Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

FPS fix?

weCzarek

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

@jaman1

CPU Usage 

W stanie spoczynku (pulpit ) 1-3%

Przeglądanie internetu 8-23%

RAM Usage

W stanie spoczynku 10-30%

Przeglądanie internetu 40-60%

@weCzarek

Gdy miałem, starsza grafikę od AMD, a zrobiłem aktualizacje sterowników do najnowszych to wydajność strasznie spadła, od razu zainstalowałem starsze sterowniki do karty graficznej. 

Być może to jest przyczyną, łap tutaj potrzebny link do sterów i pobierz te starsze np. 14.12 zresztą sprawdź sam.

http://support.amd.com/en-us/download/desktop/previous?os=Windows%207%20-%2064

Myślę że najlepszym wyborem będzie zainstalowanie sterownika do karty graficznej z płyty CD która znajdowała się w opakowaniu.

Co sądzisz @jaman1?

Nic nie zaszkodzi spróbować, ale przed tym sprawdź ile masz fps w SKILLU na nowszych i starszych sterownikach.

Pomogłem? 

Daj like, to nic nie boli :)

• Odpowiedzi 69
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

@weCzarek

Odpowiedź od supportu:

Użyłeś niewłaściwego IP. Proszę zastosować się do wcześniejszych wskazówek i umieścić ten adres IP w odpowiednim miejscu - 79.110.88.183.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

@Smoguś robię cały czas ten test jednak i tak wychodzi praktycznie to samo..­

Ale zastosowałeś ten adres? Jeżeli tak to podaj mi wynik.

Opublikowano

@Smoguś za chwilę wrzucę

zrobie edita posta gdy test się skończy

#edit1

|------------------------------------------------------------------------------------------|

|                                      WinMTR statistics                                   |
|                       Host              -   %  | Sent | Recv | Best | Avrg | Wrst | Last |
|------------------------------------------------|------|------|------|------|------|------|
|                             192.168.0.1 -    0 |  489 |  489 |    0 |    0 |    1 |    0 |
|                  bialy-bg1.neo.tpnet.pl -   71 |  130 |   38 |   26 |   40 |  106 |   56 |
|                       bialy-r1.tpnet.pl -   71 |  131 |   39 |   25 |   40 |  138 |   26 |
|                         war-r4.tpnet.pl -   71 |  130 |   38 |   29 |   40 |  106 |   38 |
|                   hbg-b1-link.telia.net -   71 |  131 |   39 |   45 |   61 |  145 |   58 |
|                  hbg-bb1-link.telia.net -   71 |  131 |   39 |   46 |   63 |  158 |   53 |
|                  ffm-bb4-link.telia.net -   74 |  126 |   33 |   66 |   82 |  173 |   71 |
|                   ffm-b1-link.telia.net -   73 |  127 |   35 |   67 |   80 |  136 |   87 |
| gameforge-ic-139736-ffm-b11.c.telia.net -   74 |  126 |   33 |   64 |   80 |  165 |   72 |
|                  vl13.gf-of.as47195.net -   71 |  131 |   39 |   62 |  121 |  252 |   62 |
|                         s1238.gfsrv.net -   71 |  131 |   39 |   63 |   79 |  159 |   67 |
|________________________________________________|______|______|______|______|______|______|
   WinMTR v0.92 GPL V2 by Appnor MSP - Fully Managed Hosting & Cloud Provider

O to podane wyniki. Jednak mam wrażenie że Gameforge chodzi tylko o ich pole statystyki, a nie całość.
Dodatkowo zamieszczam zdjęcie prosto z programu. 4HMMxLG.png

#edit2
IP i specyfikacja taka sama jak podawałem ci wcześniej

117-AwardImgMaster-1475160600.png

Opublikowano

polecam reinstall kompa, jak ci juz nic nie pomaga.

­

713582.gif         Liczba postów zebranych na koncie:
                                       25 50 75  100 125 150 175 200 250 500 1000 2000+

[Jeżeli pomogłem daj +]

[nic na tym nie tracisz]

Opublikowano

Niestety już na pierwszy rzut oka widać, że na linii Orange występują ogromne straty pakietowe. Proszę spojrzeć na procent strat pakietowych, który w normalnym wypadku powinien wynosić 0 lub blisko 0%. Prosimy o kontakt z dostawca internetu w celu ustalenia przyczyny tego problemu, sugerujemy zgłoszenie uszkodzenia linii/70% strat pakietowych do centrali. 

Opublikowano

wow dobry ten Orange 70% losu. Może jak przejde na 80Mb/s (10MB/s) to loss zniknie w sf2?­

A próbowałeś skontaktować się z Orange? Bo z tego co widzę, to nie.

Opublikowano

@Smoguś Kontanktowałem się z nimi i powiedzieli mi z góry że oferte (ich internetowa) z której korzystam nie ma najlepszego zasięgu w mojej okolicy

Powiedzieli że najlepszym rozwiązaniem jest zmienienie umowy. (zaproponowali mi kilka, mi.n taką w której ich zdaniem loss nie powinien być większy niż 2% , 80Mb/s)

117-AwardImgMaster-1475160600.png

Opublikowano

@Smoguś Kontanktowałem się z nimi i powiedzieli mi z góry że oferte (ich internetowa) z której korzystam nie ma najlepszego zasięgu w mojej okolicy

Powiedzieli że najlepszym rozwiązaniem jest zmienienie umowy. (zaproponowali mi kilka, mi.n taką w której ich zdaniem loss nie powinien być większy niż 2% , 80Mb/s)

No więc widzisz, jest problem z zasięgiem. - Najlepiej podpisz umowę z innym operatorem, z którym będziesz miał duży zasięg.

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Zgadzam się, od jakiegoś czasu są straszne spadki fps w skillu, i lagi występuję okropnie często.. dochodzi do pingu 1020 :D od razu mówię że z netem nie mam problemów, a nie występowało to wcześniej :/

Zgadzam się, od jakiegoś czasu są straszne spadki fps w skillu, i lagi występuję okropnie często.. dochodzi do pingu 1020 :D od razu mówię że z netem nie mam problemów, a nie występowało to wcześniej :/

Opublikowano

Lagi serwerów.

Opublikowano

Jak wyżej... Jest strasznie dużo bugów.

Jednostka Centralna: Karta Graficzna: MSI GeForce GTX 1050 Ti GAMING X | Procesor: Intel i3-7100 3.90Ghz | RAM: 8GB

Opublikowano

Lagi serwerów.

Ale dlaczego znajomy tak nie ma? jak gramy na tym samym serwerze, to u mnie zazwyczaj tylko dochodzi do tego :/ 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...