Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Nowy serwer Metin2 pod graczy

Al0n3

Prywatny Serwer Metin2  

134 użytkowników zagłosowało

1. 1. Na jakim typie serwer byście zagrali?

• Easy
      53
    • Medium
      18
    • Hard
      13
    • Easy/Medium
      19
    • Medium/Hard
      31
  2. 2. Jaki Klimat przypasował by wam?

• Stary Metin2 - Dodatki Autorskie *2k10+*
      59
    • Nowy Metin2 - Autorskie bronie / zbroje / questy
      41
    • Cały serwer na Source - Inaczej w ch**j nowości aby było ..
      34
  3. 3. Najwyższy Poziom na Serwerze?

• 99 Poziom
      28
    • 120 Poziom
      16
    • 150 Poziom
      14
    • 180 Poziom
      7
    • 220 Poziom
      14
    • 250 Poziom
      55

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam Wszystkich Forumowiczów MPCforum !!

Od jakiegoś dawna posiadam kilka VPS'ów + 2x Dedyk które są opłacone, i chciałbym je jakoś wykorzystać :-).

Więc jako iż mam wiedze na temat stawiania Serwerów metin2 chciałbym akurat postawić coś na tych właśnie serweraCH które kurzą sie bezczynnie :/

Ale akurat nie mam pomysłów jaki serwer postawić bo jak czytam nie które tematy to bym musiał zainwestować jeszcze w kilka takich maszyn aby wszystkim dogodzić :) ..

Chciałym aby każdy pomógł mi wybrać tak zwane fundamenty serwerowe tak abym mógł swobodnie działać nad pracami serwerowymi.

Do tematu utworzyłem mini ankietę która pomoże mi wybrać i zacząć prace nad serwerem.

Zawsze są mile widziane komentarze dotyczące pomysłów lub tego innego typu informacji które by mogły mi bardziej pomóc z wyborem.

Dziękuje Bardzo

WIEM, ŻE BĘDĄ HEJTY SZŁY W MOJĄ STRONĘ NO ALE CÓŻ NA TYM FORUM TO JEST PRIORYTET I NAWET MNIE NIE RUSZAJĄ BO NIE SIEDZĘ W GIMBAZIE JUŻ

MIŁEGO DNIA ŻYCZĘ WSZYSTKIM

Opublikowano

Mogłeś dodać w ankiecie source, lecz z małymi dodatkami :) Nie dużo ale tak w sam raz :D

Opublikowano

Mogłeś dodać w ankiecie source, lecz z małymi dodatkami :) Nie dużo ale tak w sam raz :D

No mogłem ale też dlatego napisałem, że komentarze mile widziane tak samo :) . Bo każdy by chciał coś innego zobaczeć jeśli serwer jest stawiany na Source. Dlatego taka odpowieź wystąpiła w Ankiecie

Opublikowano

No mogłem ale też dlatego napisałem, że komentarze mile widziane tak samo :) . Bo każdy by chciał coś innego zobaczeć jeśli serwer jest stawiany na Source. Dlatego taka odpowieź wystąpiła w Ankiecie

Mam sporo pomysłów na serwer, ale to raczej tylko pod jeden typ, a mianowicie medium. Napisze Ci później na pw :)

Opublikowano

Chętnie poczytam / przyjmę pomysły i propozycje na serwer ;-) tak jak pisałem mam do wykorzystania maszyny serwerowe przez kolejne 7 miesięcy ;-). Bede czekał na twoja prywatną wiadomość .

Opublikowano

Chciałbym zrozumieć sens programowania czegokolwiek do tej gry w aktualnych czasach nie korzystając z kodu źródłowego (source), do którego ma teraz dostęp praktycznie każdy. Potrzebna jest wyłącznie wiedza. Przecież to mija się z celem.

Opublikowano

Najlepiej zrób coś czego jeszcze nie było.

