Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Czarne paski - 4:3 (Nvidia)

Stawik2932

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam problem z ustawieniem procesora graficznego w panelu sterowania Nvidia , nie mam tam takiej opcji mam tylko opcje Monitor. I nie mogę zmienić częstotliwości odświeżania jak chce zmienić na 60Hz to automatycznie zmienia mi na 85Hz. Proszę o pomoc 

post-1517311-0-16654100-1464514160_thumb.png

Opublikowano

Chodzi ci o zmianę używanej karty graficznej przy danym programie?

A jak chodzi ci o rozciągnięcie to u mnie się to zmienia tak PPM na pulpicie >> Intel Opcje Grafiki >> Dopasowanie Panelu/Rozdzielczość, czy coś takiego.

Odświeżanie - PPM na pulpicie >> Rozdzielczość Ekranu >> Ustawienia Zaawansowane >> Monitor >> zmieniasz HZ

Tak btw. to wejdź w  tym panelu NVidia w Wyreguluj ustawienia kolorów pulpitu >> Cyfrowa poświata i daj na maksa . Lepiej wszystko widać w CS łącznie z enemy.

Opublikowano

ale po co chcesz zmieniać odświeżanie? jak chcesz grać z paskami to ustawiasz brak skalowania, a jak z rozciągniętym obrazem, to pełny ekran i tyle. W moim przypadku musiałem jeszcze jako parametr startowy w cs:go dodać -freq. W Twoim przypadku -freq 85

Opublikowano

Chodzi mi o to że chce mieć czarne paski po bokach(4:3) w grze CS:GO 

A o tym zmienianiu odświeżania napisałem aby było więcej informacji :)

Chodzi ci o zmianę używanej karty graficznej przy danym programie?

A jak chodzi ci o rozciągnięcie to u mnie się to zmienia tak PPM na pulpicie >> Intel Opcje Grafiki >> Dopasowanie Panelu/Rozdzielczość, czy coś takiego.

Odświeżanie - PPM na pulpicie >> Rozdzielczość Ekranu >> Ustawienia Zaawansowane >> Monitor >> zmieniasz HZ

Tak btw. to wejdź w  tym panelu NVidia w Wyreguluj ustawienia kolorów pulpitu >> Cyfrowa poświata i daj na maksa . Lepiej wszystko widać w CS łącznie z enemy.

A jak kliknę PPM na pulpicie to nie mam opcji Intel Opcje Grafiki :) 

Opublikowano

ale po co chcesz zmieniać odświeżanie? jak chcesz grać z paskami to ustawiasz brak skalowania, a jak z rozciągniętym obrazem, to pełny ekran i tyle. W moim przypadku musiałem jeszcze jako parametr startowy w cs:go dodać -freq. W Twoim przypadku -freq 85

Ale monitor mam w 60Hz , i jak ustawiłem -freq 85 to wyskoczyło mi bład "złe ustawienia RGB"( jak włączyłem cs'a) 

Opublikowano

Ale monitor mam w 60Hz , i jak ustawiłem -freq 85 to wyskoczyło mi bład "złe ustawienia RGB"( jak włączyłem cs'a) 

no, ale jakim prawem chcesz miec wiecej niz 60 jak twoj monitor ma 60? xD

Opublikowano

no to jak chcesz sobie grać z czarnymi paskami, to ustaw sobie "brak skalowania" . Graj sobie na takiej częstotliwości jaka jest automatycznie ustawiona. Nie rozumiem po co na siłę to zmieniać. 

Swoją drogą takich tematów jest naprawdę sporo. Przykładowe 2 wątki jakie znalazłem w 5 sekund: 

http://www.mpcforum.pl/topic/1351339-jak-zrobi%C4%87-paski-po-bokach/page-2#entry11499110

http://www.mpcforum.pl/topic/1351308-cs-go-czarne-paski-po-boku/#entry11495250

szukać więcej?

Opublikowano

no to jak chcesz sobie grać z czarnymi paskami, to ustaw sobie "brak skalowania" . Graj sobie na takiej częstotliwości jaka jest automatycznie ustawiona. Nie rozumiem po co na siłę to zmieniać. 

Swoją drogą takich tematów jest naprawdę sporo. Przykładowe 2 wątki jakie znalazłem w 5 sekund: 

http://www.mpcforum.pl/topic/1351339-jak-zrobi%C4%87-paski-po-bokach/page-2#entry11499110

http://www.mpcforum.pl/topic/1351308-cs-go-czarne-paski-po-boku/#entry11495250

szukać więcej?

ale mam brak skalowania ustawione tylko to nic nie robi mi w cs ;d a szukałem już dużo o czarnych paskach , ale nikt nie ma takiego problemu co ja ;d

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...