Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

PlayStation 4 czy Xbox One?

Sebekxz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Co byście polecali zakupić (2 zderzenie z konsolą kiedyś ps2 miałem).

Napiszcie jakieś + i - bo w internecie tego pełno i ogarnąć się nie mogę. Jedni piszą xone drudzy ps4

Osobiscie rozmyslalem nad ps4 bo koledzy mają. 

Opublikowano

Obie konsole pracują tak samo. Wybór jednej z nich to kwestia exclusive ów i znajomych.

Sent from my Nexus 5X using Tapatalk

Opublikowano

Obie konsole sa podobne. Różnią się padem i wyglądem :)

Wcześniej mówiono że xbox jest dla ruchu.

Nie każda gra jest na daną konsole

Polecam PlayStation 4 :)

Opublikowano

Miałem xbox one, mam ps4.
Polecam PS4, poniewaz:

-duzo tansze gry

-duzo wiecej polakow ma ps4 (nie mialem zdnego znajomego z x1 co za tym idzie nie bylo z kim pograc w kooperacji)

-duzo szybciej pracuje PS4 (pewnie dltego ze jest ram DDR5 roznica jest w piz...du duza szybciej sie wlacza reaguje wczytuje obszary szybciej dzialaja aplikacje)

-mniej miejsca zajmuje na pulce :)

-roznicy miedzy grafa za bardzo nie ma jedynie zauwazylem w SW: battlefront lekko na korzysc PS4  (49 cali TV FHD, grane z 2,5m)

Pozdrawiam

Opublikowano

* Wygląd

* Pad

Kwestia przyzwyczajenia, moim zdaniem pad od xbox jest wygodniejszy. Też podział gier jedne wychodzą np na sony ale już je na xbox nie spotkasz. 

Graficznie praktycznie identyczna. Ja jestem byłam i będę zwolenniczką Sony, więc polecam gorąco ps4. 

No wiesz, czytałam w cd action ps4 więcej sprzedało Swoich konsoli niż Microsoft ;p

Droższy, jest tam jakaś różnica, przy xbox one 1tb, 2pady, klinect ( uj wie po co to wgl jeszcze dołączają ) - masz za niecałe 1900zł

Czysty dostaniesz do 1700 w zaokrągleniu.

Czyli ps4 dostaniesz za 1699 zł, pewnie 1tb, pad i jakieś gry - fakt jest różnica

Ps4 500 gb czasem są przeceny ( ale czysta ) więc kupisz za 1300 zł :) 

Zależy gdzie chcesz kupić, warto pojeździć po marketach i porównać sobie ceny albo popatrzeć w necie typu media exper, komputronik. 

kot-i-pilnik-do-paznokci.gif

1844414647937941229037.png

Opublikowano

Polecam PS4, poniewaz:

-duzo tansze gry

-duzo wiecej polakow ma ps4 (nie mialem zdnego znajomego z x1 co za tym idzie nie bylo z kim pograc w kooperacji)

-duzo szybciej pracuje PS4 (pewnie dltego ze jest ram DDR5 roznica jest w piz...du duza szybciej sie wlacza reaguje wczytuje obszary szybciej dzialaja aplikacje)

-roznicy miedzy grafa za bardzo nie ma jedynie zauwazylem w SW: battlefront lekko na korzysc PS4  (49 cali TV FHD, grane z 2,5m)

Pozdrawiam

Widziałeś przeceny na cyfrowe wersje gier na xo? To się zastanów. A, i PS4 nie pracuje szybciej. Obie pracują tak samo.

@Unga ale do xboxa można podłączyć przenośny dysk, wersji 1tb nie opłaca się kupywać. Czyli dysk przenośny to jakieś 200zł czyli xo 500tb + jakaś gra = 1400 + dysk przenośny = 1600 a i jeszcze dodatkowe pół giga.

Opublikowano

Polecałbym bardziej PlayStation 4 , i radziłbym poczekać na PlayStation 4k :) Gry będą wszystkie w 60 FPS'ach i do tego w roździelczości 4k ;)

Ciekawe historię opowiadasz  :v Tylko gry przeznaczone pod VR będą musiały bezwzględnie chodzić w 60 fpsach. Jedynym wymogiem, które wszystkie inne gry będą musiały spełnić po wyjściu Neo jest to, że muszą one działać równie dobrze albo lepiej jak na zwykłej PS4. Czyli w 99% przypadków będzie stabilne 30 fpsów i 1080p. Może co bardziej ambitni twórcy podbiją framerate swoich gier do 60 fps w wersji Neo, ale to będzie mały odsetek.

"Let them fight."

1eJyg6V.jpg

Opublikowano

Polecam PS4, poniewaz:

-duzo tansze gry

Pozdrawiam

Widziałeś przeceny na cyfrowe wersje gier na xo? To się zastanów. A, i PS4 nie pracuje szybciej. Obie pracują tak samo.

@Unga ale do xboxa można podłączyć przenośny dysk, wersji 1tb nie opłaca się kupywać. Czyli dysk przenośny to jakieś 200zł czyli xo 500tb + jakaś gra = 1400 + dysk przenośny = 1600 a i jeszcze dodatkowe pół giga.

Mialem x1 od maja 2015 do marca 2016 nigdy nie kupilem gry z ich "super przecen" wszystkie gry jakie kupowalem byly w wersji cyfrowej na allegro (z konta). i wlasnie chodzi mi o to ze tam sie zaopatruje i ceny kont z grami sa W PIZ>>DE mniejsze. Nie wiem co ty tam widziales jakie super przeceny. podejrzewam ze nie miales, nie masz zadnej z tych konsol.

Kolejna rzecz PS4 pracuje duuuuzo szybciej, szybciej wczytuja sie obszary w grach tj mapy (SW: battlefront) samo wlaczanie jest 10x szybciej. x1 wlaczal mi sie kilka minut wiec prosze nie wiem skad masz te swoje informacje.

Pozdrawiam

Edit: co do samej szybkosci, moze sam system jest szybszy, jak chcialem w XO wejsc do znajomych czy do sklepu TRWALO TO DLUUUGO dluzej jak w przypadku PS4. Jestem Fanem Xboxa ale dziala wolniej i ch*j.

Opublikowano

Polecam PS4, poniewaz:

-duzo tansze gry

Pozdrawiam

ja nigdy nie byłam i nie będę zwolenniczką xbox, przez to może że 360 mnie bardzo rozczarowało. A jestem i  zostanę "fanką" Sony, jak dla mnie jedyna konsola najlepsza.

Dużo osób sobie chwali xbox, ale patrząc na wykres który niedawno dodał cd action najwięcej ludzi kupiło ps4 i jest to dość ładna różnica. Powody? 

kot-i-pilnik-do-paznokci.gif

1844414647937941229037.png

Opublikowano

Powód jest taki, że ludzie wybierają po prostu to, co mają inni. Proste? A, i xbox 360 to nie to samo co xbox one.

Opublikowano

Powód jest taki, że ludzie wybierają po prostu to, co mają inni. Proste? A, i xbox 360 to nie to samo co xbox one.

Obie konsole za zarabiste ja posiadam Xbox One 

a moj kolega tez go posiada. to jest kwestia jakiego znajomego masz z ktorej konsoli

Opublikowano

Dobra dzięki wszystkim za odpowiedź, kupiłem ps4 i na ten czas dla mnie mega wybór. Wszystko chodzi szybciutko i sprawnie :) 

Uncharted 4 i Doom ucina nogi :D 

Temat cls. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...