Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Klawiatura do 500 zł

091

Rekomendowane odpowiedzi

Bywalec
Opublikowano

Drugi raz przemęczę temat klawiatury, szukam mechanika do 500 zł (tańsze propozycje mile widziane), czerwone switche.

Opublikowano

ja od siebie mogę to polecić>

klawiatura

brak podpórki, co akurat dla mnie jest plusem. czerwone podświetlenie z możliwością dostosowania np. jasności, siedem multimedialnych. sama jakość wykonania stoi na przyzwoitym poziomie, jest stabilna. 

FX 6300 | R9 380 4GB | VS 550W | Seagate 1TB | Crucial M4 120GB | 970a-ud3 rev 1.2 | Brutus 410 | 8GB RAM | 

Opublikowano

Klawiatury TESORO polecam. Świetne klawiatury z przyciskami mechanicznymi. Posiadam TESORO Excalibur Spectrum, niestety nie na czerwonych przełącznikach a brązowych. Mam ją już pół roku i żadnych problemów, działa wszystko świetnie. Pisanie jak i granie sprawia przyjemność przy każdym wciśnięciu klawisza.

Tylko Lucyfer

Jestem Hujston

Opublikowano

A jaki masz skok ? To bardzo ważne, czy niski / wysoki / średni.

MOBO:  GA-B85M-D3H | CPU: Intel Core i5 4460 3.2 GHz / Turbo 3.4 GHz | RAM: Geil Dragon 8 GB DDR3 CL11|
GPU:  Nvidia GeForce GTX 970 OC 4GD5T | CPU cooling: be quiet! Pure Rock BK009 |SSD: SanDisk 128 GB SSD|
PSU:
Chieftec 600W
| Tower: Zalman Z3 +

Opublikowano

Jeśli chcesz zaoszczędzić to w zasadzie za 300zł masz Qpad MK-50, czyli klawiatura mechaniczna bez żadnych bajerów, na cherry mx red, złącze PS2. A jak coś droższego to ta klawiatura którą podał @Harriott, tylko proponowałbym wersje z num lockiem bo z tego co kiedyś patrzyłem jest chyba tańsza. Co do skoku to mogę się mylić ale każdy mechanik ma duży skok :)

9uIymOb.png

Chętnie pomogę w sprawach: League of Legends, World of Warcraft.

W razie pytań PW.

Bywalec
Opublikowano

Myślałem jeszcze nad klawiaturami razera, jakakolwiek warta uwagi?

Bywalec
Opublikowano

Myślałem jeszcze nad klawiaturami razera, jakakolwiek warta uwagi?

Szkoda czasu, Cherry ma lepsze wykonanie i płacisz za jakość.

https://www.morele.net/klawiatura-cmstorm-quickfire-tk-cherry-mx-red-sgk-4020-gkcr1-555016/

Trochę zbyt minimalistyczna, brakuje mi w niej podpórki na którą szczerze liczyłem jak i standardowych klawiszy (tutaj przeniesionych na numeryczną).

Nie ma jakiejś rozszerzonej wersji?

Opublikowano

Trochę drożej niż 500zł - Corsair K70. Wykonana z aluminium, porządnie wykonana podpórka, świetne oprogramowanie (możliwość tworzenia makr, trybów podświetlenia), czerwone podświetlenie, gruby kabel

To samo co K70, bez podpórki, ledy i plastik po bokach - Corsair Gaming Strafe (sam mam, zła nie jest)

Jeśli taniej to nic lepszego jak CMStorm Quickfire nie dostaniesz.

internet to nie jest jakis oddzielny swiat gdzie ludzie zapomnieli o swoich emocjach

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...