Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

CS GO - DPI 3500

maciek3765

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam czy 3500DPI i 1.57 sensitivity w CS GO to dobry wybór? Proszę o odpowiedź ponieważ chcę by mój celownik nie był za szybki lub za wolny tylko w sam raz.­

PRZYMIERZAM SIĘ DO ZAKUPU : http://allegro.pl/razer-deathadder-mysz-gamingowa-myszka-hit-firma-i5981004223.html                               Wcześniej grałem na jakiejś normalnej myszce przy zakupie komputera NTT System

ZCdljMq.png

Opublikowano

To są indywidualne preferencje. Grasz z tym co sobie sam dobierzesz. Pograj se chwile na różnych ustawieniach i wybierz z czym czujesz się najlepiej.

graphic.png

Opublikowano

To są indywidualne preferencje. Grasz z tym co sobie sam dobierzesz. Pograj se chwile na różnych ustawieniach i wybierz z czym czujesz się najlepiej.

Wcześniej grałem na jakiejś myszce przy zakupie komputera NTT System i nie wiem jak nazywa się mysz i ile ona ma DPI czy w ogóle coś takiego posiada

­

ZCdljMq.png

Opublikowano

przecież ta myszka to podróbka, prawdziwa chodzi po 300zł :v

i5 4460 - Gigabyte GTX 970 4GB - SSD Transcend 370 128GB - GoodRam 2x4GB 1600MHz CL9 - ASRock H81M-VG4 R2.0 - Chieftec 450W - Zalman T3

Zowie EC1-A - Zowie G-SR - Razer BlackWidow 2014 Tournament Edition - HyperX Cloud 1 - Audiotrak Prodigy Cube - LG 24GM77 144Hz

Opublikowano

3500? 1.57? Prawie 5500... nie polecam. Jak Ty chcesz kogoś trafić jak nie będziesz w stanie wcelować się?

DPI 500 do 2000 na Sens 1 więcej ni uja nic nie ugrasz :)

Zobacz sobie jak grają prosi mało kto ma powyżej 1500 dpi x sens... podpowiem nieliczni, powyżej tej wartości nie idzie się idealnie wcelować.

• Płyta Główna MSI Gaming 970  • Procesor AMD FX 8350 8x4.0GHz (OC 4.5GHz)  • Chłodzenie Silentium PC Spartan PRO 

• Pamięć Ram (4x2GB) 2x 2GB A-Data Gaming + 2x 2GB Kingston HyperX 1600MHz CL9  • Zasilacz XFX Core 550W Bronze 80+  

• Grafika Gigabyte Radeon R9 270 OC 2GB WindForce2X (950/5600)  • Obudowa Silentium PC Brutus M25  • System Windows 10 Pro

• Monitor BenQ 24" XL2430T 144Hz 1ms  • Dodatkowo TV Samsung 40" 3D H6400 400Hz

• Klawiatura Razer Deathstalker Essential  • Mysz SteelSeries Rival  • Podkładka A4Tech Bloody B-070  Słuchawki MSI Gaming DS501

Legenda
Opublikowano

yyy tak to się w ogóle da grać z takim sensem i dpi? Jeżeli tak to silver 100%

Weź zlituj się i nie kupuj gówna, podróbki a wydaj więcej i ogarnij Zowie lub inną rekomendowaną markę.

exModerator Metin2 | exModerator DOTA

Opublikowano

3500? 1.57? Prawie 5500... nie polecam. Jak Ty chcesz kogoś trafić jak nie będziesz w stanie wcelować się?

DPI 500 do 2000 na Sens 1 więcej ni uja nic nie ugrasz :)

Zobacz sobie jak grają prosi mało kto ma powyżej 1500 dpi x sens... podpowiem nieliczni, powyżej tej wartości nie idzie się idealnie wcelować.

"zobacz jak grają prosi" xD Kolejny znawca się znalazł.

Sam musisz koleżko znaleźć swoje ustawienia, nikt ci nie pomoże. Nie kupuj tylko podróbek jak to gówno co tam wstawiłeś.

Tylko od razu napiszę- celuj w niższe sensy i komfort ruchu. Obrót w grze i ruch ma być swobodny, i płynny.. masz się czuć jak w skali 1:1, że tak się wyrażę. Zero szarpania myszki żeby się obrócić itd. Zrozumiesz jak znajdziesz .

Opublikowano

"zobacz jak grają prosi" xD Kolejny znawca się znalazł.

