Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Fajny pomysł, podoba mi się opcja z minimalnymi modami a nie jak na większości po 50+ aby osiągnąc dany efekt.

Mapa przyjazna dla oka, najpewniej wykonana w WorldPainterze albo podobnym programie

Forum także wygląda estetycznie i przejrzyście.

Na serwer czekam z niecierpliwością

Nie ma znaczenia czy gra jest realistyczna czy nie, nieważne czy jest futurystyczna czy dotyczy przeszłości!

Nieważne czy ma dobrą grafikę, czy słabą, nieważne jest czy jest nowa, czy stara!

Gramy w gry które lubimy najbardziej, zaakceptuj wybory innych!

Bo wszyscy w nie gramy, jesteśmy jednością.

Jesteśmy Graczami!

• Odpowiedzi 86
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Nowe zmiany na serwerze.

1.

Potwory otrzymały już pełną konfigurację życia i innych atrybutów

Dodatkowym zadaniem będzie dokładniejsze "skalowanie" rozmiarów potwora.

2.

Ostatnimi czasy widzę spory szum wokół diamentowych rzeczy.

Także aby rozwiązać ten problem wprowadziłem trochę Real Play na serwer

Specjalny mod do postępu (postaci, rozwój) będzie blokował receptury oraz wydobywanie

rud, rzeczy do których gracz jeszcze nie doszedł.

Mod zablokuje nowemu graczowi używania diamentowych rzeczy otrzymanych od kolegów.

Sam będzie musiał przejść całe drzewko technologiczne aby odblokować możliwość tworzenia i używania

danego typu przedmiotów

Nie dotyczy to tylko Diamentów ale także innych surowców.

Na starcie gracz używać będzie mógł tylko drewnianych rzeczy

To właśnie od was zależeć będzie co będziesz mógł stworzyć na stole a czego nie.

Czego będziesz mógł używać a czego nie.

Mod zablokuje możliwość tworzenia tego czego nie odkryłeś w drzewku

3.

Dokończono mapę Aegris, główna wyspa jest już do końca zbudowana oraz zawiera ~15 lokalizacji

Każda lokalizacja posiada swoje zadanie, jeżeli nie jest to miasto do handlu bądź mieszkania to

nadawać ono będzie atrybuty podczas modlitwy do "boga" przy którym klęczymy.

4.

Forum serwera zostało ukończone, pozostały tam tylko kosmetyczne dodatki do

ukończenia.

Aegris RPG [Mod]

Forum serwera: Aegris.cba.pl/aegrisforum [ Faza tworzenia]

Prezentacja: Link

Opublikowano

A skad wiesz ze nie pisal do autora o pozwolenie?

A z tego co wiem autor moda mowi o paczce serwerowej a nie paczce na serwer.

Nie chce aby ktos robil paczki serwerowej z jego modem a nie dodawal go na serwer

TEMAT

Opublikowano

A skad wiesz ze nie pisal do autora o pozwolenie?

A z tego co wiem autor moda mowi o paczce serwerowej a nie paczce na serwer.

Nie chce aby ktos robil paczki serwerowej z jego modem a nie dodawal go na serwer

Informacja ze strony moda:

This mod is the fruit of countless hours of work and effort. You download it for free as it is and I am not responsible for any damage done to your saved games. This mod can not be distributed in any other way than through this thread. You don't have the permission to distribute this mod through 'mod packages', installers or pluggins. A multiplayer pluggin is allowed as long as it requires you to download the unmodified single player mod to work. An installer can not host this mod, it must redirect the user to this thread. You can't modify or redistribute my mod without my written permission. Copyright © 2011 DrZhark.

Czyli można moda używać ściągając go sobie do grania na singlu ale nie możesz dodawać do do modpacka swojego serwera i w ten sposób go rozpowszechniać. Jeżeli to zrobisz bez pozwolenia autora, naruszysz prawa autorskie.

images.jpg

Opublikowano

Mozna sam DrZhark ma na oficjalnym forum dzial z problemami MoC na multi

Dodatkowo widze ze mozna go uzywac podajac autora oraz dodawajac link do niemodyfikowanej paczki.

