Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Procesor do cs go socket 775

PoeBao

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Mam pytanie chciałbym znaleźć jakiś procesor najlepszy do cs go na socket 775 . ( Chipset:G41) Jak narazie mialem na oku intel xeon x5460 . Prosze o pomoc.

Opublikowano

Musisz podać obowiązkowo płytę główną bo musimy znać jakie w ogóle procesory obsługuje. To, że płyta ma taki socket nie oznacza, że wszystkie na niego wejdą.

Pobierz CPU-Z i przejdź do "Mainboard". tam powinien pisać model płyty głównej, albo po prostu otwórz obudowę i przeczytaj.

Opublikowano

A więc tak płyta główna: ASRock G41M-VS3 Chipset: Intel G41 , Karta graficzna: NVIDIA GeForce 9800 GT , Zasilacz: akyga 600 W . Co do ilośći hajsu to ok. 200 zł na procek ale też nie potrzebuje jakiegoś bardzo dobrego , taki żebym w cs miał 60-100 fps mi starczy. Myślałem o intel xeon x5450 ale podobno jak się go podkręci to strasznie się grzeje.

Opublikowano

Twoja płyta obsłuży Core 2 Quad Q9650, ale nie wiem czy Intel Xeon X5450. Oba procesory są tej samej wydajności, ale radziłbym raczej szukać tego Quad'a żeby później nie było komplikacji. Jedynym problemem może być cena, bo w większości ofert na allegro Quad jest 2x droższy.

Licytacja - Core 2 Quad Q9650 http://allegro.pl/intel-core-2-quad-q9650-3-0-ghz-12-mb-lga775-bcm-i6184260729.html  -  Niestety 9 dni do końca więc pewnie cena znacznie się zmieni. Reszta ofert od 300 do 500zł...

A na olx są tylko Q9550 nie Q9650. 

Opublikowano

Twoja płyta obsłuży Core 2 Quad Q9650, ale nie wiem czy Intel Xeon X5450. Oba procesory są tej samej wydajności, ale radziłbym raczej szukać tego Quad'a żeby później nie było komplikacji. Jedynym problemem może być cena, bo w większości ofert na allegro Quad jest 2x droższy.

Licytacja - Core 2 Quad Q9650 http://allegro.pl/intel-core-2-quad-q9650-3-0-ghz-12-mb-lga775-bcm-i6184260729.html  -  Niestety 9 dni do końca więc pewnie cena znacznie się zmieni. Reszta ofert od 300 do 500zł...

Z tego co czytałem to moja płyta obsłuży procesor x5450(z adapterem).Ogólnie nie bardzo chciałbym inwestować w quad' a , bo jedyne grane gry przeze mnie to CS GO i LOL a budżetu raczej nie zwiększe w najbliższym czasie.Jeszcze jedno pytanie , czy ten zasilacz pociągnie procek x5450 jeżeli nie będe go podkręcał ?

Opublikowano

Z tego co czytałem to moja płyta obsłuży procesor x5450(z adapterem).Ogólnie nie bardzo chciałbym inwestować w quad' a , bo jedyne grane gry przeze mnie to CS GO i LOL a budżetu raczej nie zwiększe w najbliższym czasie.Jeszcze jedno pytanie , czy ten zasilacz pociągnie procek x5450 jeżeli nie będe go podkręcał ?

Tak.

Opublikowano

Dzięki za odp :D To jeszcze dwa małe pytanka 1.Czy z tą płytą główną będę musiał aktualizować bios jeżeli kupie i włożę już ten intel xeon x5450? 2.Czy jeżeli kupie i ten procesor i adapter to wystarczy ,że po prostu włożę adapter w procesor a potem procesor do gniazda , czy będę musiał "skalpować" go ? 

Opublikowano

Moim zdaniem patrząc po cenach tych Xeonów jest to bez sensu. Chyba że kupisz na aliexpress, tam są jeszcze opłacalne.

Jak wgrasz zmodyfikowany BIOS i zrobisz według tutoriala to zadziała

Opublikowano

Co do tego biosu , mówiąc zmodyfikowany chodzi ci o aktualizacje czy trzeba to jakoś specialnie zmodyfikować i czy jak dam adapter na ten proc na 775 lga to już nic nie będę musiał robić tylko wpinam to i tyle ?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...