Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Hosting Bez Limitu RAM?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Tak, 123231 serwerów na jeden maszynie, max. 32gb ram [gdy nie ma aktywnych innych serwerów na tej maszynie ;)] i z 10% procesora.

Opublikowano

Tak na prawdę takie hostingi oferują Ci limit 15 GB ram-u, który może zostać zwiększony do 25 GB w razie próby zapchania pamięci (np. atak botów), więc nie do końca jest do pakiet bez limitu.

Opublikowano

@up pewnie mowa o gównecheście albo craftlagervie.
Nie bierz ani enderchesta, ani craftserve bo to jedne z najgorszych hostingów.
Nigdy nie miałem problemów z pukawką, ale jak to bywa z tymi ofertami, na pewno nie masz na tym milion terabajtów ramu i pierdyliard ghz cpu ;)
Na pewno będziesz miał lepszą wydajność na vps/dedyku, ale uwierz mi - na pukawce nie spotkałem problemów z ramem czy CPU (tylko gdy nawaliłem bungeecorda to trochę cpu skakało ale tylko dla tego że to nie była oferta bungeecord tylko bez limitu slotów, miałem może 2g ram albo nawet i mniej) a do tego takie coś zdarzało się bardzo rzadko. Na endercheście masz tylko 10% CPU, choć nie wiem jak to na pukawce jest, myślę że podobnie (pisze że 100% ale pewnie to jest 100% limitu a nie procesora ;) ).

bannergif.gif

Opublikowano

Cześć, widziałem takie oferty bez limitu ram i graczy za 30 zł msc

Brak limitu ramu za 30 zł? Trochę dziwne... Gdzie tu jest podpucha?

Hostingi (Takiej jak enderchest czy craftserve) zawsze mają limity:)

Radzę ci się hostować u firm które OFERUJĄ coś takiego ale NIE SĄ ZWIĄZANE tylko z hostingiem serwerów minecraft.

online.png

Opublikowano

Nie ma czegoś takiego jak nielimitowany RAM, ani CPU. Graczy masz może 100-300 max. A RAM to w sumie nie wiem ile możesz mieć na tym ale na craftserve jest 8GB i też piszą, że nielimitowany...

Opublikowano

Maksymalnie. Co prawda fizycznego będziesz miał do dyspozycji pewnie z jakieś 2GB bo na maszynie jest pewnie upchane 4556443222 serwerów. Dodając do tego 0,5 rdzenia XEONa, moja magiczna kula wróży niesamowite lagi ;). Jeśli chcesz żeby serwer nie lagował to bierz pakiet z gwarantowanym RAMem albo dedyk/vps (ovh, kimsufi, lvlup.pro tez daje rade).

W skrócie jeśli masz w planie serwer powyżej 20 graczy online to NIE BIERZ TEGO SYFU!

Potrzebujesz pomocy przy pisaniu pluginu?

Potrzebujesz pomocy przy konfiguracji pluginu?

Napisz DO MNIE! Chętnie służę pomocą.

CPU: Intel Core i7-5930K  GPU: 2 x Gigabyte GeForce GTX 980 Ti 6144MB GDDR5 MOBO: ASRock X99 Extreme6/3.1 RAMHyperX Fury DDR4 2x16GB 2133MHz CL14 SSD: Crucial MX200 1TB HDD: Seagate 2TB

Laptop: Lenovo y700-17ISK Intel Core i7-6700HQ/GTX960m/16GB/256GB SSD+ 1TB HDD

Opublikowano

@up Na moim serwerze było około 35 graczy online na pukawce (28 zł "bez limitu") i nie było ani jednego laga, uwierz mi że daje radę. Dołożę do tego, że serwer był połączony z bungeecord'em więc teoretycznie mogły wystąpić duże lagi dlatego że bungee był trzymany na ofercie z limitem ram. A tu tadam, laga nie ma. Crafthost.pl oferuje również dobre serwery ale ja mam zaufanie właśnie do pukawki. CSRV i ENCH nie są warte swojej ceny, nawet tych 30 zł przy obecnej ofercie konkurencji.

bannergif.gif

Opublikowano

@up Na moim serwerze było około 35 graczy online na pukawce (28 zł "bez limitu") i nie było ani jednego laga, uwierz mi że daje radę. Dołożę do tego, że serwer był połączony z bungeecord'em więc teoretycznie mogły wystąpić duże lagi dlatego że bungee był trzymany na ofercie z limitem ram. A tu tadam, laga nie ma. Crafthost.pl oferuje również dobre serwery ale ja mam zaufanie właśnie do pukawki. CSRV i ENCH nie są warte swojej ceny, nawet tych 30 zł przy obecnej ofercie konkurencji.

Właśnie nie wiem, bo ostatnio jak miałem ten pakiet to miałem tylko 1 gb ramu. Ale może to dlatego, że grałem sam.

76561197963952284.png

Opublikowano

Zwykły chwyt marketingowy. Stawiają masę serwerów na jednej maszynie. W godzinach szczytu taki serwer nie zapewni nawet 2 gb ramu, więc śmiech. Radzę unikać takich ofert i zainwestować w dobrego vps'a lub dedyka.

Rankboosting (Sygnatura).png

Opublikowano

Serwery są bez limitu przy założeniu optymalnego działania. W praktyce dostajesz tyle zasobów ile aktualnie potrzebujesz więc jeżeli jeden serwer będzie miał problemy odbije się to na reszcie stojących na tej maszynie bo warto podkreślić, że takich serwerów upycha się bardzo dużo. Napisanie nielimitowany ram jest wabikiem na osoby, które uważają, że to właśnie on determinuje wydajność serwera tym samym pomijają resztę otrzymywanych zasobów, o których hostingi też nie piszą zbyt dużo- ani enderchest, ani craftserve nie podają modelu procesora, a craftserve nie podaje również taktowania rdzenia, który zapewnia tylko uogólnioną nazwę Intel® Xeon®. Przy zakupie serwera patrzyłbym jednak na oferty, gdzie masz jasno przedstawione co i za ile dostaniesz, w ten sposób unikniesz kupowania kota w worku.

Opublikowano

Nie istnieje coś takiego jak "bez limitu".

Wszystko kiedyś się skończy. To zwykły chwyt marketingowy który ma na celu przyciągnięcie jak największej ilości klientów.

Na endercheście w ofercie Unlimited jest to bodajże 8 gb, nie wiem jak z Craftserve.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...