Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Duże lagi w Minecraft

Qwedas

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam otóż kilka lat temu grałem w minecrafta i chodził on bez zarzutów teraz niestety mam bardzo duże i nie wiem czym to jest spowodowane komputer ten sam i wszystko to samo...Może coś trzeba skonfigurować ?

post-530141-0-03974700-1464624898_thumb.png

Opublikowano

Przydziel minecraftowi 1GB

Nie przydzielaj całej twojej pamięci ram

Spotkasz mnie na serwerach minecraft.

Mój nick w grze minecraft: mateusz2015_5102

Opublikowano

Na screenie nie widać wiele, bo masz zasłonięty RAM.

Pamiętaj, że sprzęt z czasem psuje się i jest gorszy. Minecraft kilka lat temu a teraz, to zupełnie co innego. Problemem prawdopodobnie jest zbyt mała ilość RAMu przydzielona do MC. Zależnie od klienta, potrzebne jest od 1-8GB. Pamiętaj, aby nie przydzielać MC całej swojej pamięci, ponieważ wtedy system operacyjny, którego używasz, nie będzie miał jej w ogóle.

To wygląda jak sygnatura!

Opublikowano

Na screenie nie widać wiele, bo masz zasłonięty RAM.

Pamiętaj, że sprzęt z czasem psuje się i jest gorszy. Minecraft kilka lat temu a teraz, to zupełnie co innego. Problemem prawdopodobnie jest zbyt mała ilość RAMu przydzielona do MC. Zależnie od klienta, potrzebne jest od 1-8GB. Pamiętaj, aby nie przydzielać MC całej swojej pamięci, ponieważ wtedy system operacyjny, którego używasz, nie będzie miał jej w ogóle.

No u mnie to wygląda tak, że 1.9 na moich ustawieniach działa lepiej niż 1.7 na tych samych ustawieniach więc lepiej jakby pokazał co ma włączone w ustawieniach a co nie.

2x%20zakazana%20sygnatura.png

76561198266836735.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...