A to drugie pytanie w ankiecie to jakiś żart, wiadomo, że source. Poza tym napisałeś, że znasz się na stawianiu serwerów Metin2, a rozważasz opcje czy source czy nie? Serio? 

Opublikowano

Pytam sie ponieważ , nie każdy wolałby na source grać ;-). Ale dzieki za komentarze , widzę, że jednak na source zacznę robić a co do innych informacji to posłucham wypowiedzi innych.

Dziękuje wam bardzo ;-)

Opublikowano

Chciałbym zrozumieć sens programowania czegokolwiek do tej gry w aktualnych czasach nie korzystając z kodu źródłowego (source), do którego ma teraz dostęp praktycznie każdy. Potrzebna jest wyłącznie wiedza. Przecież to mija się z celem.

No też  masz racje , ale jakbyśmy spojrzeli z innej perspektywy kiedy by nie było wycieku Source to każdy by działał na samym zamkniętym game :).

Administracje dawnych serwerów które naprawde były warte uwagi były stawiane tylko i wyłącznie na zamkniętym Game bez żadnego source. Wiem, że jest ERA na source Serwer więc szczerze popieram twoje zdanie w 60% i dzięki za komentarz :) 

no i oczywiście powodzenia z Antaris'em :) 

Opublikowano

Zrób coś Easy Typu Xenox, Argentus Po pierwsze  spójrz ile serwery sie trzymają. Po drugie kazdy wejdzie zobaczyc nowosci i odejdzie nie oplaca sie. Po trzecie (Rób serwer dla graczy np. Nie dawaj kostium w is na 30dni jak robić to zrób odrazu na zawsze (jedynie wierzchowiec na 30dni)

Opublikowano

Medium/hard, source, maksymalny poziom 150.

Exp przyjemny jak na medium, duża ilość fabularnych questów i wiele pobocznych - element harda, udoskonalenia, dodatki do klienta, które są niezbędne przykładowo w 100% działająca szybka zmiana channeli.

Dobrze wszystko dobrane, powiększone respy mobów, metków, tabelki expa i exp z mobów robiony od początku samemu, żeby nie było problemu z "exp bugami".

Wiesz wtedy ile expa potrzeba, ile jeden mob daje i na lajcie wszystko ogarniesz.

Potrzebny Ci dobry pomysłodawca, jeśli Ty robisz jako technik.

Opublikowano

Easy/Medium z 250 lvlem. Bonusy nie za duże i nie tylko maxy, exp medium ( żeby neokidy w 3 dni maxa nie wyexpily ), bony 6/7 z klasami ale podstawki ( ciekawiej eq sie robi ), ­dość dobry drop yang i duzo dungeonow, nie ogromna ilość setów eq oraz nie bardzo kosmiczne te sety, Normalny metin z lekkimi dodatkami.

Opublikowano

Zrób coś Easy Typu Xenox, Argentus Po pierwsze  spójrz ile serwery sie trzymają. Po drugie kazdy wejdzie zobaczyc nowosci i odejdzie nie oplaca sie. Po trzecie (Rób serwer dla graczy np. Nie dawaj kostium w is na 30dni jak robić to zrób odrazu na zawsze (jedynie wierzchowiec na 30dni)

Właśnie o tym też myślałem, że wepchać dużo nowości na serwer to nie sztuka, sztuką jest stworzenie stabilnego serwera który będzie miał jakąś przyszłość :) i z czasem dodawać aktualizacje ale nie za duże i nie za fikcyjne .

Dzięki za informacje / pomysł

Medium/hard, source, maksymalny poziom 150.

Exp przyjemny jak na medium, duża ilość fabularnych questów i wiele pobocznych - element harda, udoskonalenia, dodatki do klienta, które są niezbędne przykładowo w 100% działająca szybka zmiana channeli.

Dobrze wszystko dobrane, powiększone respy mobów, metków, tabelki expa i exp z mobów robiony od początku samemu, żeby nie było problemu z "exp bugami".