Na forum "Mozna uzywac paczki na serwerze tak dlugo jak podawany jest autor oraz link do nie modufikowanego moda"

Ale widze ze martwisz sie tym serwerem i od poczatku chcesz zeby nie wystartowal

TEMAT

Opublikowano

Dodatkowo widze ze mozna go uzywac podajac autora oraz dodawajac link do niemodyfikowanej paczki.

Na forum "Mozna uzywac paczki na serwerze tak dlugo jak podawany jest autor oraz link do nie modufikowanego moda"

Ale widze ze martwisz sie tym serwerem i od poczatku chcesz zeby nie wystartowal

Umiesz czytać ze zrozumieniem chociażby po polsku? Bo widzę że angielskiego nie znasz. Tłumaczenie dla niekumatych - nie możesz dawać Mo Creatures do modpacka który gracze ściągają żeby pograć na serwerze. Mod musi być ściągany bezpośrednio ze strony autora.

A serwer mam w dupie. Nie ma żadnego powodu bym się przejmował serwerem który stoi na kilku randomowo wrzuconych modach.

images.jpg

Opublikowano

Umiesz czytać ze zrozumieniem chociażby po polsku? Bo widzę że angielskiego nie znasz. Tłumaczenie dla niekumatych - nie możesz dawać Mo Creatures do modpacka który gracze ściągają żeby pograć na serwerze. Mod musi być ściągany bezpośrednio ze strony autora.

A serwer mam w dupie. Nie ma żadnego powodu bym się przejmował serwerem który stoi na kilku randomowo wrzuconych modach.

Skoro masz ten serwer w dupie to czemu się przypierdalasz do jego zawartości?

2x%20zakazana%20sygnatura.png

76561198266836735.png

Opublikowano

Ależ ja w ogóle nie pisze o serwerze. Pisałem o Mo Creatures. Interesuje mnie tylko to, by nie łamano praw autorskich. Zrozumiałeś czy dalej nie za bardzo ogarniasz te sprawę?

images.jpg

Opublikowano

Skoro masz ten serwer w dupie to czemu się przypierdalasz do jego zawartości?

Ależ ja w ogóle nie pisze o serwerze tylko o jednym konkretnym modzie. Jak ktoś życzliwie pyta czy zdajesz sobie sprawę, że odnośnie używanego moda są pewne ograniczenia, to zawsze jesteś takim chamskim palantem?

palant to ty poncjusz chuju glupi

teraz nie udawaj kozaka, ze zedytowales

serwer jest swietny, nie moge doczekac sie na start.

Opublikowano

@up

Śmieszny kolesiu którego nawet nie znam, jesteś tak zabawny że nadajesz się do cyrku. Czekasz na start serwera ale już twierdzisz że jest świetny. Rewelacja.

Ale wiesz co? W sumie to cię oleję.

A w kwestii modów podkreślam raz jeszcze, że Mo Creatures ma bardzo restrykcyjne zasady odnośnie umieszczania tego moda w paczkach. Dlatego też warto wiedzieć jak ta rzecz wygląda aby nie zrobić czegoś, czego autor zabrania.

images.jpg

Opublikowano

Tak tylko sobie napomknę, bo ostatnio mi się liczba postów nie zgadza, że faktycznie nie można umieszczać tego moda w paczkach. Aczkolwiek widać, że jesteście tego świadomi tylko macie to w przysłowiowej dupie - wasz wybór. 

nara zlodzieju

kazdy pamieta jak mufina okradles

Z*******e! Jaki miałeś nick na av1? Masz kontakt do naszego kucharza może? 

Opublikowano

Tak tylko sobie napomknę, bo ostatnio mi się liczba postów nie zgadza, że faktycznie nie można umieszczać tego moda w paczkach. Aczkolwiek widać, że jesteście tego świadomi tylko macie to w przysłowiowej dupie - wasz wybór. 

nara zlodzieju

Obstawiam że to któryś z tych pajaców co się rozpłakali po jednym evencie, że admin ich bije na vanishu xD Nicków nie pamiętam. Jakies mało istotne dzieci. A do Muffina mam kontakt. Ostatnio z nim rozmawiałem i miło sobie wspominaliśmy dawne czasy. Pograłby na A. ale praca w cukierni go pochłonęła.

