Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Gdzie kupić iPhone'a 5?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Pisz w odpowiednim dziale. Ten jest oryginalny ale refurbka, więc nieopłacalny.

Ogólnie jak chcesz bardzo iphona to dołóż do 5s, bo na tą chwilę zwykłej nie opłaca się kupować. Mógłbyś poczekać 2 miesiące na 4 generacje Moto G.

Opublikowano

Ogólnie jak chcesz bardzo iphona to dołóż do 5s, bo na tą chwilę zwykłej nie opłaca się kupować. Mógłbyś poczekać 2 miesiące na 4 generacje Moto G.

IP5s wychodzi poza budżet, maksymalnie mógłbym dać coś koło 1000

Skąd wziąć IP5 żadne odnawiane itp? na allegro to tak srednio kupować, bo niby 5 nowa oryginalna, ale cena 600zł to podejrzana jednak ;d

Opublikowano

Ale 5'tki nie bierz. Za stara już jest, przecież ona domyślnie miała chyba iOS 6. To już nie poziom wydajnościowy na apki z 2016 roku.

Dozbieraj do 5S jak chcesz coś sensownego z jabłkiem, tam już procek robi świetną robotę, ale nic poniżej nie bierz, bo się zawiedziesz. Po aktualizacji do iOS 9 takiego iPhone'a 5 będziesz się tylko wkurwiał, że coś ścina, coś crashuje.

5465845486.png

Opublikowano

Ale 5'tki nie bierz. Za stara już jest, przecież ona domyślnie miała chyba iOS 6. To już nie poziom wydajnościowy na apki z 2016 roku.

Dozbieraj do 5S jak chcesz coś sensownego z jabłkiem, tam już procek robi świetną robotę, ale nic poniżej nie bierz, bo się zawiedziesz. Po aktualizacji do iOS 9 takiego iPhone'a 5 będziesz się tylko wkurwiał, że coś ścina, coś crashuje.

Za okołe ile wyłapie 5S? Na allegro sa jakieś aukcje, że za około 1050 nowy itp, legitne czy podróby?

Opublikowano

Wiesz że iPhone 5 już nie jest w produkcji? A iphona 5s tylko refurbished wyłapiesz za tą cenę.

Opublikowano

Nie zależy mi w sumie, aby były najnowsze apki i w ogóle Bóg wie jakie cuda :D 

Byleby się nie zacinał i jakoś dało się na nim cokolwiek robić :pp

Wiesz że iPhone 5 już nie jest w produkcji? A iphona 5s tylko refurbished wyłapiesz za tą cenę.

no niby refurbished, ale odnowiony i powinien być w 100% sprawny, sam nie wiem co mysleć o tym.

Opublikowano

Trochę bzdury, bo 4S działa bardzo dobrze pod kontrolą nowych OSów. Wszystko zależy co na tym telefonie robimy, ja przykładowo telefonu używam do dzwonienia i internetu ( okazjonalnie ) od czasu do czasu zagram sobie w jakąś grę. Miliardy terabajtów ramu mi nie potrzebne, taki zenfon który ( nowy model ) ma już 6gb ram działa gorzej od SE z dwoma giga ramu, ale za to świetnie zoptymalizowanym środowiskiem.

Telefon jest oryginalny i do w/w wymienionych zadań będzie bardzo dobry.

Także polecam 5S między A6, a A7 jest dość znaczna przepaść. GPU w tym modelu jest także chyba słabsze od 5S, jednak są to minimalne %. De facto te modele różnią się CPU, no i chyba również aparatem, 5S to taka piątka po liftingu. :)

Nie zależy mi w sumie, aby były najnowsze apki i w ogóle Bóg wie jakie cuda :D

Najnowsze apki będą działały, ten telefon będzie jeszcze długo wspierany. Iphony 4 i starsze przestały otrzymywać aktualizację bodajże ze względu na swoją 32 bitową architekturę.

Opublikowano

Może i jest oryginalny, ale ma nieoryginalne CZĘŚCI. A tak poza tym, to czemu tak bardzo chwalicie CPU i GPU w tym iphonie? W porównaniu do innych albo nawet tańszych z tej samej półki cenowej wypada beznadziejnie.

Opublikowano

A moglibyście podrzucić linki z IP5S który są oryginalne, nie odnawiane itp?

Opublikowano

W tej cenie jest to niemożliwe. 

