Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Komputer CS:GO

Ljx

Rekomendowane odpowiedzi

Legenda
Opublikowano

Jaki posiadasz budżet na kupno? 2700zł x5 (potrzebuje 5 takich samych sztuk) Całkowity budżet na 5 jednostek to 14,000zł
Kiedy zamierzasz kupić zestaw? (za ile dni, tygodni, miesięcy, lat): Okres tygodnia, a jeżeli będzie zestaw szybko złożony to do 3 dni
Jaka jest dotychczasowa specyfikacja sprzętu, a jaka rozdzielczość monitora? Monitor Asus VG248QE x5
Do czego ma służyć komputer? Wyłącznie CS:GO
Czy w koszyku ma się znajdować system operacyjny, monitor albo inne peryferia (myszka, klawiatura, słuchawki, etc.)? Nie
Czy zamierzasz podkręcać podzespoły? Nie

Potrzebuje jednego modelu, który zostanie zakupiony w pięciu egzemplarzach. Służyć będzie wyłącznie do CS:GO, dlatego chyba lepszym wyborem będzie nacisk na lepszy procesor. Muszą być stałe 144FPS'y. Dużo będzie używanych anti-cheatów, które obniżają FPS'y i nie chcę strasznie zaniżyć jakości. Wygląd, kultura pracy, pobór prądu mnie nie interesuje, potrzebuje jednostki, która będzie mogła pociągnąć CS:GO i czy na takim sprzecie będzie można kiedyś tam odpalić streama? Pytanie dodatkowe niech nie wpłynie na budowę jednostki.

exModerator Metin2 | exModerator DOTA

Opublikowano

Ja bym poszedł w takie coś jak chcesz do strem'owania:

https://www.morele.net/inventory/info/LNE92x/

CPU to XEON 1231v3 na 1150. Dorównuje on i7-4790, która jest troszeczkę wydajniejsza i posiada zintegrowaną grafikę, ale za to XEON jest o 200 złotych tańszy.

MOBO to podstawowa płyta by obsłużyć ten procesor

RAM to Crucial Ballistix 8GB w jednej kości. W razie czego można dać drugą 8GB.

GPU to GTX 950, która na luzie starczy do CS'a.

Zasilacz to Antec VP500, który jest jednym z najlepszych zasilaczy w tej cenie. Sprawdzona konstrukcja.

Dysk to SSD a dokładniej Transcend SSD370 128GB. Sam posiadam ten dysk i jest on z*******y. Miejsca starczy na luzie.

Obudowa to Regnum RG1. Posiada ona dwukomorową budowę co ułatwia przepływ powietrza, ponad to zwiększa estetykę. Dorównuje swoim kolegom z większego segmentu cenowego.

Moje Konsole:

PS3 FAT CECHL04 YLOD - CFW DARKNET 4.66 V1.02 CEX

PS3 SLIM CECH-2004A YLOD- CFW REBUG 4.76.1 + COBRA 7.2 + WebMAN MOD 1.43.21 REBUG EDTION DEX

PS3 SLIM CECH-2504B - CFW REBUG 4.81.2 + COBRA 7.5+ WebMAN MOD 1.45.09 CEX

XBOX ONE S

Mój komputer:

Procesor: Ryzen 5 2600, Płyta Główna: MSI X470 Gaming Pro Carbon, Karta Graficzna: Sapphire RX 5700 XT Nitro+Zasilacz: Seasonic Focus Plus Gold 650W, SSD: ADATA SX8200 Pro 256GB + Crucial MX500 250GB, HDD: HGST 500GB + HGST 500GB + TOSHIBA 1TB, Obudowa: BeQuiet Silent Base 601, Chłodzenie: NZXT Kraken X62,
RAM: 4x 4GB HyperX DDR4 2133MHz CL14 (OC 3000MHz CL16)

DAC: Audiotrak Prodigy Cube Black Edition, Słuchawki: ISK MDH8500, Głośniki: EDIFIER R1280DB, Mikrofon: Trust Starzz

Legenda
Opublikowano

@miszkurkam

Czyli mogę zamawiać przedstawiony przez Ciebie zestaw? Jeszcze parę takich pytań dla pewności.

- Czy z takimi podzespołami osiągnę minimum 200/250fpsów w grze (najczęściej używane ustawienia to rozdzielczość 4;3, rzadkość 16;9, ustawienia graficzne niskie)

- Obciążenie przez anti-cheat + stremowanie czy wtedy jednostka poradzi sobie i wyświetli mi te minimum 144 klatki?

- Czy będzie można kiedyś taki zestaw rozbudować? Tzn posiadam dysk Western Digital Caviar Blue 3,5 1TB w jednej sztuce i czy będę go mógł dołożyć do jednej jednostki i czy można z czasem dokupić kość ram.

