Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Słuchawki

Authrendar

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Chciałbym kupić słuchawki do 250 zł. Obecnie mam Natec Genesis HX77, ale niestety zaczynają powoli kończyć swój żywot, bo swoje już przepracowały i mają problemy z działaniem. Chciałbym, aby nowe słuchawki miały bardzo dobry dźwięk i były wygodne. Przyjemnie by było również, aby były kolorystycznie ładne (ale to nie aż tak ważne). Mają one służyć głównie do gier (CS, LOL, itp) Zastanawiam się też czy mają być pod USB czy pod Jack, gdyż mam taką płytę główną: Gigabyte GA-B85M-D3H-A

I nie wiem, jak zachowywały by się słuchawki z jackiem na takiej płycie. Sprawdzałem wiele modeli, ale zazwyczaj mają wiele różnych opinii. Mikrofon dobrze, żeby był. Proszę, aby ktoś mi doradził w tej sprawie.

Tutaj pojawia się jeszcze jedno pytanie, czy warto kupować słuchawki Razer Kraken USB za około 220 zł? Sam często wyśmiewam tą firmę, bo jest u nich dosyć drogo i nie zawsze ta cena przekłada się na jakość, ale tak z czystej ciekawości chcę wiedzieć jak one się sprawują. Z góry dziękuję :)

Opublikowano

Nie bierz nic na USB, tak po pierwsze. Po drugie to sprawa prosta, jak mozesz to doloz do HyperX Cloud (1), jak nie to superlux hmc631 tez beda dobre. 

steam: /awesomeplayer1337

Opublikowano

Czasem lepiej zainwestować w kartę dzwiękową + sluchawki. Co z tego jeśli kupisz cloudy 1 skoro na integrze będą grały jak każde słuchawki w cenie 100zł+.

Moja propozycja jest taka

asus xonar dg/dgx/ds (zależy czy masz wolne sloty pci/pci-e) + superlux hd 668b/akg k511

Z moich doświadczeń wynika(mówię tu głównie o cs go):

1. hyperx cloud 1 na integrze grają tak samo jak akg k511

2. akg k511 w połączeniu z creative sound blaster z grają lepiej niż cloudy na integrze

3. cloudy na creative sound blaster z grają nieznacznie lepiej niż akg k511 na tej samej karcie dzwiękowej

decyzja należy do ciebie

i5 4460 - Gigabyte GTX 970 4GB - SSD Transcend 370 128GB - GoodRam 2x4GB 1600MHz CL9 - ASRock H81M-VG4 R2.0 - Chieftec 450W - Zalman T3

Zowie EC1-A - Zowie G-SR - Razer BlackWidow 2014 Tournament Edition - HyperX Cloud 1 - Audiotrak Prodigy Cube - LG 24GM77 144Hz

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...