Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

GTA V mocne dropy fps po chwili gry.

limfao23

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Jest problem ponieważ gdy gram pierwsze 2-3 minuty gra chodzi dobrze. Lecz po chwili gry sa tak straszne dropy ze gra jest nie grywalna, niezaleznie od ustawien graficznych. Wina małej ilosci ram?
Specyfikacja : 
i5 4210u 
geforce 840m

4gb ram

Opublikowano

Laptop?

geforce 840m

mówi samo za siebie...

co do problemu - spróbuj v-sync wyłączyć (jeśli jeszcze tego nie zrobiłeś).

Możesz także spróbować ustawić priorytet GTA na wysoki.

Opublikowano

Robiłem i to i to. W North Yankton chodziło elegancko. W los santos chwile pojeżdże i tak ciężko sie robi z tym frameratem.. . Wieksza ilosc ramu temu zapobiegnie? Na YT sa filmiki jak ludzie graja na tym sprzecie.

Opublikowano

Sprawdź, czy procesor Ci się nie przegrzewa podczas gry. Zdaje się jest do tego pewien program, ale zapomniałem nazwy.

Opublikowano

Kiedyś mając 4 Gb ramu gra po chwili zaczynała się zapychać i co chwile były straszne spadki FPS, nie wiem czy dalej ten problem występuje a samemu nie chce mi się wyciągać ramu żeby to sprawdzić.

Opublikowano

Chcę napomnieć iż z H1Z1 mam tak samo. Jest niby 40fps ale z takimi strasznymi dropami ... . Czyli jesteście 100% pewni że to przez ram?

Opublikowano

Chcę napomnieć iż z H1Z1 mam tak samo. Jest niby 40fps ale z takimi strasznymi dropami ... . Czyli jesteście 100% pewni że to przez ram?

Tak jak kolega wyżej pisał - zaciągnij sobie program HWMonitor i podaj SS z temperatur (oczywiście najpierw pograj te 10-15 minut a następnie wykonaj pomiar).

Opublikowano

@up nie czuje żeby jakoś mocno się grzał, bardziej mi się grzeje laptop na tomb raiderze bodajże z 12 roku. Poza tym mam podkładkę chłodząca, która w jakimś tam stopniu redukuje nagrzewanie się. Z tym graniem tych 10 - 15 minut teraz raczej cieżko bo nie na swoim koncie steam mam gta. Na takich dropach ciezko chwile wytrzymac :P

Opublikowano

Nie zmienia to jednak faktu, że w większości takich przypadków wina leży po stronie procesora.

Jeżeli okaże się, że temperatury są w porządku, zostaje tylko opcja z ramem.

Poświęć 10 minut i zrób test, to będzie nam łatwiej pomóc. ;v

Opublikowano

Zależy czy spadają CI taktowania gdy temperatura jest już wysoka.

Ale mimo to nadal uważam, że ścina przez małą ilość RAMu

Opublikowano

@pb14 Nie spadają bo w cs mam stałą liczbe fps bez dropów raczej. Ale gdy jeździłem po lotnisku to lagów prawie wogóle nie było. No ale przecież nie będę tylko po lotnisku jeździł xD

Opublikowano

Czyli pozostaje kwestia RAMu.

Dołóż drugą płytkę 4gb (no chyba, że masz 2x2gb, to wywal oby dwie i kup 2x4)

Koszt około 150 złotych, a jak coś pójdzie nie tak, to zawsze możesz zwrócić towar do 7 dni od zakupu bodajże.

Opublikowano

@Up No wiem, wiem tylko pytanie takie, bo częstotliwość Mhz chyba musi byc taka sama nie? Jak sprawdzić jaką ja mam?

Edit: Dobra już mam :D, 4gb 800mhz. Okazało sie że mam jeszcze 3 wolne sloty na ram w tym lapku :P

Opublikowano

Daj zdjęcie z CPU-Z z zakładki SPD (masz tam kilka zakładek, zobacz w której masz coś napisane).

Moje Konsole:

PS3 FAT CECHL04 YLOD - CFW DARKNET 4.66 V1.02 CEX

PS3 SLIM CECH-2004A YLOD- CFW REBUG 4.76.1 + COBRA 7.2 + WebMAN MOD 1.43.21 REBUG EDTION DEX

PS3 SLIM CECH-2504B - CFW REBUG 4.81.2 + COBRA 7.5+ WebMAN MOD 1.45.09 CEX

XBOX ONE S

Mój komputer:

Procesor: Ryzen 5 2600, Płyta Główna: MSI X470 Gaming Pro Carbon, Karta Graficzna: Sapphire RX 5700 XT Nitro+Zasilacz: Seasonic Focus Plus Gold 650W, SSD: ADATA SX8200 Pro 256GB + Crucial MX500 250GB, HDD: HGST 500GB + HGST 500GB + TOSHIBA 1TB, Obudowa: BeQuiet Silent Base 601, Chłodzenie: NZXT Kraken X62,
RAM: 4x 4GB HyperX DDR4 2133MHz CL14 (OC 3000MHz CL16)

DAC: Audiotrak Prodigy Cube Black Edition, Słuchawki: ISK MDH8500, Głośniki: EDIFIER R1280DB, Mikrofon: Trust Starzz

Opublikowano

Kup takie by dopełnić do 8GB:

http://allegro.pl/177-pamiec-4gb-ddr3-samsung-m471b5173db0-yk0-12800-i6051995845.html

Taka sama jak ty masz. Powyżej 8GB nie opłaca się brać do gier. 8GB wystarczy spokojnie.

Moje Konsole:

PS3 FAT CECHL04 YLOD - CFW DARKNET 4.66 V1.02 CEX

PS3 SLIM CECH-2004A YLOD- CFW REBUG 4.76.1 + COBRA 7.2 + WebMAN MOD 1.43.21 REBUG EDTION DEX

PS3 SLIM CECH-2504B - CFW REBUG 4.81.2 + COBRA 7.5+ WebMAN MOD 1.45.09 CEX

XBOX ONE S

Mój komputer:

Procesor: Ryzen 5 2600, Płyta Główna: MSI X470 Gaming Pro Carbon, Karta Graficzna: Sapphire RX 5700 XT Nitro+Zasilacz: Seasonic Focus Plus Gold 650W, SSD: ADATA SX8200 Pro 256GB + Crucial MX500 250GB, HDD: HGST 500GB + HGST 500GB + TOSHIBA 1TB, Obudowa: BeQuiet Silent Base 601, Chłodzenie: NZXT Kraken X62,
RAM: 4x 4GB HyperX DDR4 2133MHz CL14 (OC 3000MHz CL16)

DAC: Audiotrak Prodigy Cube Black Edition, Słuchawki: ISK MDH8500, Głośniki: EDIFIER R1280DB, Mikrofon: Trust Starzz

Opublikowano

Mhz spadną do niższej kości. Przykład:

Posiadasz już kość 4GB cl 11 1600 MHZ 

Dokupujesz kość cl 12 1866mhz 

Obie będą działać na poziome 1600mhz CL12

Przed zakupem daj nam linka by zerknąć.

thats.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...