Wiesz wtedy ile expa potrzeba, ile jeden mob daje i na lajcie wszystko ogarniesz.

Potrzebny Ci dobry pomysłodawca, jeśli Ty robisz jako technik.

W sumie dobrze piszesz, postaram sie jak najlepiej wszystko dobrać aby trzymało się to kupy i si enie zlewało wszystko :) ..  

No dokłądnie potrzebny pomysłodawaca który miał by jakieś świeże pomysły na serwer nawet i na fabułę gry, którą było by miło wykonywać :P

Dzięki za komentarz, zachowam to sobie

Easy/Medium z 250 lvlem. Bonusy nie za duże i nie tylko maxy, exp medium ( żeby neokidy w 3 dni maxa nie wyexpily ), bony 6/7 z klasami ale podstawki ( ciekawiej eq sie robi ), ­dość dobry drop yang i duzo dungeonow, nie ogromna ilość setów eq oraz nie bardzo kosmiczne te sety, Normalny metin z lekkimi dodatkami.

Szczerze to t 250lvl nie pasuje na starcie na Easy/Medium :) .. ale wezmę to sobie pod uwagę no i oczywiście zobacze jak ankieta wyszła hehe.

Dzięki za komentarz i pomysł/informacje

P.S - OGÓLNIE TO SERWER ZOSTAŁ JUŻ POSTAWIONY I JEST GOTOWY DO PRACY , TYLKO TERAZ CZEKAM JAK ANKIETA SIĘ SKOŃCZY I NA KILKA POMYSŁÓW :-)

JUŻ POWOLI ZACZOŁEM SKŁADAĆ ZAMÓWIENIA NA MODELE - BRONI / ZBROJI / MOUNTY I PETY HEHE NO I OCZYWIŚCIE GRAFIKI 

JESZCZE RAZ DZIĘKUJĘ WSZYSTKIM ZA KOMENTARZE I BRANIE UDZIAŁU W ANKIECIE NAPRAWDE MI POMAGACIE.

Opublikowano

może zrób medium max 99 i zmień dosłownie wszystkie itemy, mapy jakie znajdują się w grze :)

usuń wszystkie systemy z 2k10+

epiki niech zaczynają się już od 70lva (70,80,90,99)

nie pakuj wszystkiego do IS i nie bądź łapczywy na pieniądze bo z takim nastawieniem długo nie pociągniesz

myślę że taki serwer miałby potencjał o ile zrobisz to dobrze i urozmaicisz rozgrywkę własnymi pomysłami

odśwież i nadaj znaczenie takim aspektom jak górnictwo i łowienie

Opublikowano

może zrób medium max 99 i zmień dosłownie wszystkie itemy, mapy jakie znajdują się w grze :)

nie pakuj wszystkiego do IS i nie bądź łapczywy na pieniądze bo z takim nastawieniem długo nie pociągniesz

myślę że taki serwer miałby potencjał o ile zrobisz to dobrze i urozmaicisz rozgrywkę własnymi pomysłami

NAwet i dobry pomysł ale teraz chodzi o to czy takie coś się przyjmie :). zawsze można coś pomyśleć pomysł to pomysł hehe .. no i ostatnia rzecz to, że IS nie chce mieć na serwerze ;-) myślałem nad donacją ;-) czyli typu nie zbierać na maszyny czy coś tylko bardziej jakieś grosze na nowe modele czy coś na serwer .. dla mnie to nie jest problem opłacić maszyny na kolejny rok , bardziej zależy mi ns  atmosferze i graczy na serwerze dlatego pytam się graczy Metin2 na tym forum . 