Z modami to jest tak, że w zasadzie autorzy nie mają zastrzeżeń i swobodnie można dodawać je do paczek, byle za download paczki nie pobierać opłat. Ewentualnie zawsze się można dogadać z autorem, wiem z doświadczenia. Ale z Mo Creatures jest inaczej bo to naprawde bardzo dopracowany mod i autor chce po prostu na nim zarobić, o czym pisze na stronie projektu. I dobrze go rozumiem bo odwalił kawał solidnej roboty więc ma prawo za to wymagać jakieś gratyfikacji. Tyle, że niektórzy tak jak zauważyłeś mają to gdzieś. Ale co zrobisz. Buraczana mentalność.

images.jpg

Opublikowano

Ależ ja w ogóle nie pisze o serwerze. Pisałem o Mo Creatures. Interesuje mnie tylko to, by nie łamano praw autorskich. Zrozumiałeś czy dalej nie za bardzo ogarniasz te sprawę?

Dobra bo offtopy się pomału robią ;)

Galador skoro nie chcesz aby nie łamano praw autorskich usuń z swojego serwera monety które tam sprzedajesz za sms ponieważ nie jest to przedmiot kosmetyczny ;) i będę zmuszony podać twój serwer jako niezgodny z EULĄ do Mojangu na stronkę o której zapewne wiesz

nara zlodzieju

Kolejny, pisałem na forum kiedyś i otrzymałem odpowiedź że mogę mieć moda na serwerze.

Warunkiem jest jednak aby gracz pobierał go ręcznie z oficjalnej strony ;)

Tak więc

• Nigdzie nie pisałem że mod będzie w paczce, więc nie wiem gdzie widzicie problemy

Aegris RPG [Mod]

Opublikowano

@up

Przypominam ci, że to jest wątek twojego serwera a nie mojego. Jeśli masz jakieś uwagi odnośnie innych serwerów, pisz je w odpowiednich tematach. Najwyraźniej lubisz spamować. Ale skoro tak bardzo chcesz wyjść na ignoranta który nie ma pojęcia o przepisach Mojangu chętnie ci wyjaśnie - mój serwer jest na 1.6.4. EULA zatwierdza się od wersji 1.7.10. Z tym, że Mojang fatyguje się żeby blokować serwery dopiero od wersji 1.9 bo na niższych nawet im się już tego nie chce robić. Myślisz że obchodzi ich cokolwiek serwer na archaicznej wersji 1.6.4? xD

images.jpg

Opublikowano

@Galador256 Nie miałbym z tym problemu że do tego serwera masz jakieś wonty, ale ty się przypierdalasz do fajnie zapowiadających się serwerów, a do zjebanych easyhc czy tych samych survivalów z gildiami na tych samych pluginach nie masz zastrzeżeń, więc nie wiem czy dałbym ci prawo się wypowiadać o tym serwerze. 

76561198266836735.png

Opublikowano

Jacekssj ale co moze TLO zrobic?

Jest tworca serwa i musi pokazac jakis poziom nie moze go nijak przegadac bez zanizania poziomu rozmowy niestety.

A dodatkowododatkowo co bedziemy przejmowac sie opinia kogos malo znaczacego?

Sam nie przestrzega praw autorskich a wymaga tego od kogos innego.

Topic

Beda jakies klasy postaci i czy bedzie jakas magia?

TEMAT

Opublikowano

Tak jak pisałem panowie.

Mod nie będziedostępny w paczce servera (aby ktoś się nie przyczepił) lecz podam adres dokładnej modyfikacji (wersja itd) wraz z linkiem do niej

Kiedy każdy ręcznie doda mod do paczki nie złamię zasad ;)

http://mocreatures.org/forum/page/1/m/13290502/viewthread/27323917-mo-creatures-on-public-server#p118938034

Reszta paczki będzie normalna.