Poniekąd ma rację, ludzie którzy grają o miliony dolarów chyba muszą mieć jak najlepiej ogarnięte tak podstawowe elementy jak setup myszki i sterowania.

@topic Zalecane ustawienia to czułość w grze ~ 2.0 - 3.0 przy 400 dpi. DPI w myszy ustaw na wartość natywną (zwykle 400 lub 450). Zwiększając czułość tracisz na celności i stabilności, zaś zmniejszając, tracisz na czasie potrzebnym do wycelowania w konkretny punkt. Ten przedział czułości daje najlepszy stosunek tych dwóch czynników, co zresztą potwierdzają ustawienia profesjonalistów (spis). Przy tym ustawieniu potrzebujesz sporej podkładki (min. ~35cm szerokości) oraz musisz pracować tylko ramieniem, nadgarstek trzymaj na prosto. 

Tak więc owszem, znajdź sobie czułość która Tobie odpowiada, ale z tego przedziału który podałem wyżej. Jeśli jest to dla Ciebie zbyt drastyczna zmiana, możesz oczywiście stopniowo zmniejszać, by się powoli przyzwyczajać. I jak coś, to DPI z czułością w grze idą liniowo, tak więc np. 2.2@400DPI = 1.1@800DPI

Tubady aka Chopey

❱❱❱❱ [Android] CS:GO Smoke Center ❰❰❰❰

Nie cheatuję.
Tubady.png

Opublikowano

Nikt Ci nie odpowie czy dobrze będzie się grało... to jest kwestia ustawień i twojego skilla.

Każdy ma inne ustawienia i inne przyzwyczajenia. Jedni tkwią w silverze inni wbijają globala w tydzień.

Po za tym samo Sens bez konkretnych wartości DPI nic nikomu nie mówi :P 

Możesz mieć sens 1.57 a DPI 5000 i 99% graczy nie będzie w stanie opanować tego, a możesz mieć sens 1.57 i 400-800DPI co będzie świetną wartością dla tych 99% graczy :P

• Płyta Główna MSI Gaming 970  • Procesor AMD FX 8350 8x4.0GHz (OC 4.5GHz)  • Chłodzenie Silentium PC Spartan PRO 

• Pamięć Ram (4x2GB) 2x 2GB A-Data Gaming + 2x 2GB Kingston HyperX 1600MHz CL9  • Zasilacz XFX Core 550W Bronze 80+  

• Grafika Gigabyte Radeon R9 270 OC 2GB WindForce2X (950/5600)  • Obudowa Silentium PC Brutus M25  • System Windows 10 Pro

• Monitor BenQ 24" XL2430T 144Hz 1ms  • Dodatkowo TV Samsung 40" 3D H6400 400Hz

• Klawiatura Razer Deathstalker Essential  • Mysz SteelSeries Rival  • Podkładka A4Tech Bloody B-070  Słuchawki MSI Gaming DS501

Opublikowano

Zwykłe pierdolenie głupot, że musisz grać na małym sens i dpi 400 czy coś takiego. To wszystko zależy od Ciebie, jedni wolą sens 1 i dpi 400 a inni np ja gram na sens 3.5 a dpi 2500 i mi się świetnie gra na supreme.

Mówicie o prosach, ale powiedzcie ile z Was to takie "prosy" którzy grają na turniejach po kilkadziesiąt tysięcy złotych?:O Na 99% on chce grać dla siebie, w domu, nie na lanach/turniejach. 

Tak samo gadanie "pracuj ramieniem nie nadgarstkiem" to jest dobre tylko tym. którzy chcą jeździć na turnieje, bo tam mogą być różne biurka i nie zawsze będzie ten komfort gdy będziesz grał nadgarstkiem.

Dlatego nie rozumiem ludzi, którzy pytają o takie rzeczy, gdzie każdy woli co innego ;|. 

tl;dr

Ustaw sobie takie, jakie Ty chcesz i nikogo o to nie pytaj bo każdy jest inny.

Legenda
Opublikowano

Jedno podstawowe pytanie, po co Ci ta myszka i jakie cele chcesz osiągnąć posiadając ją?

exModerator Metin2 | exModerator DOTA

Opublikowano

Zwykłe pierdolenie głupot, że musisz grać na małym sens i dpi 400 czy coś takiego. To wszystko zależy od Ciebie, jedni wolą sens 1 i dpi 400 a inni np ja gram na sens 3.5 a dpi 2500 i mi się świetnie gra na supreme.

Ignorancja i subiektywizm.

