Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Pasuje, czy może jednak nie ? :)

TheLukasz123

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam bardzo serdecznie. Piszę ten temat, ponieważ nie jestem pewny, a zarazem chcę zapytać, czy karta graficzna Sapphire Radeon R7 240 1 GB GDDR5 będzie pasowała do mojego komputera. Specyfikacja:
Procesor: AMD Athlon II X2 250 3 ghz

Karta graficzna: Sapphire Radeon R7 240 1 GB GDDR5

Płyta Główna: Gigabyte GA-M68MT-S2   (Sprawdziłem i wiem, że posiada ona takie rozszerzenia, jak 1 PCI, 2 PCI-E x1, 1 PCI-E x16, więc myślę, że wszystko będzie to siebie pasowało. Lecz wolę zapytać, aby nie mieć potem problemu, że coś nie pasuje :)

Zasilacz: 400 W

Dodam, że chciałbym pograć płynnie głównie w GTA V, nawet na najniższych detalach, ale przynajmniej 50 fps, aby było. Możecie również pisać swoje propozycje, jeśli znacie lepsze karty graficzne za taką cenę (do 330 zł)

Jeżeli będzie potrzebna jeszcze jakaś informacja, to dodam. Jeżeli temat znajduje się w nieodpowiednim dziale, to proszę o przeniesienie i z góry przepraszam.

Opublikowano

Ram: 6 GB

Zasilacz niestety z czarnej listy: Logic ATX 12V 2.2 Compatible (400 W)

Jeszcze nie wiem dokładnie kiedy kupuję. Najpierw wolę się dowiedzieć, czy to w ogóle będzie na 100 % pasowało :)

Opublikowano

Musisz zmienić procesor na Phenoma X4 obsługiwanego przez płytę główną, kartę graficzną na przykładowo GTX 460 warto, a zasilacz z używanych to jakiś GPS 450 - Delta, Chieftec, Enlight lub z nowych EVGA 500B z allegro.

Opublikowano

Juz chyba moje ostatnie pytanie: Gdybym nie zmienił zasilacza i procesora, dalbym radę grać chociaż na minimalnych ustawieniach?

Z tego co widziałem to ludzie grają na tym procesorze w gta, bf itd

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...