- Czy za pomocą kodu promocyjnego morele złoży mi zestawy?

exModerator Metin2 | exModerator DOTA

Opublikowano

@miszkurkam

Czyli mogę zamawiać przedstawiony przez Ciebie zestaw? Jeszcze parę takich pytań dla pewności.

- Czy z takimi podzespołami osiągnę minimum 200/250fpsów w grze (najczęściej używane ustawienia to rozdzielczość 4;3, rzadkość 16;9, ustawienia graficzne niskie)

- Obciążenie przez anti-cheat + stremowanie czy wtedy jednostka poradzi sobie i wyświetli mi te minimum 144 klatki?

- Czy będzie można kiedyś taki zestaw rozbudować? Tzn posiadam dysk Western Digital Caviar Blue 3,5 1TB w jednej sztuce i czy będę go mógł dołożyć do jednej jednostki i czy można z czasem dokupić kość ram.

- Czy za pomocą kodu promocyjnego morele złoży mi zestawy?

- Ciężko mi powiedzieć, ale raczej tak. Ja na sprzęcie gorszym (gorszy procesor, lepsza trochę karta) na niskich uzyskuje 300FPS'ów w 1680x1050.

- Jasne, nie będzie z tym problemu.

- Tak, ale ja zrobiłbym to sam. Morele (jak i każdy sklep) ma wpadki typu "coś źle włożą", "coś źle zamontują" i.t.p.

Moje Konsole:

PS3 FAT CECHL04 YLOD - CFW DARKNET 4.66 V1.02 CEX

PS3 SLIM CECH-2004A YLOD- CFW REBUG 4.76.1 + COBRA 7.2 + WebMAN MOD 1.43.21 REBUG EDTION DEX

PS3 SLIM CECH-2504B - CFW REBUG 4.81.2 + COBRA 7.5+ WebMAN MOD 1.45.09 CEX

XBOX ONE S

Mój komputer:

Procesor: Ryzen 5 2600, Płyta Główna: MSI X470 Gaming Pro Carbon, Karta Graficzna: Sapphire RX 5700 XT Nitro+Zasilacz: Seasonic Focus Plus Gold 650W, SSD: ADATA SX8200 Pro 256GB + Crucial MX500 250GB, HDD: HGST 500GB + HGST 500GB + TOSHIBA 1TB, Obudowa: BeQuiet Silent Base 601, Chłodzenie: NZXT Kraken X62,
RAM: 4x 4GB HyperX DDR4 2133MHz CL14 (OC 3000MHz CL16)

DAC: Audiotrak Prodigy Cube Black Edition, Słuchawki: ISK MDH8500, Głośniki: EDIFIER R1280DB, Mikrofon: Trust Starzz

Opublikowano

Xeon na boxie to samobójstwo, cholernie się grzeje. Chłodzenie boxowe jest po prostu za słabe dla Xeona, minimum Fera 3

https://www.morele.net/chlodzenie-cpu-silentiumpc-fera-3-he1224-spc144-858455/

Ewentualnie Spartan PRO, ale różnica w cenie jest niewielka, a wydajnościowo Fera sprawuje się lepiej.

internet to nie jest jakis oddzielny swiat gdzie ludzie zapomnieli o swoich emocjach

Opublikowano

Tak, możesz. Zestaw jest dobrze złożony, tylko niektóre funkcje Xeona będą zablokowane przez mobo (np. pamięć ECC).

internet to nie jest jakis oddzielny swiat gdzie ludzie zapomnieli o swoich emocjach

Opublikowano

Jeśli będziesz zamawiał zestaw w morelach to możesz sobie dodać do koszyka usługę montażu.
Obecnie sklep oferuje dwie różne usługi montażu.
Pierwsza przeznaczona jest dla osób, które w swoim zestawie nie dokupują dodatkowego
chłodzenia na procesor, lecz zamierzają korzystać z dodawanego przez producenta procesora
http://www.morele.net/montaz-komponentow-zestaw-komputerowy-od-trzech-elementow-bez-dodatkowego-chlodzenia-266770/
to ta usługa.
Druga natomiast została przeznaczona dla osób, które dokupują do zestawu oddzielne
chłodzenie na procesor
http://www.morele.net/montaz-komponentow-od-3-elementow-wraz-z-dodatkowym-chlodzeniem-690846/
W przypadku obu powyższych usług przy zamawianiu zestawu w polu "kod promocyjny" należy wpisać
O44Y129AC8
i naciśnąć obok wyślij. Wtedy koszt montażu zmieni się na 1 złoty, a wysyłka będzie darmowa.
Alternatywnie zamiast montażu możesz dodać do koszyka pendrive SanDisk Cruzer Fit 8GB
http://www.morele.net/pendrive-sandisk-cruzer-fit-8gb-usb-2-0-sdcz33-008g-b35-429628/
Wtedy  przy zamawianiu skorzystaj z kodu
WP35ZXZG5A
i postępuj analogicznie jak w przypadku promocji na montaż.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...