Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Komputer do gier - 4500-4800zł

Blady04

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam zamiar kupić komputer oraz monitor tak mniej więcej za 4,5-5k złotych, ma to być komputer głównie do gier.

Jaki posiadasz budżet na kupno? - 4,5-,5k złotych
Kiedy zamierzasz kupić zestaw? (za ile dni, tygodni, miesięcy, lat) -   max miesiąc
Jaka jest dotychczasowa specyfikacja sprzętu, a jaka rozdzielczość monitora? -
Do czego ma służyć komputer? głównie do gier
Czy w koszyku ma się znajdować system operacyjny, monitor albo inne peryferia (myszka, klawiatura, słuchawki, etc.)?  windows 7, monitor
Czy zamierzasz podkręcać podzespoły? nie

Chętnie bym zobaczył w zestawie:

i7

- GTX 970

- 8 bądź 16GB ram

Opublikowano

Trochę wysokie wymagania jak na ten budżet

Wypełnij wzór:

Jaki posiadasz budżet na kupno?
Kiedy zamierzasz kupić zestaw? (za ile dni, tygodni, miesięcy, lat)
Jaka jest dotychczasowa specyfikacja sprzętu, a jaka rozdzielczość monitora?
Do czego ma służyć komputer?
Czy w koszyku ma się znajdować monitor albo inne peryferia (myszka, klawiatura, słuchawki, etc.)?
Czy do zestawu ma być dołączony system operacyjny?
Czy zamierzasz podkręcać podzespoły?
Masz jakieś dodatkowe wymagania dotyczące sprzętu?

internet to nie jest jakis oddzielny swiat gdzie ludzie zapomnieli o swoich emocjach

Opublikowano

Dobry monitor średniej klasy monitor to ~500-600zł (full hd ~23 cale), system to ~400zł, więc zostaje 4k na sam sprzęt.

W takim budżecie nie ma sensu 980, ale 970 spokojnie zmieścisz. Ram w takim budżecie myślę 8GB. 

Dlaczego koniecznie i7? W tym budżecie ja bym postawił na i5 6600k. 

Wymagasz SSD, a jak z HDD? Potrzebny Ci jest? Wiele osób decyduje się wyłącznie na SSD, 250GB w moim przypadku wystarcza na wszystko. 

Opublikowano

Trochę wysokie wymagania jak na ten budżet

Wypełnij wzór:

Jaki posiadasz budżet na kupno?

Kiedy zamierzasz kupić zestaw? (za ile dni, tygodni, miesięcy, lat)

Jaka jest dotychczasowa specyfikacja sprzętu, a jaka rozdzielczość monitora?

Do czego ma służyć komputer?

Czy w koszyku ma się znajdować monitor albo inne peryferia (myszka, klawiatura, słuchawki, etc.)?

Czy do zestawu ma być dołączony system operacyjny?

Czy zamierzasz podkręcać podzespoły?

Masz jakieś dodatkowe wymagania dotyczące sprzętu?

Poszło :) 

Dobry monitor średniej klasy monitor to ~500-600zł (full hd ~23 cale), system to ~400zł, więc zostaje 4k na sam sprzęt.

W takim budżecie nie ma sensu 980, ale 970 spokojnie zmieścisz. Ram w takim budżecie myślę 8GB. 

Dlaczego koniecznie i7? W tym budżecie ja bym postawił na i5 6600k. 

Wymagasz SSD, a jak z HDD? Potrzebny Ci jest? Wiele osób decyduje się wyłącznie na SSD, 250GB w moim przypadku wystarcza na wszystko.

Powiem Ci tak GTX 970 będzie idealnie, patrzyłem na ceny i5 oraz i7 i jak dla mnie dużej różnicy w cenie nie ma a w przypadku streamowania na i7 można na full hd :P

Opublikowano

w sensie możesz kupić już komputer? ja nic droższego niz r9 390 bym nie wkładał, bo niebawem nowe karty i będzie szkoda, kiedy wyda sie na 980 TI 3k a cena spadnie dwa razy. 

KLIK

starsza podstawka, ale wydajnością procesor nie grzeszy, więc cieszy, bo jest gdzieś na poziomie i5 6400 myślę lub 6500. posiada więcej wątków, więc jeżeli będziesz chciał coś robić poza graniem z pewnością ci się przyda. r9 390 od asusa, która ma 3 lata gwarancji. dwukomorowa obudowa, o której za dużo nie trzeba mówić, bo po prostu waży swoje, masz gdzie schować kable, mieści długie karty i duże coolery, filtry, wentylatory w zestawie. 16GB zwykłych cruciali, bo taką częstotliwość obsługuje płyta główna. zasilacz też niczego sobie, z niezależną regulacją napięć, spokojnie wystarczy nawet oc r9 390. ssd na system, który ma 120GB pamięci, na kościach MLC. 

dlaczego stara podstawka? bo nie zamierzasz podkręcać i xeon jest dobrym procesorem. jeżeli te 20/30 zł dla ciebie za dużo, daj znać, ale już lepiej jakbyś dołożył, bo szkoda ciąć na podzespołach.

FX 6300 | R9 380 4GB | VS 550W | Seagate 1TB | Crucial M4 120GB | 970a-ud3 rev 1.2 | Brutus 410 | 8GB RAM | 

Opublikowano

Jeśli możesz poczekać miesiąc to poczekaj, bo niebawem nowe grafiki, które powinny się raczej wpasować do Twojego budżetu. Dlatego odśwież ten temat tak po 10 czerwca (niby ma być tego dnia oficjalna premiera GTX 1070).

• 2 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...