Nie mówie, że mnie nie stać na modele czy coś ale zawsze jest coś z tego serwera czy coś hehe i tak ogólnie to : 

" JUŻ POWOLI ZACZOŁEM SKŁADAĆ ZAMÓWIENIA NA MODELE - BRONI / ZBROJI / MOUNTY I PETY HEHE NO I OCZYWIŚCIE GRAFIKI

Dzięki za pomysł /  informacje 

Opublikowano

Jest łatwo-jest więcej zainteresowanych.

Czasy,gdzie cały czas ktoś będzie grać,żeby osiągnąć to co jest na serwerach easy,przeszły do lamusa.

Kto w tych czasach gra na serwerze,gdzie trzeba się dużo wysilać?

Serwer easy,dobrze zrobiony,z małymi trudnościami,jak (drop) ulepszaczy z bossów,których jest dużo.

Ulepszanie z tych ulepszaczy broni na wyższą formę.

Wypadnie 6/7 bonusu z bossów.

Żeby ciężej było zrobić 6/7.

Bonusy 6/7 

5 na klase kryty,przeszywki wartosci ataku,max hp,10 przeciwko klasie.

Łatwe i przyjmne wbijanie poziomu na serwerze.

Opublikowano

NAwet i dobry pomysł ale teraz chodzi o to czy takie coś się przyjmie :). zawsze można coś pomyśleć pomysł to pomysł hehe .. no i ostatnia rzecz to, że IS nie chce mieć na serwerze ;-) myślałem nad donacją ;-) czyli typu nie zbierać na maszyny czy coś tylko bardziej jakieś grosze na nowe modele czy coś na serwer .. dla mnie to nie jest problem opłacić maszyny na kolejny rok , bardziej zależy mi ns  atmosferze i graczy na serwerze dlatego pytam się graczy Metin2 na tym forum . 

Nie mówie, że mnie nie stać na modele czy coś ale zawsze jest coś z tego serwera czy coś hehe i tak ogólnie to : 

" JUŻ POWOLI ZACZOŁEM SKŁADAĆ ZAMÓWIENIA NA MODELE - BRONI / ZBROJI / MOUNTY I PETY HEHE NO I OCZYWIŚCIE GRAFIKI

Nie chcesz aby był IS na Serwerze . że Kostiumy z bonami do pvp/Expa w grze?.... Bardzo Dobry Pomysł! 

Ale taki pomysł ode mnie . Niech na Serwerze będą Dungeony dla Gildi. Np. aby zrobić taki potrzeba 5 do 10  członków gildi. i z Bossa Koncowego dropił Pet/Kostium/Mount w ilosci np. 2 i na rózny okres czasu 7/14/21/28/36 dni (Losowo)

Było by to moim zdaniem duże rozmaicenie , oraz serw byłby nastawione na Gildie/PVP/Wojenki

Wtedy serw na pewno by się nie nudził :>>> 

Opublikowano

NAwet i dobry pomysł ale teraz chodzi o to czy takie coś się przyjmie :). zawsze można coś pomyśleć pomysł to pomysł hehe .. no i ostatnia rzecz to, że IS nie chce mieć na serwerze ;-) myślałem nad donacją ;-) czyli typu nie zbierać na maszyny czy coś tylko bardziej jakieś grosze na nowe modele czy coś na serwer .. dla mnie to nie jest problem opłacić maszyny na kolejny rok , bardziej zależy mi ns atmosferze i graczy na serwerze dlatego pytam się graczy Metin2 na tym forum .

" JUŻ POWOLI ZACZOŁEM SKŁADAĆ ZAMÓWIENIA NA MODELE - BRONI / ZBROJI / MOUNTY I PETY HEHE NO I OCZYWIŚCIE GRAFIKI "

Dzięki za pomysł / informacje

Nie chcesz aby był IS na Serwerze . że Kostiumy z bonami do pvp/Expa w grze?.... Bardzo Dobry Pomysł!