Najnajnajtaniej to za ile mozna takie coś wyhaczyć? na allegro aukcja jest za 1260zł, nowy oryginalny, nie refubished 

Opublikowano

Może i jest oryginalny, ale ma nieoryginalne CZĘŚCI. A tak poza tym, to czemu tak bardzo chwalicie CPU i GPU w tym iphonie? W porównaniu do innych albo nawet tańszych z tej samej półki cenowej wypada beznadziejnie.

Co z tego, że inne telefonu w tej samej cenie mają mocniejsze podzespoły? Jak beznadziejny android nie potrafi wykorzystać tej mocy. Mam do czynienia z androidami jak i z apple, niemal każdy sprzęt od apple nokautuję i biję na pysk androida. Mam parę sprzęciorów od apple między innymi Ipada jeszcze przywiezionego od wujka ze Stanów z 2010 roku, ma 256mb ram i A4 - do dziś odtwarza płynnie filmy w HD, nie jest już wspierany ze względu na 32 bitową architekturę, ale da się jako tako tego używać. Jakiś czas temu z mojej kolekcji odpadł iphone z 2007 roku bodajże, biedaczek umarł po 9 latach, bo GPU padło, części trzymam do dziś na starość może coś na tym zarobię.

Apple robi naprawdę genialny sprzęt - to prawda że jest drogi, ale ja wolę już chyba wolę głodować i kupić jabłko niż kupić jakiś syf z androidem i zbankrutować na naprawach lub co gorsza kupując co dwa lata nowy telefon, bo poprzedni już nie nadaję się do użytku.

Opublikowano

Beznadziejny android mówisz że nie wykorzystuje mocy? Gówno prawda, po prostu nigdy nie miałeś dobrego sprzętu z androidem, zapewne wstręt do samsungów co? Pochwal się swoim sprzętem z androidem, który musisz wymieniać co dwa lata, a mi jakoś mój se wt19i który ma 5 lat działa nadal płynnie bez custom roma, chociaż w dniu premiery był tańszy niż iphony? Mówienie że iOS jest zoptymilizowany to totalna bzdura, owszem to jest bardzo płynny system ale apple robi system pod design, a nie możliwości, szybkość itp. W sumie się nie dziwię takim osobom jak ty że tak mówisz, skoro większość to posiadacze samsunga ;p

Opublikowano

co wy gadacie :) Ja kupilem 2 czerwca iphone'a 5 grey 16 GB za 700 zł ( all orginalne , nawet nowe plecki ) i jestem bardzo zadowolony z niego. Nic nie scina, jedyne co to problem z WI-FI, ale antena idzie do naprawy bo przy wymianie plecow zostala nie do konca podpieta :) . Polecam Ci ip5 jezeli nie masz budzetu na s'ke. W s'ce co nowszego to Touch ID. Poogladajcie sobie roznice miedzy 5 a 5S, zmiany nie wielkie a nadal to samo :)

P.s na 5-tce mam ios'a 9.3.2 ( aktualnie najnowsza wersja na 5 )

b_560_95_1.png

Opublikowano

co wy gadacie :) Ja kupilem 2 czerwca iphone'a 5 grey 16 GB za 700 zł ( all orginalne , nawet nowe plecki ) i jestem bardzo zadowolony z niego. Nic nie scina, jedyne co to problem z WI-FI, ale antena idzie do naprawy bo przy wymianie plecow zostala nie do konca podpieta :) . Polecam Ci ip5 jezeli nie masz budzetu na s'ke. W s'ce co nowszego to Touch ID. Poogladajcie sobie roznice miedzy 5 a 5S, zmiany nie wielkie a nadal to samo :)

P.s na 5-tce mam ios'a 9.3.2 ( aktualnie najnowsza wersja na 5 )

Gdzie kupiłeś za 700 oryginalnego ?

A tego za 1200 iphona 5s brać? legit czy nie w końcu :v 

Opublikowano

Wedlug mnie refurbka lub fake, nawet sam sklep strony zrobiony przy uzyciu generatora.

Opublikowano

Wedlug mnie refurbka lub fake, nawet sam sklep strony zrobiony przy uzyciu generatora.

Inne telefony mają po rozsądnych cenach, a opinie mimo, że ich mało to nic złego na sklep nie mówią.

Opublikowano

A wiesz jaka jest różnica między odnowionym a powystawowym sprzętem(telefonem)? Mowa o pierwszym linku jakby co.

Opublikowano

A wiesz jaka jest różnica między odnowionym a powystawowym sprzętem(telefonem)? Mowa o pierwszym linku jakby co.

A ok nie doczytałem, ale to i tak jest skopane, ponieważ telefon jest ciągle podłączony do ładowarki, ludzie go używają przez prawie cały dzień itp.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...