Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

TitanAxe.com - kilka pytań dotyczących hostingu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć, chciałbym się Was spytać czy korzystaliście kiedyś z hostingu TitanAxe.com ? Bo szukałem w necie dobrego i taniego hostingu, natkałem się na niego, niby mają fajny panel, ale jak to jest z wydajnością ? Co o nim sadzicie ? Mógłby ktoś też pomóc i przetestować z Was ? Chyba maja tam jakiś serwer testowy, ale nie wiem :/ 

Bardzo dziekuje za każda pomoc, DeQUK

CAMDNAx.png

Opublikowano

Jak dla mnie hosting z niższej półki bo kto daje serwer za 60 groszy tygodniowo ? Tylko oni, a przez co ? Bo mają słabe maszyny bądź maszyne 

Opublikowano

Jak dla mnie hosting z niższej półki bo kto daje serwer za 60 groszy tygodniowo ? Tylko oni, a przez co ? Bo mają słabe maszyny bądź maszyne 

Testowałeś już ? Bo z tego co patrzyłem też to jest cena chyba za 2 sloty czy jakoś tak

CAMDNAx.png

Opublikowano

hosting graficznie wyglada spoko ale wogole nie ma informacji ile ramu/cpu dostaje za cene bo co mi z tego że kupie za 2zł 10slotów na tyg jak mi dadzą na slota 20ramu i tyle? to gówno tam ustoi i nic powinno sie kupować ram i cpu a nie jakies gówniane sloty... (które i tak można obejśc ustawią mi 20slotów a i tak może wejść więcej osób ...)

Co ja tutaj robie...

Opublikowano

Tanio hosting do dupy za przeproszeniem.. Ja polecam enderchest.pl

ja mam na nim serwer brak lagow, stabilny :)

Czemu słabo oceniasz hosting ? Testowałeś go ?

CAMDNAx.png

Opublikowano

Hosting pierwszy raz na oczy widzę :)

Najlepiej weź coś już popularniejszego i sprawdzonego, przynajmniej przez innych. To takie trochę kupowanie kota w worku, nie wiadomo tak naprawdę nic o ich ofercie, tylko to, że 60 groszy tygodniowo płacisz. A tak naprawdę za co płacisz?

Opublikowano

Ja nie wiem skąd wy w ogóle bierzecie te hostingi, pierwszy raz na oczy firmę widzę, www postawione na wordpressie więc jak dla mnie już słabo. 

Autorze tematu, nie ma czegoś takiego jak dobry i tani, te dwa wyrazy wykluczają się nawzajem. Albo chcesz dobry hosting za który troche zapłacisz albo tani, który nie spełni Twoich oczekiwań. W internecie jest kilka firm, które już znajdują się na tym rynku od kilku dobrych lat i masz u nich gwarancje stabilnej maszyny więc nie wiem po co na siłe szukać czegoś nowego, nieznanego a potem marudzić, że straciło się hajs na jakąś gównianą maszynę. 

Opublikowano

Tak trudno trochę poczytać na ich stronie?

Autorze @DeQUK, napisz do supportu dadzą ci darmową złotówkę na przetestowanie.

Łapcie dwa kody na darmową złotówkę:

2P38J4Q-0VIB3GU-09UUNOH

1HCAXQ0-1739M0R-16IQJLL

@Edit Na 4 sloty dają 630mb ramu.

To nawet sporo czy jak to bedzie działać w praktyce ? :) 

CAMDNAx.png

Opublikowano

Ja nie wiem skąd wy w ogóle bierzecie te hostingi, pierwszy raz na oczy firmę widzę, www postawione na wordpressie więc jak dla mnie już słabo. 

Autorze tematu, nie ma czegoś takiego jak dobry i tani, te dwa wyrazy wykluczają się nawzajem. Albo chcesz dobry hosting za który troche zapłacisz albo tani, który nie spełni Twoich oczekiwań. W internecie jest kilka firm, które już znajdują się na tym rynku od kilku dobrych lat i masz u nich gwarancje stabilnej maszyny więc nie wiem po co na siłe szukać czegoś nowego, nieznanego a potem marudzić, że straciło się hajs na jakąś gównianą maszynę. 

jak dla mnie to nie jest worrdpress: http://titanaxe.com/wp-login.php - tu powinna być strona logowania a nic nie ma. Więc to nie WP.

