludzi, ale nie rozumiem po co daja sobie w avatarze itp. te postacie. Jak ja np. gram w Tibie to mam sobie ustawić jakiegoś losowego mobka xD? Co do ich braku kultury to się nie zgodzę, sam mam kolegę, który ogląda te bajeczki ale umie się zachować. BTW, długo szukałeś tych ss? :D

W życiu nie słyszałem niczego bardziej idiotycznego niż przykład o mobku z tibii.

Opublikowano

Nie rozumiem. Czepiliście się tego anime i szukacie brudów :p Nie każdy mangus jest dziwolągiem. Parę serii sama obejrzałam. 
Hejtujecie całą społeczność za parę bezmózgich osób. 
A co z tego, że bronią anime? Gdyby ktoś Twój ulubiony serial lub książkę hejcił jak leci nie zdenerwowałbyś się? 
Tym bardziej, że Wy całkowicie przesadzacie. Powiedzieć parę niemiłych słów kilku osobom, które znacznie przesadzają - OK. Śmiać się z wszystkiego, co lubi animowane serialki - NIE.  
Sama rzadko oglądam, ale szkoda mi osób, które lubią obejrzeć sobie od czasu do czasu jakąś serię a Wy macie ból tyłka, bo się wypowiadają w anime ;) 
Więcej ludzi popełnia samobójstwa przez zespoły typu 1D i nie widziałam jakiś większych dogryzek dla ich fanów. 

Opublikowano

oglądałem pare anime i jakoś nie wpłynęły na mnie źle a obejrzałem: Elfen Lied, Death Note, High School DxD i jeszcze jakieś 2 których tytułów teraz nie pamiętam

Tylko Lucyfer

Jestem Hujston

Opublikowano

Nie rozumiem o co chodzi, jak ludzie patrzą poprzez pryzmat seksualności na osoby w prawdziwym życiu poprzez "Fajną ma matkę, jak ja bym chciał żeby tak przez przypadek wpaść na nią kiedy jest nago w łazience" to jest w porządku, natomiast gdy jest to w anime to nagle jest to hurr durr patologia, kremówki i gomora. Pomijając nawet fakt, że osoby w prawdziwym życiu mają realne uczucia i nie należy nigdy o nich tak myśleć, ponieważ jest to dla zdrowej psychicznie osoby krzywdzące kiedy ktoś traktuje ją jak obiekt zaspokojeń seksualnych a osoby w anime to wymyślone postacie bez realnych uczuć bo istnieją tylko na papierze/internecie/komputerze itp. więc nie jest to jakieś dla nich krzywdzące. Chociaż i tak, takie fantazjowania o podtekście erotycznym o czymkolwiek jest chore, bez względu na to czy to anime czy nie ;_;

Arcymistrz
Opublikowano

>rozpisz się jakie to anime jest złe
>użyj jako przykładu tej słynnej strony onet
EaEle1w.png
iU5aLlS.png
Wysoki poziom widzę :makka:
Do tego jeśli już się przywalasz do czyichś upodobań, to wypadałoby nie być zapatrzonym w siebie słuchającym rapu i pewnie vapującym (top kek) człowieczkiem xD

Szkoda, że na 3 stronie nie znalazłem jakichś wypowiedzi o sporcie, bo wziąłbym Cię za coś gorszego. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...