Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Coś mocnego na pocenie się

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Elo. Wiem, że dziwny temat na takie mpcforum, ale nie wiem gdzie to mogłem napisać.

Dobra to przejdę do opisu problemu.

No więc strasznie się pocę - głównie pachy i plecy. Swego czasu używałem antyperspirantu od ziaji i pod pachami było nawet ok, ale raz po nałożeniu zaczęły mnie strasznie piec pachy więc przestałem używać.

Teraz używam 1/2 razy w tygodniu antidrala ale nie działa zawsze.

Na plecy nie mam pojęcie co mógłbym użyć.

Miał ktoś podobny problem ? Możecie mi coś na to polecić ?

Opublikowano

Umyj się.

Też tak mam, pocę się nawet jak mi zimno.

Jeśli jesteś w okresie dojrzewania najprawdopodobniej to wina hormonów ;)

Doje**ł jak sosna w dzika...

Opublikowano

jak używasz gówna pod pachy to się nie dziw, też kiedyś używałem ziaji..

polecam jak już średniej klasy vichy a jeśli już cię stać to polecam armaniego, sam mam i jest sztosik ;]

Opublikowano

Myj sie codziennie ran o i wieczorem , wteyd nawet jak sie spocisz to smród nie bedzie draznił .

A jelsi czujesz ze to naprawde problem kup w aptece cos co zahamuje wydzielanie potu.

Opublikowano

Kiedyś używałem tabletek blokujących pocenie i faktycznie działają bardzo dobrze ale dużo częściej odwiedzałem WC ;/

Aktualnie używam Rexona Men i Garnier Men, oba są bardzo dobre pod warunkiem ogolonych pach :)

Opublikowano

Idź  do dermatologa czy kosmetyczki, hiperhydroza nie jest groźna ale jak zrobi się cieplej będziesz śmierdział z daleka. 

Wywal wszystkie bajerskie szmtay co nosisz i noś odzież  bawełnianą.  Myj się mydłami antybakteryjnymi, kosmetyczka doradzi jakimi odpowiednimi do skóry ( pH 5,5 )

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano

Nadmierne pocenie się może być objawem choroby, wybierz się też do lekarza i przebadaj.

Po blokerach mogą bolec/piec pachy, to normalne zjawisko. Bloker Ziaja tylko blokuje pocenie się w miejscu gdzie się nim posmarowało, dlatego też go nie używam. W moim przypadku gdy smaruje się jakimiś blokerami, to zaczynam się pocić w innych miejscach automatycznie - plecy/brzuch/głowa, a nawet łydki.

Przede wszystkim trzeba dbać o higienę, wystarczy, że nawet co jakiś czas przetrzesz sobie pachy jakimiś deo chusteczkami.

Sam osobiście używam antyperspirantu Nivea albo Fa.

819531478353821175209.gif

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...