Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Komputer będzie działał

SebaPL01

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Działać będzie, ale jest słabo złożony

Wypełnij wzór i postaramy się pomóc:

Jaki posiadasz budżet na kupno?
Kiedy zamierzasz kupić zestaw? (za ile dni, tygodni, miesięcy, lat)
Jaka jest dotychczasowa specyfikacja sprzętu, a jaka rozdzielczość monitora?
Do czego ma służyć komputer?
Czy w koszyku ma się znajdować monitor albo inne peryferia (myszka, klawiatura, słuchawki, etc.)?
Czy do zestawu ma być dołączony system operacyjny?
Czy zamierzasz podkręcać podzespoły?
Masz jakieś dodatkowe wymagania dotyczące sprzętu?

internet to nie jest jakis oddzielny swiat gdzie ludzie zapomnieli o swoich emocjach

Opublikowano

Działać będzie, ale jest słabo złożony

Wypełnij wzór i postaramy się pomóc:

Jaki posiadasz budżet na kupno?

Kiedy zamierzasz kupić zestaw? (za ile dni, tygodni, miesięcy, lat)

Jaka jest dotychczasowa specyfikacja sprzętu, a jaka rozdzielczość monitora?

Do czego ma służyć komputer?

Czy w koszyku ma się znajdować monitor albo inne peryferia (myszka, klawiatura, słuchawki, etc.)?

Czy do zestawu ma być dołączony system operacyjny?

Czy zamierzasz podkręcać podzespoły?

Masz jakieś dodatkowe wymagania dotyczące sprzętu?

Dlaczego jest słabo złożony?

Opublikowano

Nie tyle co słaby, to jest nie opłacalny. Różnica pomiędzy i5 6500, a i5 6600 w wydajności jest bardzo mała, a jest 100zł różnicy. Obudowa to sam plastik ze słabym airflow i głośnymi wentylatorami. Aż tak wydajne chłodzenie nie jest potrzebne do procesora z zablokowanym mnożnikiem, jak chcesz ciszę to zmień na Ferę 3. Za 320zł masz płytę z lepszym chipsetem i z większą ilością banków na ram. Ten zasilacz jest dobry, ale jego cena jest znacznie za wysoka.

internet to nie jest jakis oddzielny swiat gdzie ludzie zapomnieli o swoich emocjach

Opublikowano

http://www.morele.net/inventory/info/U1Ve6d/    -    Dałem lepsze głośniki, tańszy, bardzo dobry ale nie modularny zasilacz, trochę lepsze pamięci ram oraz płytę główną na chipsecie H170. Można ewentualnie dać B150. Również w zestawie znalazła się znacznie lepsza karta graficzna oraz tańszy monitor który powinien w zupełności starczyć, niestety 21 cali. Dobra obudowa według opinii, ja na pierwszy rzut oka minusy jakie zauważyłem to wygląd jak klocek i małe okno, ale to się akurat da się przeżyć. A i procesor, procesor dałem tańszy który w zupełności starczy i do którego nie potrzeba nowego coolera gdyż jest z zablokowanym mnożnikiem.

Dobra, namęczyłem się trochę, mówić jakie błędy popełniłem. ;p

PS: zapewne trochę za budżet wyszło.

PS2: Poczekaj do nowych kart graficznych, spadną trochę ceny.

Opublikowano

Dlaczego jest słabo złożony?

A nie możesz zwyczajnie wziąć i tego wzoru wypełnić jak człowiek? Żeby chociaż było wiadomo pod jakim kątem ten zestaw oceniać...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...