Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Laptop 2000zł (podane propozycje)

Diukes

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

A więc zostałem zmuszony nieoczekiwanie do wymiany laptopa na nowy, z powodu awarii starego. Laptop służył będzie głównie do pisania sprawozdań na studiach, oglądania filmów, przeglądania internetu czy też do sporadycznego grania w gry MMO (Typu TESO, Dota 2), Strategiczne (Typu total war, Civ 5) lub też RPG (nie jakieś nowe wiedzminy 3, coś w stylu Neverwinter Nights 2 lub Divinity). Dodam jeszcze że przez lata grania na moim starym laptopie zdążyłem się przyzwyczaić do najniższych ustawień, więc tutaj cudów nie wymagam, oczekuję jedynie stabilności (żeby nie było powiedzmy 10 klatek )

Na oku mam cztery maszyny w miarę podobnych cenach (różnią się kwotą 200 zł):

1. Lenovo G50-80 w konfiguracji I7-5500U + Amd R5 M330 + 4GB pamięci

2. MSI CX61 w konfiguracji I5-4210M + GF 940M + 4 GB pamięci

3. Dell Inspiron w konfiguracji I5-5200U + GF 920M oraz Intel HD Graphic 5500 + 4 GB pamięci

4. ASUS R556LB-XO w konfiguracji i5-5200U + GT 940M + 4 GB pamięci (jest też opcja 8 GB ale kosztuje o 100 więcej)

Który z powyższych najlepiej nada się według was do owych zadań? A może polecacie coś innego mieszczącego się w przedziale 2000-2100? Z góry dzięki za odpowiedź :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...