Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam Serdecznie.

Panowie specjaliści jest problemik, otóż sytuacja wygląda następująco:
1. Założyłem serwer metin2 z plikami Terenzo ( z tego forum z resztą ;) ). Używałem do tego poradników opieranych właśnie na tym temacie.
2. Skonfigurowałem wszystko jak należy i okej działa. Wszystko cacy gram z kumplem, świetna zabawa, wróciły czasy z dzieciństwa.. no ale nie mogło się obyć beż gorzkiego nieprzyjemnego faktu.. Mianowicie:

3. PROBLEM KONTEKSTU: MÓJ PRZYJACIEL NIE MOŻE UCZĘSZCZAĆ DO INNYCH MAP NIŻ M1 i M2 Królestw.
Wszystkie mapy typu pustynia, dolina, sohan, lochy, lasy etc od razu zostaje lognięty. Gdy już przeniosłem go GM i chce się zalogować to samo wybiera postać   *iih hyaaa* i log.

4. Siedziałem nad tym wczoraj cały dzień jednak jestem noobem i nie rozumiem co jeszcze można zrobić.. Dlatego kieruje się do was przystojni Panowie i piękne Panie. Wy i wasza wiedza jesteście moją ostatnią nadzieją, inaczej popadnę w agonii rozpaczy i zatracenia.. :C

5. Zrobiłem już następujące czynności:

1. Mam Port map, próbowałem kilka port mapów i configów, końcówki 100 i normalne. Nic, mimo, że mam odblokowane wszystkie porty i to teoretycznie powinno pozwolić kumplowi grać na wszystkich mapach.
2. Router jest odłączony od początku gdyż było to konieczne do umożliwienia rozgrywki.
3. Zapore wyłączałem - nic.
4. Zmieniałem końcówki wszedzie gdzie się da, server.py , rooty = nic.
5. Koledze skonfigurowałem oczywiście klienta bez koncówek 100 tak jak powinno być,l auchnera,  server.py, a nawet próbowałem żeby on też odpalił port mapa (tak to nic nie daje).

6. Robiłem netif restart, ponowny restart internetu komputera on tak samo- nic.

7. Nie mam włączonych żadnych innych programów które mogłyby blokować porty typu skype, jedyny odpalony to steam.

Szukałem już wszędzie, teraz mogę liczyć tylko na was, wrzuce wam screena aktualnego port mapu, ściągniętego z tej strony z tematu "nawet nie wiesz jakie to proste" potem zmodyfikowany, również z tej strony zredukowanie niepotrzebnych portów. I jeżeli wiecie jakie porty ma pustynia etc. napiszcie, bo tego też nie mogę znaleść. A może to nie problem port mapu? Co o tym myślicie?
Kochani rodacy jeżeli macie jakiekolwiek pomysły apeluję o zjednoczenie, i pomoc! Jeżeli wiecie co mogę jeszcze zrobić proszę piszcie, i jak to zrobić (noob).
Z góry dziękuję i pozdrawiam.

Oryginalny --> PM post-597474-0-47172600-1464592719_thumb.png
Okiełznany -->post-597474-0-12031000-1464592724_thumb.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...