Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Komputer wymiana części na nowe

KamileX227

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jaki posiadasz budżet na kupno? - 2000zł możliwe przekroczenie o 500 zł +-
Kiedy zamierzasz kupić zestaw? - do miesiąca
Jaka jest dotychczasowa specyfikacja sprzętu, a jaka rozdzielczość monitora? - http://valid.x86.fr/fe0205        Rozdzielczość Monitora 1920:1080
Do czego ma służyć komputer?- Do gier pokroju wiedźmin 3, DOOM
Czy w koszyku ma się znajdować monitor albo inne peryferia (myszka, klawiatura, słuchawki, etc.)? - Brak
Czy do zestawu ma być dołączony system operacyjny? - Nie
Czy zamierzasz podkręcać podzespoły? - Jeśli to nie obciąży budżetu
Masz jakieś dodatkowe wymagania dotyczące sprzętu? - Chciałbym żeby gra na komputerze była stabilna i wiadomo jak najwyższej jakości, wydaje mi się że Ram jak i pamięć (Dysk) wystarczą na chwilę obecną.

Click It Or DIE

Opublikowano

skoro do miesiąca warto poczekać na polarisy. mają wyjść, a nawet można referenta kupić, bo rx 480 ma kosztować 200 dolarów i być wydajnością 970, co brzmi BARDZO zaskakująco i pozytywnie, wręcz nieprawdopodobnie, ale ja bym zaczekał. 

FX 6300 | R9 380 4GB | VS 550W | Seagate 1TB | Crucial M4 120GB | 970a-ud3 rev 1.2 | Brutus 410 | 8GB RAM | 

Opublikowano

A jeśi już by wyszło to RX 480 to co do tego by dokomponować ?, czy nie da się tego jeszcze ustalić ze względu że nie znamy ich dokładnych parametrów ? ;d

Click It Or DIE

Opublikowano

A jeśi już by wyszło to RX 480 to co do tego by dokomponować ?, czy nie da się tego jeszcze ustalić ze względu że nie znamy ich dokładnych parametrów ? ;d

Zacznijmy od tego, co można wykorzystać z aktualnego kompa. Podaj specyfikację.

Opublikowano

za 2,5k to z i5 6400 i okrojonymi podzespołami raczej tj. psu/mobo/ram/buda.

dlatego masz jeszcze miesiąc, to uzbieraj chociaż 150/200 złotych, to znacznie ułatwi i pomoże komputerowi. 

FX 6300 | R9 380 4GB | VS 550W | Seagate 1TB | Crucial M4 120GB | 970a-ud3 rev 1.2 | Brutus 410 | 8GB RAM | 

Opublikowano

Wydaje mi się że wszystkie potrzebne informacje są w linku który jest przy punkcie 3'cim

A jaki masz zasilacz? Wywal tylko to co juz masz i zostanie (znaczy np dyski, chociaz ssd to warto wziac) http://www.morele.net/inventory/info/RtzB8v/

Edit@. nie da rady dojść do nazwyowego zasilacza ze względu na to że cały jest "Obudowany" a wyciągnięcie go wiązało by się ze zniszczeniem cześci obudowy czego wole teraz nie robić ;d, a nad dyskiem ssd myślałem w późniejszym okresie jak już będę miał wszystkie ważniejsze "Podzespoły?"

Click It Or DIE

Opublikowano

King Cord to nie czasami kable zasilające?

Polecam po prostu zobaczyć tablice znamionową lub jakiś napis IDK. coś musi być na nim. 

Opublikowano

Wydaje mi się że wszystkie potrzebne informacje są w linku który jest przy punkcie 3'cim

A jaki masz zasilacz? Wywal tylko to co juz masz i zostanie (znaczy np dyski, chociaz ssd to warto wziac) http://www.morele.net/inventory/info/RtzB8v/

Edit@. nie da rady dojść do nazwyowego zasilacza ze względu na to że cały jest "Obudowany" a wyciągnięcie go wiązało by się ze zniszczeniem cześci obudowy czego wole teraz nie robić ;d, a nad dyskiem ssd myślałem w późniejszym okresie jak już będę miał wszystkie ważniejsze "Podzespoły?"

Ale to nie zmienia faktu, bo nawet po odjeciu dyskow, masz nowe czesci (zasilacz, buda).

steam: /awesomeplayer1337

Opublikowano

No nie mówię Tutaj o tym że nigdy nie mam zamiaru kupować tego dysku SSD tylko przez 1 miesiąc ciężko było by uzbierać na kolejne ;)

A co do tego Linku to Jak odjął bym Ten Dysk SSD, Dysk twardy wziął od siebie To czy komputer na tej zasadzie(Cięcie kosztów) był by całkiem sprawny?

I kolejne pytanie czy moja obecna pamięć RAM DDR3 1600 MHz 2x4 nie nadawała by się do tego?

Poza tym przeszukując strych znalazłem nazwę zasilacza jest to Aero Cool E80-500

Click It Or DIE

Opublikowano

No nie mówię Tutaj o tym że nigdy nie mam zamiaru kupować tego dysku SSD tylko przez 1 miesiąc ciężko było by uzbierać na kolejne ;)

A co do tego Linku to Jak odjął bym Ten Dysk SSD, Dysk twardy wziął od siebie To czy komputer na tej zasadzie(Cięcie kosztów) był by całkiem sprawny?

I kolejne pytanie czy moja obecna pamięć RAM DDR3 1600 MHz 2x4 nie nadawała by się do tego?

Poza tym przeszukując strych znalazłem nazwę zasilacza jest to Aero Cool E80-500

Wywalasz tego segate, i ten ssd dajesz swojego WD i jest git.(~400 PLN Twoje) 

Twoje pamięci nie są kompatybilne z tą płytą.

Zasilacz syf nic się nie utnie na tym. 

Od siebie dodam, że poczekałbym do tego 27 czerwca(1/2 tyg + max) i zamiast tej r9 dał rx 480 :) 

Opublikowano

w zasadzie erokula nie musisz zmieniac, bo to taki budżetowy zasilacz pewnie z mieszanką capxonów i diod prostowniczych. strzelam, że to coś między feelem 3 a vs 450. warto dodać, że ma on dwie linie +12V. 

ddr3 pod skylake da radę (musisz mieć płytę z obsługą ddr3), ale też jak możesz podac jaki to konkretny RAM, żeby nie było zbyt wysokiego napięcia rzecz jasna.

chociaż jeżeli jest to już wyżyłowany zasilacz, to możesz powoli też przygotować pieniądze na zmianę. 

Opublikowano

W takim razie poczekam na premierę rx 480 :-D

Hmm co jeszcze o ram powinienem napisać? Ddr3 1600 Kingston :-P

Click It Or DIE

Opublikowano

Ale te ramy sie nie przydadza, poniewaz bierzemy skylake, a tam juz do plytki wchodza DDR4, a nie zwykle ddr3.

ale praktycznie ddr3 też wbiją o ile płyta obsługuje pamięci ddr3, są takie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...