Opublikowano

Tanio hosting do dupy za przeproszeniem.. Ja polecam enderchest.pl

ja mam na nim serwer brak lagow, stabilny :)

enderchest.pl to najgorsze co może być.

lvlup.pro lub ovh są tanie.

Pamiętaj, żeby coś rozwinąć, trzeba najpierw zainwestować :)

Opublikowano

Niedawno znalazłem ten hosting, potrzebowałem na chwile serwer do budowy mapy na jeden z innych serwerów. Najtańszy serwer na 5 slotów na tydzień, jakoś poszło.

Korzystam przez 5 dni i na razie serwer z dobrze skonfigurowaną paczką serwerową ciągnie odpowiednio. Tylko przy ogromnych terenach 200x200x40 serwer się na chwilę zlaguje(nie zawsze, bo jest odpowiednia wtyczka, zazwyczaj przy losowym ustawianiu bloków)

Na razie na plus. Nie wiem jak nadaje się do celów większych serwerów, ale dla mnie był przydatny bezawaryjny, dość szybo odpisywał support

Mimo że są jakieś niedociągnięcia, to cena jak za taki serwer jest w porządku. Fajny design panelu, ale wielu rzeczy w nim brakuje. Pewnie hosting w testach, ale zobaczymy jak to wyjdzie po kilku kolejnych miesiącach.

Opublikowano

http://screenshot.sh/oBDGT1MS4Oxn4

No i jak sie na poczatek do uzytkownika zwracaja?

zaraz wykupie tam zwykly maly serwer tylko do pisania skryptow zeby zobaczyc jak dziala, ale po takim wstepie maja minusa :D

I jak ? Warto tam inwestować coś? 

No wyslalem do supportu o ten 1zl i dostalem 3 kody, dla siebie i 2 znajomych lecz moglem wszystkie na swoim koncie uzyc( + )

Kupilem gotowy serwer PvP na 2 tygodnie za 2.99. Chodzi dobrze, dla mnie jest to glownie serwer do pisania skryptow :D. Sa paczki gotowe na pare trybow ( + )

Brak WebFTP- No jest noby jak wlaczysz opcje dostep do plikow serwera to daja linka ale nie dzizala wiec musialem przez mojego glupiego clienta bo jedyny mi dziala xD ( - )

Po aktywowaniu opcji dostep do plikow serwera, dostajemy pasy ale ta opcja sie wylacza sam po ilus tam godzinach (zapobieganie wlamaniu przez ftp ( + )

Brak Instalatora pluginow ( - )

Przykladowa paczka PvP jest calkiem fajna, PvPLevels, scoreboardstats, essentials, pex i te podstawowe do pvp. ( + )

Reklamuja sie ze paczka stworzona przez nich w prawie kazdym mozliwym pluginie(Automessage, scoreboardstats- wszystkie z powiadomieniami xD czyli tak +/-)

Dla mnie jako ze uzywam go do skryptow, dziala dobrze. Na budowe mapy na jakis inny serwer lub konfiguracji na nie pluginow tez. Lecz nie sadze by Polapal chociaz 15 graczy :D

a i jeszcze ilosc ram zalezna jest od ilosci graczy a to tez od kosztow stworzenia serwera

Przykladowo przy gotowym serwerze PvP dalo automatycznie 8 a jak probowalem zmniejszyc to pokazala sie info ze do tego serwera potrzeba wiecej ramu wiec minimalna ilosc graczy to 8 czy jakos tak

Wiec powtarzam budowa/konfiguracja serwera OK

Taki wiekszy serwer NIEEE

:D

Opublikowano

zaraz wykupie tam zwykly maly serwer tylko do pisania skryptow zeby zobaczyc jak dziala, ale po takim wstepie maja minusa :D

