Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

MiniTale

Tjes2

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

10d5wn8.jpg

Witaj! Nadchodzi MiniTale! Skromny, prosty serwer :)!

Status Serwera:

BETA | Oficjalny start

Ilosc zalozonych kont: 12

Ostatnie otwarcie: 31 Maja 2016

Najblizsze otwarcie serwera dla wszystkich: -

Serwer na plikach: OpenNos

P - Pytanie,

O - Odpowiedź

P: Czemu "Mini"?

O: Serwer nie będzie 24/7, update'y to m.in dodawanie/kasowanie czy zmienianie npc, przepisy, moby, mapy, sp itp. Serwer będzie rozwijany też z innej strony - pliki OpenNos są ciągle ulepszane dzięki temu powstanie np. system PvP czy famki!

P: Po co tworzysz serwer jak i tak upadnie po tygodniu?

O: Różnice między WaaT'em, a plikami OpenNos są ogromne. Jak długo istnieć będzie mój serwer - czas nam pokaże ^^!

P: Team z Avalonu nie wybrał cię jako "testera" i dlatego tworzysz "serwer"? Chcesz być dla nich konkurencją?

O: Nie jestem dla nikogo konkurencją. Granie samemu jest nudzące nawet na takich plikach. Nie zmuszam i nie będę, nie reklamuje i nie będę reklamować. Osoby grające u mnie grają z własnej woli.

P: Jak wyglądać będą twoje update'y?

O: Dodawanie przepisów (np. 50 smoczych serc = Vulkano), eventy, NPC, bossy, zmiany w skillach, zmiany w cenach itp. Z kolei nowe wersje plików = famki, pvp, pojazdy, pety itp.

P: Jak bym chciał sobie pograć to tylko przez hamachi?

O: Tak.

Jeśli macie jakieś pytania niezwiązane z tymi u góry to piszcie śmiało tu lub na pw.

scrmn6.png

Banery wykonali @szymonekeqq123 i @ChuIigan222

Opublikowano

Nie pozostaje mi nic innego jak życzyć powodzenia !!

Mam nadzieję, że będziesz dla nas godną konkurencją (tak samo jak my dla Ciebie) :)

pozdrawiam, Kyosha

r9n9FM7.jpg

Opublikowano

Jestem Robert mam 15 lat w nostale gram od 2010 roku. Poszukuje prywatnego serwera nostale, aktualnie posiadam 91lvl  na s1. Szybko nawiązuje znajomości, posiadam tsa oraz miło by mi było grać z wami na MiniTale ;-)

Opublikowano

W nostale już jakiś czas przegrałem a w grze doświadczony jestem średnio

Chciałbym zostać testerem, ponieważ od długiego czasu wypatruję powstania jakiegoś priva nostale- i chciałbym w rozwoju takowego pomóc. W weekendy mam sporo czasu wolnego które mógłbym przeznaczyć na grę. ( nie wiem co mógłbym jeszcze napisać :D )

.

Opublikowano

I takimi "zmianami" kończymy dzisiejszą pracę xD:

30axlab.jpg

2lx9ogy.jpg

11l7m6u.jpg

Za tydzień w piątek podam sieć i będziecie mogli zagrać. Do piątku dodam u Teomana eq z aktu 5 i 6 (HeroLvl będzie rozdawany przez bazę danych), zwiększę drop złota i expu! :)

Opublikowano

Dzisiaj:

- zwiększono drop złota z mobów,

- usunięto portale do innych map ze względu bezpieczeństwa xD (jest tylko nosville i pokój GM'a),

- posortowano itemy do odpowiednich NPC (ulepszacze do malcloma, żywność do evy, kostiumy do sorayi),

- próba dodania ręcznie pojazdu przez bazę danych,

- przetłumaczono NPC na język polski

- koszt SP: sp1 - 10k, sp2 - 10k, sp3 - 35k, sp4 - 50k, sp5 - 60k, sp6 - 75k, sp7 - 90k, sp8 - 100k, ulepszacze kosztują 50-300 gold,

Przez kilka najbliższych dni (prawdopodobnie do piątku) będę rzadziej odwiedzał mpcforum

Opublikowano

Dzisiaj:

- zwiększono drop złota z mobów,

- usunięto portale do innych map ze względu bezpieczeństwa xD (jest tylko nosville i pokój GM'a),

- posortowano itemy do odpowiednich NPC (ulepszacze do malcloma, żywność do evy, kostiumy do sorayi),