@up

Postaram się coś dodać z tego, jeżeli będą klasy to wpłyną one na tryb gry

Ale o tym innym razem.

Póki co sprawdzam inny dość ciekawy dodatek ;)

Aegris RPG [Mod]

Opublikowano

@Galador256 Nie miałbym z tym problemu że do tego serwera masz jakieś wonty, ale ty się przypierdalasz do fajnie zapowiadających się serwerów, a do zjebanych easyhc czy tych samych survivalów z gildiami na tych samych pluginach nie masz zastrzeżeń, więc nie wiem czy dałbym ci prawo się wypowiadać o tym serwerze. 

A jeśli ja uważam że to właśnie ten serwer jest zjebany a easyhc i survivale z gildiami fajnie się zapowiadają to co ty na to? Raczej ja zapytam kto tobie dał prawo żeby stwierdzać autorytarnie (wiem, trudne słowo sprawdź w Google) który serwer jest dobry i który warto chwalić a który nie). Kończę tę żałosną dyskusję z wami. Jej poziom pokazał gostek który wyrwał dzisiaj bana za swoje chamstwo. Świetnych graczy będziecie mieli. Powiedziałbym że poziom graczy będzie odpowiadał poziomowi serwera xD Pozdro.

images.jpg

Opublikowano

A jeśli ja uważam że to właśnie ten serwer jest zjebany a easyhc i survivale z gildiami fajnie się zapowiadają to co ty na to? Raczej ja zapytam kto tobie dał prawo żeby stwierdzać autorytarnie (wiem, trudne słowo sprawdź w Google) który serwer jest dobry i który warto chwalić a który nie). Kończę tę żałosną dyskusję z wami. Jej poziom pokazał gostek który wyrwał dzisiaj bana za swoje chamstwo. Świetnych graczy będziecie mieli. Powiedziałbym że poziom graczy będzie odpowiadał poziomowi serwera xD Pozdro.

Tylko że ja nie dostaję punktów za posty i nie musisz mnie uczyć słownictwa bo znam więcej słów od Ciebie.

@topic

Mam nadzieję, że serwer fajnie będzie wyglądał i że będzie na nim trochę graczy na starcie.

76561198266836735.png

Opublikowano

Kolejne osoby które będą uczestniczyć w tej "kłótni", będą karane sankcjami przewidzianymi za flameware. O ile opinie o serwerze są tu dozwolone, a nawet mile widziane, to dziecinne obrzucanie się bezpodstawnymi obelgami nie będzie tolerowane. Takie sprawy załatwiajcie między sobą na pw :)

Opublikowano

Kolejne osoby które będą uczestniczyć w tej "kłótni", będą karane sankcjami przewidzianymi za flameware. O ile opinie o serwerze są tu dozwolone, a nawet mile widziane, to dziecinne obrzucanie się bezpodstawnymi obelgami nie będzie tolerowane. Takie sprawy załatwiajcie między sobą na pw :)

Ale wiesz gówno mnie to obchodzi, ponieważ w drugim poście za który otrzymałem punkty napisałem opinię, zaznaczając to @topic.

Widzę teraz po Blezurze kolejny mod MC będzie dawał bilion punktów za byle dwa posty...

Naprawdę nie można już nic napisać bo od razu sankcje... Jeśli dostanę perma to mam wyjebane na to i nie wrócę już tutaj, nawet nie będę odczuwał takiej potrzeby.

@topic (mam wyjebane na punkty, miałem już raz 95 punktów)

@TheLastOne Chciałbym się zapytać, czy myślisz już nad planowaną datą startu, czy jeszcze nie jesteś w stanie jej określić?

76561198266836735.png

Opublikowano

Ostatnio myślałem już coś o połowie Czerwca na beta testy otwarte.

Do końca nowego miesiąca powinno wszystko grać a server powinien mieć już wszystko co było opisywane

Aegris RPG [Mod]

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...