Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Po tysiącach lat świetlnych męczenia się z moim starym PC do gier, postanowiłem kupić nowy. ( Chciałbym używać go do gier GTA 5, CS:GO, The Crew,  Hurtworld, nowy Need For Speed, Bf'y Euro Truck Simulator , Wiedźmin 3.
Nie bez powodu wybrałem GPU, płytę i RAM tego samego koloru, zależy mi na dobrym wyglądzie tego zestawu.
Mój budżet wynosi 4500 zł, najpierw postanowiłem wybrać coś samemu ( jakąś tam wiedzę posiadam, ale marną)
a później popytać kogoś o zdanie na temat mojej konfiguracji którą podaje poniżej.
Proszę o opinie, komentarze, porady ( np. jaką część zmienić na coś innego, co jest lepsze itp.)

Płyta główna: MSI Z97 GAMING 3

CPU: i5 4690k 3.9GHz, 6M, BOX

GPU: MSI GeForce GTX 970 GAMING 4G
RAM: HyperX Savage 2x8GB 2400MHz DDR3 CL1

Zasilacz: Thermaltake Smart SE Modular 530W

Dysk HDD: Western Digital WD Blue 1TB

Dysk SSD: Crucial MX200 250GB SATA3

Obudowa: Zalman Z3 PLUS

Czy w tej cenie moglbym dostać coś lepszego?

post-806135-0-63488100-1463417072_thumb.png

Opublikowano

Nie chcę czekać na nowe karty, ponieważ wg. mnie będzie to nieopłacalne, karty mają kosztować wiecej niż 970, nie uważasz, ze nvidia sprzedając nowe karty w cenie 970 sama strzeliła by sobie w kolano? 970 nadal dobrze się sprzedają a jesli cena będzie podobna napewno nikt ich nie kupi.. 
Chcę kupić ten komputer jak najszybciej.

Opublikowano

GTX 970 już jest wycofana z produkcji, teraz Nvidia wyprzedaje zapasy magazynowe. I tak, GTX 1070 będzie trochę droższy, ale niewiele, a za to ma być znacznie wydajniejszy.

Opublikowano

Na obecną chwile zestaw wyglądałby tak: http://www.morele.net/inventory/info/zv9iaV/

Brałeś procesor z odblokowanym mnożnikiem, więc mam rozumieć, że podkręcasz? Jeśli tak, to dałem ci skylake'a z możliwością podkręcenia i dodatkowo nowe, lepsze chłodzenie. Kartę graficzną zmieniłem na 980-tke od EVGA, myślę, że ma dobre zegary jak na tą cenę. Płytę główną dałem na chipsecie H170, powinna starczyć do podkręcania procesora.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...