Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Minecraft powraca?

xRECORD2K

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć ;)

Oglądając filmik u roxmb dowiedzieliśmy się o kolejnym snapshocie.

Moim zdaniem przypadł mi do gustu, aż se zagram jak będzie nowsza wersja, te zombie na pustyni, kopalnie, drewniane mosty w wioskach dodały w końcu klimatu do gry.

Dlatego mam wrażenie, że youtuberzy w końcu się ruszą, i powrócą do minecrafta, niektórzy już nawet powrócili mimo iż nie grali w minecrafta z rok czasu :)

Co o tym sądzicie? Jakie jest wasze zdanie?

Miłej nocy  :yay:

Opublikowano

Jak dla mnie nie powrócą i tyle. Na tyle się zmienili, że gdyby wrócili do MC cofnęliby się w rozwoju kanału. To jest moje zdanie :)

Wysłane z mojego LG-D390n przy użyciu Tapatalka

qbAFfcA.jpg

Opublikowano

Ludzie nagrywający Minecrafta przestali go nagrywać ze względu na to, ze ludzie coraz mniej go oglądali oraz kanały robiące inny content szybciej się rozwijały. 

Nie powróci.

Opublikowano

Warto zrozumieć, że ta gra już zbyt poszła do przodu by była pociągająca dla większej publiczności. Coraz mniej widzów, coraz mniej graczy skutkuje coraz mniejszym zainteresowaniem obiektem. Klimat, który istniał jeszcze z dwa lata temu nie powróci, to już po prostu przepadło i nie ma powodu by drążyć ten temat w najbliższej przyszłości.

"Człowiek człowiekowi człowiekiem, a kiwi kiwi kiwi" ~ Paulo Coelho

Opublikowano

Minecraft jest popularny, ale nie w Polsce xD.

Trendy google mówią, że zainteresowanie nim jest większe niż zainteresowanie CSem i LoLem razem wzięte :D

Kiedyś myślałem, że jestem elfem, ale tata powiedział, że jestem nikim i tak już zostało....

vvv Potrafisz tworzyć serwer? Sprawdź! vvv

Poszukuję kogoś kto przygotuje mi serwer na wersję Pocket Edition. Oferuję opłacalną współpracę. Więcej info WYŁĄCZNIE na priv

Opublikowano

Minecraft powraca ? Nie wiem czy można tak to określić

Serwery w Polsce głównie opierają się na EasyHC i w większości na wersji 1.7.x

Według mnie to co było kiedyś już nie wróci:

1. Ciągle "siedzenie" na jednej wersji (1.7.x) zamiast iść na wyższe wersje

2. Powstawanie ciągle serwerów EasyHC doprowadza do tego, że edycje trwają po max 2 tygodnie (głównie 1 tydzień) bo wychodzi nowa edycja innego EasyHC

3. Serwery EasyHC zniszczyło to co było kiedyś

4. Brak nowości na serwerach

5. Większość serwerów pod $$$

Jakby nie patrzeć to przez te głównie czynniki minecraft w Polsce upada, ludzie przestają grać, bo to robi się już nudne

Opublikowano

Minecraft skończył się na 1.7 ale dopiero wtedy jak zaczeli robić izihace.

Opublikowano

Minecraft jest popularny, ale nie w Polsce xD.

Trendy google mówią, że zainteresowanie nim jest większe niż zainteresowanie CSem i LoLem razem wzięte :D

Tak, tylko czy trendy określają ilość wyszukiwań w google, czy ilość osób wyszukujących frazę? Moim zdaniem to pierwsze. Żeby znaleźć informację w MC często trzeba wyszukiwać kilkanaście razy, kiedy w LoLu prawie nigdy się to nie zdarza. Trzeba też pamiętać, że wyszukując frazę np. "Faker" nie szukamy "LoL Faker", a jeśli ktoś chciałby znaleźć filmy youtuberów, to wpisuje raczej "Minecraft Gimper" czy coś takiego. Nawet jeśli tak nie jest, nie jestem ekspertem, to sądzę, że MC/Minecraft pojawia się częściej na stronach od LoL czy CS, HS.Dalej, wyraźnie widać chociażby w google trendach, że w ostatnim czasie popularność MC spada i to mocno.

Z drugiej strony, porównując MC do najpopularniejszych Polskich YTberów, MC zyskuje kilkaset razy wyższe wyniki. Porównując MC do PewDiePie'a, najpopularniejszego YTbera, fraza Minecraft dalej ma ~30x większe osiągi. Dalej, w przypadku np. CS i counterstrike mamy popularność na poziomie kilkunastu punktów dla CS i 2-3 dla counterstrike. Porównując frazę Minecraft i MC, mamy wyniki rzędu 100-65 dla Minecraft i stałe ~20 dla MC. 

Podsumowując, MC zostaje najpopularniejszą grą i będzie jeszcze takową przez długi czas, chyba, że Mojang popełni duży błąd, lub jego popularność będzie spadać tak, jak spada w tej chwili. MC jest unikatem i takiej drugiej gry nie ma i pewnie nie będzie przez długi czas, chociaż trzeba powiedzieć, że takie gry jak No Man's Sky, Elite Dangerous czy Star Citizen są wielkim postępem w stosunku do tego, co było.

To wygląda jak sygnatura!

Opublikowano

Sądzę, że lekko mojang się z tym spóźniło, gdyż tzw. hipe na minecrafta był rok temu i właśnie wtedy powinni dodawać najwięcej nowości. Teraz hype na niego się skończył więc raczej mała grupa osób do niego powróci.

Gość Marichcje
Opublikowano

Jestem jedną z osób, które ciągle marzą, by był ten klimat i poziom co kiedyś i nie dają rady odejść na dłużej niż rok ;)
Ostatnio zaobserwowałam, że porównując do tego, co było pół roku temu teraz jest więcej ogarniętych, starszych graczy, którzy wracają po jakimś czasie. 
Wątpię, żeby powrócił, ale gracze muszą wiedzieć, że są jeszcze serwery z klimatem, ogarniętą administracją i przede wszystkim sympatycznymi ludźmi. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...