Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Minecraft po przejęciu Microsoft'u

JimForce

Minecraft po przejęciu Microsoft  

53 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy minecraft od wersji 1.8 podoba ci się?

• Tak,
      18
    • Tak od 1.8 do 1.8.9 reszta nie
      6
    • Może być ;)
      9
    • Nie pasuje mi
      5
    • Nie
      3
    • Nie lubię grać od czasu gdy Microsoft przejął firmę Mojang.
      3
    • Gra jak Gra...
      4
    • Każda wersja mi pasuje.
      5

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć! Jak wiecie Microsoft w 2014 roku przejął firmę Mojang. Moim zdaniem od wersji 1.8, która tworzył Microsoft Minecraft stał się o wiele lepszą grą o wiele wydajniejszą niż kiedy kolwiek

W wersji 1.8 dodano Shaderpacki! Bez instalacji dodatkowych modyfikacji.

Zostawiam dla was Ankietę w które chciałbym się dowiedzieć od was czy podoba wam się Minecraft od wersji 1.8 :)

Pozdrawiam JIM.

Uważam, że poziom mojej inteligencji nie przekracza poziomu inteligencji przeciętnego człowieka.

Opublikowano

Bardzo mi się podoba w ogóle inaczej dysponują tą grą i od wersji 1.8 gra wprowadziła pewnego typu Emocje i to mi się bardzo spodobało.

Opublikowano

REFRESH­

Uważam, że poziom mojej inteligencji nie przekracza poziomu inteligencji przeciętnego człowieka.

Opublikowano

Mi tam każda wejsa gry się podoba, ale wersja 1.9 trochę odświeżyła aspekt PVP, więc raczej jak grać to polecam właśnie na tej wersji.

2x%20zakazana%20sygnatura.png

76561198266836735.png

Opublikowano

Mi minecraft bardziej podobał się za czasu Mojangu.

Przecież gra wciąż jest prowadzona przez studio Mojang, jednak zostało ono wykupione przez M$. Zespół tworzący tą produkcję się nie zmienił, jedynie wersja Minecraft W10 jest dość nieudanym, jak dla mnie, tworem od M$.

Wersja 1.9 i zawarte w niej zmiany była bardzo dobrą decyzją przynajmniej pvp jest w jakikolwiek sposób wymagające chociaż i tak wolałbym żeby gra się rozwijała w kierunku sandboxa, survivalu podobnego do tego, który oferuje modyfikacja TFC.

Opublikowano

Szczerze dla mnie zmaina z Mojang na Microsoft jest lepsza. Całkowicie zmienili wgląd strony minecraft.net. Dodali "Minechest" (coś w stylu lootcrate). No i rozbudowali rozgrywkę.

100|200|300|400|500|600|700|800|900|1000

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Są plusy i są minusy.. + takie, że dodają co raz to ciekawsze rzeczy i urozmaicenia, a - takie, że to przestaje być ten minecraft co 3 lata temu :/

//

Opublikowano

Są plusy i są minusy.. + takie, że dodają co raz to ciekawsze rzeczy i urozmaicenia, a - takie, że to przestaje być ten minecraft co 3 lata temu :/

To się nazywa postęp albo jak kto woli rozwój.

Szkoda, że jeszcze ludzie grają na takich wersjach jak 1.7.x

Opublikowano

Szczerze mówiąc wcześniejsze wersje minecrafta były najciekawsze 1.5-1.6-1.7 , w tym momencie Minecraft staje się coraz bardziej nudny, na siłę dodawane są nowe rzeczy, mimo że nie poprawiają one samego "trybu" gry. To jest moje zdanie, dopóki Microsoft nie obierze nowej drogi, którą będzie iść ta gra może tracić. ):

671411485514457941894.png

Opublikowano

Jak dla mnie nic się nie zmieniło grałem , gram i będę grac z minecraft .

Odkąd pamiętam, zawsze chciałem być gangsterem. Dla mnie bycie gangsterem było lepsze niż bycie prezydentem Stanów Zjednoczonych.

Opublikowano

Cieszę się waszymi opiniami :)

@Mavai - Można to nazwać, że Mojang to kolejni pracownicy Microsoftu ... Microsoft mówi co mają dodać Mojangowi a oni to robią :)

Opublikowano

Mi tylko jedno trochę nie podoba. Teraz tworzenie map to nie tylko kreatywna zabawa- żeby tworzyć konkurencyjne mapy nie wystarczy pomysł jak kiedyś-  trzeba też mieć iście programistyczne umiejętności. Przez rozbudowane command blocki zrobił się wręcz z tego symulator programisty :(

Cały czas trwa dyskusja na temat przewagi DJów nad funkcją shuffle w winampie ~Paulo Coelho

• 1 rok później...
Opublikowano
Dnia 7.08.2016 o 12:26, umotex12 napisał:

Mi tylko jedno trochę nie podoba. Teraz tworzenie map to nie tylko kreatywna zabawa- żeby tworzyć konkurencyjne mapy nie wystarczy pomysł jak kiedyś-  trzeba też mieć iście programistyczne umiejętności. Przez rozbudowane command blocki zrobił się wręcz z tego symulator programisty :(

Dlaczego sądzisz że to źle? Rozbudowane command blocki są bardzo fajnym pomysłem, a jeśli się ich nie rozumie, można ich nie używać :D Widziałem wiele bardzo dobrych map bez ani jednego command blocka.

Co do głównego tematu, wydaje mi się że minecraft idzie w dobrą stronę. Dodawane jest bardzo dużo nowych bloków, poprawki starych błędów i niedopatrzeń, i wiele innych. Ludzie nie lubią 1.9.+, bo PvP wymaga czegoś innego niż tylko nawalania w myszkę :D Sam grałem bardzo dużo na 1.12 z kilkoma znajomymi, nie nastawialiśmy się na atakowanie się nawzajem, ale na kooperację. Więc nawet jeśli ktoś nienawidzi nowego systemu, myślę że warto grać na najnowszej wersji :)

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
Dnia 6.08.2016 o 17:02, JimForce napisał:

Cieszę się waszymi opiniami :)

@Mavai - Można to nazwać, że Mojang to kolejni pracownicy Microsoftu ... Microsoft mówi co mają dodać Mojangowi a oni to robią :)

nie, Mojang ma wolną rękę i rozwijają grę jak chcą.

A co do tematu... jedyną ważną zmianą po przejęciu firmy przez MS to fakt że odszedł Notch  i bez niego gra rozwija się znacznie lepiej, szczególnie od środka, kod jest wydajniejszy, lepszy, bardziej modowalny. I ta zmiana dalej trwa, w 1.13 mają podobno już kompletnie pozbyć się starego systemu numerycznych id dla bloków i itemów, co może oznaczać że serwer i client będzie miał możliwość dynamicznego dodawania bloków, a świat modów nie będę musiał się już martwić o to czy dane numeryczne id będzie już zajęte.

1438614356923701010629.png

• 1 miesiąc temu...
  • 3 miesiące temu...
  • 3 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...