No wyslalem do supportu o ten 1zl i dostalem 3 kody, dla siebie i 2 znajomych lecz moglem wszystkie na swoim koncie uzyc( + )

Kupilem gotowy serwer PvP na 2 tygodnie za 2.99. Chodzi dobrze, dla mnie jest to glownie serwer do pisania skryptow :D. Sa paczki gotowe na pare trybow ( + )

Brak WebFTP- No jest noby jak wlaczysz opcje dostep do plikow serwera to daja linka ale nie dzizala wiec musialem przez mojego glupiego clienta bo jedyny mi dziala xD ( - )

Po aktywowaniu opcji dostep do plikow serwera, dostajemy pasy ale ta opcja sie wylacza sam po ilus tam godzinach (zapobieganie wlamaniu przez ftp ( + )

Przykladowa paczka PvP jest calkiem fajna, PvPLevels, scoreboardstats, essentials, pex i te podstawowe do pvp. ( + )

Reklamuja sie ze paczka stworzona przez nich w prawie kazdym mozliwym pluginie(Automessage, scoreboardstats- wszystkie z powiadomieniami xD czyli tak +/-)

Dla mnie jako ze uzywam go do skryptow, dziala dobrze. Na budowe mapy na jakis inny serwer lub konfiguracji na nie pluginow tez. Lecz nie sadze by Polapal chociaz 15 graczy :D

a i jeszcze ilosc ram zalezna jest od ilosci graczy a to tez od kosztow stworzenia serwera

Przykladowo przy gotowym serwerze PvP dalo automatycznie 8 a jak probowalem zmniejszyc to pokazala sie info ze do tego serwera potrzeba wiecej ramu wiec minimalna ilosc graczy to 8 czy jakos tak

Ten serwer nadaje się na grę ze znajomymi? Bo może spróbowałbym potestować zwykłą grę w kilka osób skoro tak tanio.

2x%20zakazana%20sygnatura.png

76561198266836735.png

Opublikowano

Ten serwer nadaje się na grę ze znajomymi? Bo może spróbowałbym potestować zwykłą grę w kilka osób skoro tak tanio.

Własnie też napisałem do nich o kod na serwer testowy, gram sobie z przyjacielem na ich paczce i jest w miare w porzadku, nawet miło się gra jak na taka cene i w ogole, miałem tylko jednego laga na serwerze małego na 3 sek gdzieś gdy wywalałem 5tys tnt, ale w sumie nie mogę za bardzo wymagać po serwerze dla tak małej ilości osób/ramu, 

CAMDNAx.png

Opublikowano

@DeQUK Wiesz może jakie tam mają możliwości opłacenia serwera tj. czy da się zapłacić np. SMS-em lub PSC?

76561198266836735.png

Opublikowano

@DeQUK Wiesz może jakie tam mają możliwości opłacenia serwera tj. czy da się zapłacić np. SMS-em lub PSC?

Akurat ja płaciłem przelewem, pisałem do nich, aby dodali więcej to napisali mi, że są aktualnie wdrażają system SMS i PSC, więc pewnie niedługo będzie, ale zawsze dają jakieś kody na start, więc można narazie na tym działać jak nie masz konta czy coś, myślę, że przy ich cenach serwerów to można troche się pobawić za te kody 

CAMDNAx.png

Opublikowano

@jacekssj wysłałem im dziś tak z ciekawości zapytanie kiedy i mówili, że już kończą wdrażać systemy te i niedługo będzie już wszystko śmigało, właśnie ja też czekam, bo niedługo bede już mógł w pełni serwerek odpalić z itemshopem :p 

CAMDNAx.png

Opublikowano

@jacekssj wysłałem im dziś tak z ciekawości zapytanie kiedy i mówili, że już kończą wdrażać systemy te i niedługo będzie już wszystko śmigało, właśnie ja też czekam, bo niedługo bede już mógł w pełni serwerek odpalić z itemshopem :p 

No to spoko bo chętnie odpaliłbym serwer dla znajomych

76561198266836735.png

• 1 miesiąc temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...