Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jakie są obecnie wymagania gry?

Oryginalnie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Orientuje się ktoś jakie ma wymagania teraz TF2? Kiedyś sobie śmigałem po 200-300 fps a teraz włączyłem i mam po 100 a jak otwarta przestrzeń to 30 ... 

Opublikowano

To sobie zmień ustawienia - proste.

Ja na swoim Radeon HD 3400 256 mb (integra) / AMD Athlon 64X2 Dual Core 5000+ 2.61 GhZ i 2GB Ram DDR2 wyciągam 200 FPS na konfigu od chrisa.

Podaj chociaż parametry komputera jak chcesz żebym dobrał ci ustawienia/konfig.

Opublikowano

Wymagania są zawsze napisane w sklepie Steam. Są też dodawane różne patche, które powinny polepszać optymalizacje, ale czasami jest odwrotnie. 

Opublikowano

Wymagania są zawsze napisane w sklepie Steam. Są też dodawane różne patche, które powinny polepszać optymalizacje, ale czasami jest odwrotnie. 

Wymagania do TF2 na steam są bardzo źle dobrane.

Nawet kolega na lagozaurusie może cisnąć bez problemu w 60 FPS na bardzo dobrym konfigu.

Opublikowano

Nawet kolega na lagozaurusie może cisnąć bez problemu w 60 FPS na bardzo dobrym konfigu.

Wiem, że są źle dobrane, ale zawsze stanowi jakiś punkt podstawowy. Mi na 1GB ram, ati radeon 9600 256mb i intel pentinium 4 2,8 singlecore chodził mi na low w 30fps (ale ze spadkami), bez zadnych configów, nawet nie wiedziałem, że są do tej gry :D

Opublikowano

Wiem, że są źle dobrane, ale zawsze stanowi jakiś punkt podstawowy. Mi na 1GB ram, ati radeon 9600 256mb i intel pentinium 4 2,8 singlecore chodził mi na low w 30fps (ale ze spadkami), bez zadnych configów, nawet nie wiedziałem, że są do tej gry :D

Mi bez configu na 40/50 fps'ach ze spadkami.

Po użyciu HighFrames od chrisa i zedytowaniu go na DX9 i spray-enable mam 120 fps+ z małymi spadkami.

Opublikowano

Intel Pentium G860 2x 3.0 ghz

4gb ram 1333

ATI HD 4770 512mb

200 fps wyciagasz? No to nie możliwe  :((

Wszystko jest możliwe.

Masz mój config - Highframes by Chris w którym pozmieniałem pare komend.

Link: http://www.speedyshare.com/hNREt/autoexec.cfg

Skan: https://virustotal.com/pl/file/494aa644447b457c34470b9167261e2cc18e25e883e13835038dfc100cfff449/analysis/1464374952/

Wrzuć go do folderu Steam/steamapps/common/Team Fortress 2/tf/cfg i odpal grę.

Weź pod uwagę to że mam optymalizowany system.

Gram na rozdzielczości 800x600 DX9

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...