Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

rival 100 czy rival 300

grzehe

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Czy rival 100 a rival 300 to jest duża różnica?

Chciałem kupić rival 300 ale boje się, że zamówie i będzie miała zbyt wielki "garb" a takimi myszkami nie potrafie grać natomiast rival 100 z tego co widze ma mniejszy garb i jest dużo tańsza ale nwm czy się opłaca kupować czy nie odstaje technologią od 300 i mam pytanie czy prosi olof itp grają rival 100 czy 300 bo na stronach pisze tylko, że rivalem a nie pisze jakim :) Pozdrawiam.

Opublikowano

bo rival bez opisu to standardowy rival. masz rival, rival 100 i 300. to juz od ciebie zależy czy garb jest duży, dla mnie ta wypukłość w zwykłym jest super. 

warto dodać, że jeżeli masz dużą łapę to bierz zwykłego + ma lepszy sensor. 

FX 6300 | R9 380 4GB | VS 550W | Seagate 1TB | Crucial M4 120GB | 970a-ud3 rev 1.2 | Brutus 410 | 8GB RAM | 

Opublikowano

bo rival bez opisu to standardowy rival. masz rival, rival 100 i 300. to juz od ciebie zależy czy garb jest duży, dla mnie ta wypukłość w zwykłym jest super. 

warto dodać, że jeżeli masz dużą łapę to bierz zwykłego + ma lepszy sensor. 

http://allegro.pl/mysz-dla-graczy-steelseries-rival-6500dpi-gratis-i5816083524.html

To jest rival zwykły, którego polecasz i na którym grają przeważnie prosi ta? I myślisz, że z tej aukcji mogę bez problemu kopować? Z tego co widzę bardzo chwalą kontakt z tym sklepem i bez problemu jakieś reklamacje itp.

Opublikowano

Olof jak juz gra rivalem to 300, ogolnie rival 300 ma duzo lepszy sensor i go wlasnie polecam. Rival z Twojego linku to rival, a 300 to jego odswiezona wersja, w rivalu bez 300 scieraja sie gumy. 

steam: /awesomeplayer1337

Opublikowano

Olof jak juz gra rivalem to 300, ogolnie rival 300 ma duzo lepszy sensor i go wlasnie polecam. Rival z Twojego linku to rival, a 300 to jego odswiezona wersja, w rivalu bez 300 scieraja sie gumy. 

No właśnie zauważyłem, że rival 300 to lepsza wersja rivala, lepszy sensor. No cóż trzeba troche dozbierać i kupie 300 skoro ma lepszy sensor i dużo lepsza ma być od zwykłej to lepiej troche dozbierać :)

Dzięki za pomoc.

Opublikowano

No właśnie zauważyłem, że rival 300 to lepsza wersja rivala, lepszy sensor. No cóż trzeba troche dozbierać i kupie 300 skoro ma lepszy sensor i dużo lepsza ma być od zwykłej to lepiej troche dozbierać :)

Dzięki za pomoc.

rival 300 ma lepszy sensor od 100, rival 300 i rival (bez liczb) maja ten sam sensor, tylko gumy sie nie scieraja...

Opublikowano

W zwykłym rivalu gumy też się nie ścierają, dlaczego? Sam mam starsza rewizje z początku rivala zwykłego i żadna guma się nie ściera, tylko się brudzi lekko.

FX 6300 | R9 380 4GB | VS 550W | Seagate 1TB | Crucial M4 120GB | 970a-ud3 rev 1.2 | Brutus 410 | 8GB RAM | 

Opublikowano

Dzięki za pomoc.

rival 300 ma lepszy sensor od 100, rival 300 i rival (bez liczb) maja ten sam sensor, tylko gumy sie nie scieraja...

Jak to w opisach pisze, że:

Rival sensor optyczny Avago ADNS 3310 bez akceleracji

Rival 100 3059-SS z akceleracją 20g

rival 300 sensor optyczny Pixart PMW3310

Więc chyba nie ten sam? :P

Opublikowano

rival 100 od początku pisaliśmy, inny sensor.

zwykły i 300 to po prostu to samo, ale z inną nazwą, żeby to uwidocznić. nowsze rewizje w zwykłym rivalu i tak gumy się nie wycierają, u mnie nawet w starszej się nie wyciera lub trafiłem jeszcze na jakąś nowocześniejszą, ale to musiał być początek. wracając do tematu, to żeby było wiadomo, że gumy się już nie ścierają to dali rivala 300.

sensor w zwykłym jak i 300 to to samo, bo wtedy za czasów zwykłego pixart i avago były to oddzielne firmy (mogę się mylić) ale jakiś czas temu pixart wykupiło avago i robią pod taką nazwą. te dwa sensory to to samo.

Opublikowano

Dzięki za pomoc.

Jak to w opisach pisze, że:

Rival sensor optyczny Avago ADNS 3310 bez akceleracji

Rival 100 3059-SS z akceleracją 20g

rival 300 sensor optyczny Pixart PMW3310

Więc chyba nie ten sam? :P

Praktycznie ten sam, tylko ze zmieniona nazwam powinienes sam to wywnioskowac nawet z nazwy. Rival 100 ma cos ala avago 3050

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...