Mówicie o prosach, ale powiedzcie ile z Was to takie "prosy" którzy grają na turniejach po kilkadziesiąt tysięcy złotych? :O Na 99% on chce grać dla siebie, w domu, nie na lanach/turniejach. 

CS:GO jest grą w której głównie chodzi o rywalizację. Granie meczów turniejowych w większości kojarzy się z chęcią doskonalenia swoich umiejętności. Stąd odniesienie do "prosów", czyli do najlepszych w grze, którzy są wzorem i celem (zwykle nieosiągalnym, ale celem) naszego doskonalenia. 

Tak samo gadanie "pracuj ramieniem nie nadgarstkiem" to jest dobre tylko tym. którzy chcą jeździć na turnieje, bo tam mogą być różne biurka i nie zawsze będzie ten komfort gdy będziesz grał nadgarstkiem.

Nie rozumiem logiki, przecież to do gry ramieniem potrzeba więcej przestrzeni, której czasem na turniejach jest mało. Generalnie sam to źle sprecyzowałem - małe flicki można wykonywać nadgarstkiem, ale chodziło mi o to, że przy takim sensie, duże ruchy należy wykonywać ramieniem, trzymając nadgarstek sztywno.

Jednym z powodów, dla których wybiera się niższe czułości jest pamięć mięśniowa. Grając coraz więcej, mózg zapamiętuje nasze ruchy, przez co zyskujemy na czasie potrzebnym do wycelowania w konkretny punkt ("trening aima"). Profesjonaliści mają ją tak wytrenowaną, że potrafią w przeciągu ułamka sekundy obrócić się o ~kilkadziesiąt stopni i wycelować w głowę (np. ScreaM). Dzięki niskiej czułości, łatwiej nam rozwinąć pamięć mięśniową, gdyż wykonujemy większe ruchy i tym samym posiadamy większy margines błędu. Na wysokiej czułości, nasz mózg musiałby zapamiętać bardzo dokładny ruch, z dokładnością do milimetra, przez co ruchy na low-sensie są bardziej "consistent".

Dlatego nie rozumiem ludzi, którzy pytają o takie rzeczy, gdzie każdy woli co innego ;|. 

Jednak statystyki mówią co innego :|

tl;dr

Ustaw sobie takie, jakie Ty chcesz i nikogo o to nie pytaj bo każdy jest inny.

To co napisałem wyżej to sugestia, ale oparta na faktach

Tubady aka Chopey

❱❱❱❱ [Android] CS:GO Smoke Center ❰❰❰❰

Nie cheatuję.
Tubady.png

Opublikowano

http://allegro.pl/razer-deathadder-2013-gamingowa-4g-total-wyprz-i6198324136.html. Mam nadzieję, że ta mysz to nie podróbka

I czy będzie na tej myszce dobrze mi się grało? Na tej innej co dalem link

Ziom, jeżeli chcesz cokolwiek kupić to wyklucz allegro.

Weź jakiś normalny sklep, chociażby procpu, gamingowo.

A jeżeli już szukasz myszki, to za taką cenę mogę ci najwyżej polecić:

http://procpu.pl/p/1544/25046/a4tech-bloody-blazing-al9-myszki-gaming-strefa-gracza.html

Razerem nie jest, ale może być dobra. No chyba, że wolisz tanie podróbki.

A to czy na sens 1.57 będzie ci się dobrze grało nie ma znaczenia, bo na 1.40 też może się dobrze grać...

Opublikowano

Wcześniej grałem na jakiejś myszce przy zakupie komputera NTT System i nie wiem jak nazywa się mysz i ile ona ma DPI czy w ogóle coś takiego posiada

­

Tak ma DPI XDDD w tej myszce razera bedziesz mogl zmienic dpi, ale i tak to raczej podroba. Jesli chodzi o sensa, co prawda kwestia inwidualna, ale 1.57 przy 3500dpi to przesada. 

steam: /awesomeplayer1337

Opublikowano

Jeśli jesteś zwykłym, niedzielnym graczem siedzącym w kałachu czy tam orzełku, do tego grając na dużym sensitivity to wybierz sobie jakiś tańszy odpowiednik, np. logitech g100s, cm alcor, ss rival 100.

i5 4460 - Gigabyte GTX 970 4GB - SSD Transcend 370 128GB - GoodRam 2x4GB 1600MHz CL9 - ASRock H81M-VG4 R2.0 - Chieftec 450W - Zalman T3

Zowie EC1-A - Zowie G-SR - Razer BlackWidow 2014 Tournament Edition - HyperX Cloud 1 - Audiotrak Prodigy Cube - LG 24GM77 144Hz

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...