- próba dodania ręcznie pojazdu przez bazę danych,

- przetłumaczono NPC na język polski

- koszt SP: sp1 - 10k, sp2 - 10k, sp3 - 35k, sp4 - 50k, sp5 - 60k, sp6 - 75k, sp7 - 90k, sp8 - 100k, ulepszacze kosztują 50-300 gold,

Przez kilka najbliższych dni (prawdopodobnie do piątku) będę rzadziej odwiedzał mpcforum

Potrzeba może jeszcze aktywnego testera? Jestem skory do pomocy jak również do poświęcenia własnego czasu na rzecz serwera. Znajomość z NT oceniam na dużą, jednakże jest to raczej oczywiste, że mogę nie pamiętać każdego questa ;P    Raczej system misji będzie mniej rozbudowany o ile wgl będzie. 

Opublikowano

Właśnie, a nie da rady przez tunngle albo NoIP? :D

Szczerze? Przyznam sie - nie potrafie postawic serwera na NoIP czy tunngle tylko przez hamachi. Jesli ktos pomoglby mi (ma taka wiedze) to prosze pisac na pw ; )! Wielkie dzieki! 

Przepraszam za wszelkie niespójnosci i bledy ortograficzne. 

Opublikowano

W sumie, nie wiem jak przez tunngle- ale masz podobnie jak hamachi, mając konto możesz zrobić swój pokój lub dołączyć do aktualnego pokoju po nazwie gry i masz tam takie "wirtualne ip" *jak na hamachi* Tylko nie wiem czy przypadkiem po restarcie tungla to IP nie ulega zmianie- musiałbyś sprawdzić to akurat

2e102b5f9b77b.jpg

Opublikowano

Pozwolę sobie przekopiować swoje podanie z avalonu :D

1.W nostale zaczołem grać pod koniec 2009 r. Grając wtedy posiadałem kilka postaci z lvl około 50-60. Na poważniej grać zaczołem jakieś 2 lata temu. Byłem w kilku fam na Pl'u (mało znane) Ostatnie 1,5 roku spędziłem grając na NT  DE osiągając kilka postaci 88/90+  z ekwipunkiem +8/9. W nostale na globalnych serwerach nie gram od 2 miesięcy ,cały czas oczekując na wyjście jakiegoś konkretnego priva ,a teraz nadarzyła się okazja aby powrócić do gry  :)

2.Jak pisałem wyżej posiadam długi staż w nostale. Wiem dosyć sporo na temat gry oraz jestem osobą dorosłą ,więc nie będę wam stwarzał problemów a wręcz przeciwnie mogę pomóc z tworzeniem serwera  :).

3.Jestem na bezrobociu więc czasowo jestem dostępny praktycznie 24/7

874831456689708709857.jpeg

Tyle Wygrać.

Opublikowano

Zapraszam wszystkich na sieci:

MiniTaleSiec1

MiniTaleSiec2

MiniTaleSiec3

Haslo: 123

Launcher:

http://wyslijto.pl/files/download/md0x0yi7q6

Skan:

https://www.virustotal.com/pl/file/7aa90fd9f4634ec019f716256600dba8c46452e3c02eebb9e85c5e1c55d3dd25/analysis/1464616197/

Serwer krótko otwarty tylko dla przetestowania aktualnie znajdujących się w nim itemów itp.

Wybrane przez was dane, które będą waszym dzisiejszym kontem przesyłacie na pw na sieci hamachi do Tjes2 (nie podawajcie takich samych jak macie w innych grach ;))

Opublikowano

Mam problem otóż gdy chce się połączyć z serwerem na hamachi po kliknięciu przycisku dołącz nic sie nie dzieje.

Wszystlie sieci są już pełne.

Opublikowano

Jesli pogoda się zmieni to postaram wprowadzić następujące zmiany i otworzyć serwer (dzisiaj krócej):
- jeszcze większy drop złota,
- serwer noip (jesli nie da rady dzis to hamachi i stworze nowa siec),
- próba dodania trzech map i oczyszczenie ich z błędów wywalających serwer,
- dwa bossy - gigantyczne piskle i tysiacletnia mandra (szybszy resp, duzo ciekawych itemkow ktore mozna z nich wydropic, ale uwaga! Solo nie dacie im rady ;)!),
- przyznanie nagród za wczorajszy udział w testach (osoby, które znalazły się na podium i poza nim),
- znaczne zwiększenie zdobywanego expa i jobki,
- i inne rzeczy nie wypisane

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...