Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

PC do gier 3k

Pajajec

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ahoj. Powitoł.

Jaki posiadasz budżet na kupno? 3k
Kiedy zamierzasz kupić zestaw? Do miesiąca
Jaka jest dotychczasowa specyfikacja sprzętu, a jaka rozdzielczość monitora? Składak od podstaw (przeskakuję z podstarzałego lapka)
Do czego ma służyć komputer? Gry + codzienność
Czy w koszyku ma się znajdować monitor albo inne peryferia (myszka, klawiatura, słuchawki, etc.)? Monitor wezmę poza budżetem 3k, wskażcie proszę coś plusującego w stosunku cena/jakość. Chętnie dokupienie dysku SSD spoza budżetu. Klawiatura.
Czy do zestawu ma być dołączony system operacyjny? Nope
Czy zamierzasz podkręcać podzespoły? Nope
Masz jakieś dodatkowe wymagania dotyczące sprzętu? Niezawodność i cichość. Perspektywa rozbudowy. Erm, a trzecie życzenie złota rybko żebym ze dwa lata nie myślał nawet o mocniejszym.

Nurtujące mnie pytanie: jak sądzicie - jak wiele (biorąc pod uwagę to jaką kartę w tym pułapie bym brał) może mi pozwolić zaoszczędzić czekanie miesiąc na nowe GPU? Innymi słowy - chcę kompa za 3k i czekam miesiąc na nowe karty dzięki czemu kupowana przeze mnie tanieje o 200zł i mam $ na dysk SSD albo lepszą grafę? Czy czekam 2 miesiące i wtedy kupując mam 30zł na głośniczki z tesco? Będę bardzo wdzięczny.

Opublikowano

Nowe karty będą lepsze od starych. Warto na nie poczekać, bo taki GTX 1070 wychodzi na początku czerwca, a według NVidia ma być lepszy od Titan X (co jak dla mnie jest bzdurą, ale czas pokaże).

Moje Konsole:

PS3 FAT CECHL04 YLOD - CFW DARKNET 4.66 V1.02 CEX

PS3 SLIM CECH-2004A YLOD- CFW REBUG 4.76.1 + COBRA 7.2 + WebMAN MOD 1.43.21 REBUG EDTION DEX

PS3 SLIM CECH-2504B - CFW REBUG 4.81.2 + COBRA 7.5+ WebMAN MOD 1.45.09 CEX

XBOX ONE S

Mój komputer:

Procesor: Ryzen 5 2600, Płyta Główna: MSI X470 Gaming Pro Carbon, Karta Graficzna: Sapphire RX 5700 XT Nitro+Zasilacz: Seasonic Focus Plus Gold 650W, SSD: ADATA SX8200 Pro 256GB + Crucial MX500 250GB, HDD: HGST 500GB + HGST 500GB + TOSHIBA 1TB, Obudowa: BeQuiet Silent Base 601, Chłodzenie: NZXT Kraken X62,
RAM: 4x 4GB HyperX DDR4 2133MHz CL14 (OC 3000MHz CL16)

DAC: Audiotrak Prodigy Cube Black Edition, Słuchawki: ISK MDH8500, Głośniki: EDIFIER R1280DB, Mikrofon: Trust Starzz

Opublikowano

Powiem Ci, ze to bedzie tak wyjda teraz te karty haj end, ale beda drogie, tzn podatek od nowosci, wiec poczekasz dluzej, taniej kupisz za to obecne karty troche, ale bez przesady, wiec jesli czekac to i tak troszke dluzej. Nie wiem czy zrozumialem dobrze, co chciales w koszyku za 3k, ale i tak zlozylem i powkladalem cos. Bo i tak na gtx 970 czy r9 390 braknie. http://www.morele.net/inventory/info/c1ctFv/

steam: /awesomeplayer1337

Opublikowano

Powiem Ci, ze to bedzie tak wyjda teraz te karty haj end, ale beda drogie, tzn podatek od nowosci, wiec poczekasz dluzej, taniej kupisz za to obecne karty troche, ale bez przesady, wiec jesli czekac to i tak troszke dluzej. Nie wiem czy zrozumialem dobrze, co chciales w koszyku za 3k, ale i tak zlozylem i powkladalem cos. Bo i tak na gtx 970 czy r9 390 braknie. http://www.morele.net/inventory/info/c1ctFv/

Na 390-tke braknie, ale 970-tka się zmieści.

http://www.morele.net/inventory/info/g99ryQ/

Opublikowano

Dzięki Panowie, zwłaszcza za oświecenie w kwestii ile może mi dać czekanie.

Jakieś bolączki w kwestii "dołożyłbyś trochę a miałbyś dużo lepiej więc weź..."? Czy może jeśli tak miałbym zrobić to podzespoły z linku pierwszego a GPU z drugiego po prostu?

Opublikowano

Ja na twoim miejscu bym zaczekał i zobaczył jak z tym nowymi kartami będzie. Możliwe, że po tym stare (np. GTX 970) będą tanieć.

Moje Konsole:

PS3 FAT CECHL04 YLOD - CFW DARKNET 4.66 V1.02 CEX

PS3 SLIM CECH-2004A YLOD- CFW REBUG 4.76.1 + COBRA 7.2 + WebMAN MOD 1.43.21 REBUG EDTION DEX

PS3 SLIM CECH-2504B - CFW REBUG 4.81.2 + COBRA 7.5+ WebMAN MOD 1.45.09 CEX

XBOX ONE S

Mój komputer:

Procesor: Ryzen 5 2600, Płyta Główna: MSI X470 Gaming Pro Carbon, Karta Graficzna: Sapphire RX 5700 XT Nitro+Zasilacz: Seasonic Focus Plus Gold 650W, SSD: ADATA SX8200 Pro 256GB + Crucial MX500 250GB, HDD: HGST 500GB + HGST 500GB + TOSHIBA 1TB, Obudowa: BeQuiet Silent Base 601, Chłodzenie: NZXT Kraken X62,
RAM: 4x 4GB HyperX DDR4 2133MHz CL14 (OC 3000MHz CL16)

DAC: Audiotrak Prodigy Cube Black Edition, Słuchawki: ISK MDH8500, Głośniki: EDIFIER R1280DB, Mikrofon: Trust Starzz

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...