Ale taki pomysł ode mnie . Niech na Serwerze będą Dungeony dla Gildi. Np. aby zrobić taki potrzeba 5 do 10 członków gildi. i z Bossa Koncowego dropił Pet/Kostium/Mount w ilosci np. 2 i na rózny okres czasu 7/14/21/28/36 dni (Losowo)

Było by to moim zdaniem duże rozmaicenie , oraz serw byłby nastawione na Gildie/PVP/Wojenki

Jestes pewny ? Jaby tak bylo to napewno by sie gra szybko nudzila :), jak masz czegos za duzo to bedziesz zbierać tego wiecej czy poprostu bedzie Cię juz to nudzilo ^^? Nad takimi innowacjami trzeba sie dobrze zastanowić :)

4521609.png

Opublikowano

Ale taki pomysł ode mnie . Niech na Serwerze będą Dungeony dla Gildi. Np. aby zrobić taki potrzeba 5 do 10  członków gildi. i z Bossa Koncowego dropił Pet/Kostium/Mount w ilosci np. 2 i na rózny okres czasu 7/14/21/28/36 dni (Losowo)

Znowu dungeony... co każdy widzi w tych dungeonach w których nie ma nic z klimatu Metina?

Gdybym zobaczył w miarę normalny serwer z dungeonami ograniczonymi do DT zrobionego tak jak na plu to na pewno bym zagrał i pewnie nie tylko ja bym na to poleciał. DT w starym stylu miało klimat... szło się godzinę, czasami dłużej do ripa, wchodziło się z gildią i robiło totalną rozpierduchę zmuszając ludzi do logania, albo szło się solo i nawiązywało relacje z randomami, kombinowało się jak koń pod górę ustawiając wynik rozgrywki na ostatnim piętrze i szykowało intrygi większe niż w Grze o Tron, żeby położyć łapę na szkacie... A jak się udało to... była chyba największa radość z gry w metina... 

Stare, dobre czasy... :)

Gość `Mentos
Opublikowano

Teraz dużo ludzi to szuka serwer typu easy 250lv bardziej do pvp, taki co wbija się 250lv w 6/7h robi eq i napierdziela a nie to co teraz jest, robią serwery nawala dungeonów i lataj żeby ulepy dropic najlepiej żeby ulepy dropiło na mapkach tam gdzie się expi. Więc jak robisz serwer to polecam easy z ładnymi setami broni i zbroi :)

Opublikowano

Easy 250 max. Coś w rodzaju Xenoxa, ale bez elitarnych KD!!! :D. Chętnie bym na takim serwerze posiedział dłużej, dużo dungów, ale żeby te dungi nie miały jakiejś monotonii, tzn. nie musiałbyś chodzić na jednego dunga ze 100 razy by zrobić set. Ogólnie exp przyjemny (tzn. max przy ciągłym expie + IS z 15h) ulepy by dropiły na mapach, żeby podczas expa się robiło eq. Powiększone respy mobów z metinów (by było można expić od razu) i duuuużo metinów, ale mało bossów (coś musi być unikalne w końcu). IS z bossów (np. na kostium 15% szans, albo i mniej (do Twojej dyspozycji)). Jakiś "mały" IS ( na przykład na 7 dni i o 50-70% niższe bonusy) z metków, bossów na podstawowych mapach (m2, sohan, itp.) Dużo ciekawych questów, i by były miliardy yang (mam jakąś manię na ogromne liczby. :D). I oczywiście dużo eventów. Hmm mam nadzieję, że to nic dodać nic ująć ode mnie, jak coś będę dawał znać.

Pozdrawiam, Razorovsky.

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Dziękuje wszystkim za wasze propozycje i za pomoc która pomogła mi zebrać informacji kóre naprawdę pomogą mi stowrzyć cos czego gracz chce :) 

** Serwer jest już tworzony :) - 40% jest dopiero ale te 60% to mam nadzieje, że bedzie szło jak pomasle bez żadnych poslizgów ..

Jeszcze raz dziękuje wam wszystkim i zapraszam na WEJDŹ

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...