Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Wyzwisko "rak"

Bakany

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

okreslano tak na 4chanie osoby z zewnątrz które nic nie wnosiły i kradły kontent - można porównać je do nowotworów, są niepotrzebne, szkodliwe i dlatego są rakami. Znasz lepsze wyrażenie? to zaproponuj

smutne że nikt z was nie ogarnia etymologii

Opublikowano

Ktoś ukradkiem wpuścił tego typu kontrowersyjne określenia w internet, żeby sprowokować reakcje pokroju Twojej. Nie wiedziałam, że ktoś się jeszcze daje na to złapać.  o.O

c:

Opublikowano

nie nie, nikt tak nie zrobił

to sie rozprzestrzenia jak memesy, ludzie bezmyślnie powielają niektóre OC nadając im wlasne znaczenie wcale nie zastanawiając się nad ich pochodzeniem

np. kiedys u Puchałke emotka ;_; nie oznaczała płaczu

Owszem, zrobił. Bez względu na to, jaka było pierwotne znaczenie, słowo miało być z założenia kontrowersyjne.

­

c:

Opublikowano

Owszem, zrobił. Bez względu na to, jaka było pierwotne znaczenie, słowo miało być z założenia kontrowersyjne.

kilka postów wyżej napisałem że to wyciekło i nikomu nie zależało o kontrowersji

jest teraz niepoprawnie używane ale co z tego, kolejna obelga i tyle

A no tak, skoro tak napisałeś, to pewnie tak było.  :lenny:

­

c:

Opublikowano

tak samo moge powiedziec o tobie ze swoją teorie sobie z palca wyssalas

obracałem sie kiedys w pewnym hermetycznym srodowisku i mam nieco większe pojęcie o internetach od większosci z was. nie żebym sie chwalil czy cos ale to jset argument na potwierdzenie moich słów

No, a z pierwszym inicjatorem cancera zbijałeś pionę, perfekcyjnie rozpracowałeś jego umysł, wobec tego podłoże psychologiczne etymologii tego słowa jest Ci doskonale znane.

No cóż, raczej nigdy się nie dowiemy kto ma rację.  :s

No, a z pierwszym inicjatorem cancera zbijałeś pionę, perfekcyjnie rozpracowałeś jego umysł, wobec tego podłoże psychologiczne etymologii tego słowa jest Ci doskonale znane.

No cóż, raczej nigdy się nie dowiemy kto ma rację.  :s

ty naprawdę taka jesteś czy tylko udajesz? nie napisze jaka bo ban, ale domyśl się

nie było pierwszego inicjatora, to się po prostu przyjęło, nikt tego nie forsował. Wielu wpadło na taki pomysł, bo jak inaczej określisz osobę która działa na szkodę społeczności? możesz nazwać go szkodnikiem, ale możesz też rakiem - ma podobna funkcje co prawdziwy rak, biologiczny - jest bezużyteczny i szkodliwy

o to w tym wszystkim chodzi

rusz czasem głową

czy wszystkie neosemantyzmy mają być kontrowersyjne i obce?

czemu uważasz że ktoś z dupy wymyślił taką obelge?

i nie, ona nie jest nowa, stara jak świat, po prostu wyciekła (i nie, nie wyniosła tego jedna osoba) i jest teraz błędnie wykorzystywana - może nie tyle co błędnie ale w inny sposób. Nie masz nad tym kontroli. Swoje teorie spiskowe to zachowaj dla siebie

Naprawdę nie potrafisz czytać ze zrozumieniem?

­

c:

Opublikowano

Nie moge jak czytam konwersacje tych dwóch durni wyżej :D Serio i tu własnie nadaje sie słowo "rak".

Pozdro experci dziedzin wszelakich @Bagietka twoje ( twoje specjalnie z małej ) pseudo wyrafinowane i soecjalistyczne słówka.

Wstawiłbym jakies zdjecie ale nie mam czasu ;'/

Opublikowano

Wyzywanie się od raków jest tak żałosne jak mówienie komuś żeby "gumował" zamiast po prostu powiedzieć "spierd***j" :D

Ot dzieci nie mają co w życiu robić i im się w rzyciach przewraca :v

Doje**ł jak sosna w dzika...

Opublikowano

A ja tam nwm co znaczy wyzwisko takie jak "rak" "ameba" i inne, gdyż mnie to nawet szczerze nie interesuje i mam to w dupie co jebnieci na leb dzieciaczki pisza i mają z tego frajde jak niektorzy na Tym forum, szczerze to mam ważniejsze sprawy niż przejmować się jakimiś idiotami. Pozdrawiam normalnych na tym forum.

Opublikowano

A ja tam nwm co znaczy wyzwisko takie jak "rak" "ameba" i inne, gdyż mnie to nawet szczerze nie interesuje i mam to w dupie co jebnieci na leb dzieciaczki pisza i mają z tego frajde jak niektorzy na Tym forum, szczerze to mam ważniejsze sprawy niż przejmować się jakimiś idiotami. Pozdrawiam normalnych na tym forum.

Skoro nie wiesz co to ameba to ty jesteś prawdziwą amebą umysłową ;) 

Lekcja BIOLOGII się kłania :v

Doje**ł jak sosna w dzika...

Opublikowano

Skoro nie wiesz co to ameba to ty jesteś prawdziwą amebą umysłową ;)

Lekcja BIOLOGII się kłania :v

Spoko

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...