Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Serial, gdzie główny bohater opiera się na jakiejś wiedzy

Why

Rekomendowane odpowiedzi

Arcymistrz
Opublikowano

Cześć.
1. Szukam czegoś podobnego do Sherlocka lub Dr. House'a, najlepiej, żeby nie było to czysty kryminał podobny do Mentalisty czy Magii Kłamstw. Wiem, że może być trudno, jednak "umiejętność" bohatera nie musi opierać się na dedukcji. 
Coś ponadprzeciętnego. 
2. Warto oglądać Person of Interest?
3. Grey's Anatomy trzyma poziom dramatu i lekkiej komedii czy później z otoczenia szpitalnego i na tym skupiającej się "akcji" przerodzi się w romans?
4. The Mentalist czy Lie to me? A może coś innego związanego z dedukcją? 

Widziałem:
zfSukyY.png

Opublikowano

Ad. 3   Tam się zawsze pałętało sporo romantycznych wątków, jak ostatnio oglądałam, to doszły jeszcze wątki rodzinne (co niektórzy mają dzieci, ale nie będę spoilerować)

Ad. 4   Osobiście zdecydowanie wole Magię kłamstw, Mentalista jakoś do mnie nie przemówił

Opublikowano

2. Czy warto.... oczywiście, że tak! Tylko musisz przebrnąć przez pierwsze kilka odcinków, które są po prostu słabe, a im dalej w las tym już zdecydowanie lepiej. Serial zgarniał w ostatnich latach nagrody za najlepszy dramat kryminalny.

4. Mi się Mentalista znudził w połowie 4 sezonu i przestałem oglądać. Bardziej mi się podoba LTM. Sprawdź też serial Detektyw Monk.

Ninja edit: tak sobie teraz przypomniałem, że w zeszłym roku był też emitowany serial Backstrom, może nie jest on najwyższych lotów, ale można ze spokojem też wciągnąć. Główny bohater jest na swój sposób inteligentny, ale jest to serial kryminalny ;)

Jak lubisz seriale sf, to pod aspekt głownego bohatera z dużą wiedzą można zaliczyć Waltera Bishopa z serialu Fringe, który jest naprawdę dobry. Możesz też sprawdzić serial Touch o autystycznym chłopcu, który przewiduje przyszłość za pomocą liczb.

819531478353821175209.gif

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...