Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Komputer do gier - wybór

KonanPL

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

wypełnij

Jaki posiadasz budżet na kupno?
Kiedy zamierzasz kupić zestaw? (za ile dni, tygodni, miesięcy, lat)
Jaka jest dotychczasowa specyfikacja sprzętu, a jaka rozdzielczość monitora?
Do czego ma służyć komputer?
Czy w koszyku ma się znajdować monitor albo inne peryferia (myszka, klawiatura, słuchawki, etc.)?
Czy do zestawu ma być dołączony system operacyjny?
Czy zamierzasz podkręcać podzespoły?
Masz jakieś dodatkowe wymagania dotyczące sprzętu?

serce mnie boli, kiedy w zestawie za 4,3k jest gtx 750 ti  :((

FX 6300 | R9 380 4GB | VS 550W | Seagate 1TB | Crucial M4 120GB | 970a-ud3 rev 1.2 | Brutus 410 | 8GB RAM | 

Opublikowano

Jaki posiadasz budżet na kupno?  Około 3-4 tysiące 
Kiedy zamierzasz kupić zestaw? (za ile dni, tygodni, miesięcy, lat) Za kilka dni
Jaka jest dotychczasowa specyfikacja sprzętu, a jaka rozdzielczość monitora? Obecny mój PC ma około 10 lat, nie wiem jaka rozdzielczość monitora
Do czego ma służyć komputer? Do gier i codzienne użytkowanie (YT, FB i te sprawy)
Czy w koszyku ma się znajdować monitor albo inne peryferia (myszka, klawiatura, słuchawki, etc.)? Nie, wszystko już mam
Czy do zestawu ma być dołączony system operacyjny? Nie koniecznie
Czy zamierzasz podkręcać podzespoły? Raczej nie, nie znam się na tym
Masz jakieś dodatkowe wymagania dotyczące sprzętu? Aby był dobry :3

Wróciłem ;]

Opublikowano

Fajnie, gdybys poczekal na nowe karty przy takim budzecie, wstepnie: http://www.morele.net/inventory/info/jZKQFX/ bardzo fajny zestaw, starczy na dlugo, wydajny, mozliwosc rozbudowy, moglbym Ci tu upychac np gtx 980, bo da rade kosztem innych rzeczy, ale to nie ma sensu, a jak zestaw na dluzej no to 4gb ramu to jednak malo, jak nie czekasz na nowe karty, bo troche to jeszcze potrwa to mozna brac. i7 Ci nie pchalem skoro do gier, za to masz bardzo mocna i5. 

steam: /awesomeplayer1337

Opublikowano

Jaki posiadasz budżet na kupno?  Około 3-4 tysiące 

Kiedy zamierzasz kupić zestaw? (za ile dni, tygodni, miesięcy, lat) Za kilka dni

Jaka jest dotychczasowa specyfikacja sprzętu, a jaka rozdzielczość monitora? Obecny mój PC ma około 10 lat, nie wiem jaka rozdzielczość monitora

Do czego ma służyć komputer? Do gier i codzienne użytkowanie (YT, FB i te sprawy)

Czy w koszyku ma się znajdować monitor albo inne peryferia (myszka, klawiatura, słuchawki, etc.)? Nie, wszystko już mam

Czy do zestawu ma być dołączony system operacyjny? Nie koniecznie

Czy zamierzasz podkręcać podzespoły? Raczej nie, nie znam się na tym

Masz jakieś dodatkowe wymagania dotyczące sprzętu? Aby był dobry :3

http://www.morele.net/inventory/info/uWmeWf/   -   Proszę bardzo, ale jednak radziłbym ci poczekać do nowych kart.

Opublikowano

Mówicie żeby poczekać na nowe karty, ale w jakim celu? Spadną ceny czy ten nowe będą w podobnej cenie tych obecnych? 

PS: a ten?

http://www.komputronik.pl/product/294289/Elektronika/Komputery_Serwery/Komputronik_Infinity_Gamer_SW01_.html?utm_source=facebook&utm_medium=DPA&utm_campaign=newsfeedviewed&utm_term=multiproduct

Każdy gotowy komputer będzie przepłacony i mniej wydajny niż składak w tej samej cenie.

Co do nowych kart graficznych, nie wiadomo ale na logikę biorąc starsze karty powinny spaść z ceny, ale czy spadną? Tego nikt nie wie.

Opublikowano

Mówicie żeby poczekać na nowe karty, ale w jakim celu? Spadną ceny czy ten nowe będą w podobnej cenie tych obecnych?

Premiera nowych kart ma praktycznie zawsze na celu przeniesienie poziomu wydajnościowego na niższy pułap cenowy. Także powiedzmy GTX 1070 nie powinien być wiele droższy od obecnego GTX 970, a wydajnościowo Nvidia zapowiada, że będzie to poziom Titana X, który obecnie kosztuje 5 klocków.

Poza tym pochwal się monitorem, bo skoro komputer ma 10 lat to czuję, że monitor jest jakimś starym kwadratem.

Opublikowano

Premiera nowych kart ma praktycznie zawsze na celu przeniesienie poziomu wydajnościowego na niższy pułap cenowy. Także powiedzmy GTX 1070 nie powinien być wiele droższy od obecnego GTX 970, a wydajnościowo Nvidia zapowiada, że będzie to poziom Titana X, który obecnie kosztuje 5 klocków.

Poza tym pochwal się monitorem, bo skoro komputer ma 10 lat to czuję, że monitor jest jakimś starym kwadratem.

XDD

LIKE

LIKE

LIKE

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...