Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Klamka na odcisk palca - potrzebuje pomocy w znalezieniu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Potrzebuję znaleźć klamkę na odcisk palca, chciałbym aby ta klamka zbierała odciski tak jak w najnowszym htc, czy iphonie, taki z każdej strony. I przy przykładaniu palca nie było problemu z jakiej strony go przykładam.

Za pomoc i znalezienie mogę w jakiś sposób się odwdzięczyć, może jakieś lajki lub coś :)

Pozdrawiam.

Opublikowano

Masz allegro ebay nie problem sobie poszukać też po sklepach internetowych.

KoszT zabawy ok 500 do kilku tysiecy zł. Pewnie nie wiesz nawet czego szukać, taka klamka nazywa się KLAMKA BIOMETRYCZNA albo  ZAMEK BIOMETRYCZNY

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano

Masz allegro ebay nie problem sobie poszukać też po sklepach internetowych.

KoszT zabawy ok 500 do kilku tysiecy zł. Pewnie nie wiesz nawet czego szukać, taka klamka nazywa się KLAMKA BIOMETRYCZNA albo  ZAMEK BIOMETRYCZNY

Mamy już taką klamkę: http://www.zemp.pl/userfiles/image/klamki/l100_glowne.jpg , lecz trzeba odpowiednio prosto, tak jak podczas zapisywania odcisku, przyłożyć palec, a przy pośpiechu nie da się tego tak dokładnie zrobić. Dlatego szukam tak jak w pierwszym poście klamki, które zczyta automatycznie parę pozycji palca i wtedy nie będzie problemu czy został on prosto położony. 

http://usimport.pl/8,adel-diy-3398-zamek-biometryczny-na-odcisk-palca.html

PS. Po co dla 15 latka zamek otwierany na odcisk palca? Boisz się że mama znajdzie u ciebie w pokoju sztuczną pochwę? Nie tańszy i równie skuteczny byłby zwykły klucz? ;)

@Vitron

Czy to ważne ile mam lat, a tak w ogóle nie aktualizowałem już tego bardzo dawno :)

Opublikowano

Jak napisałem klamki są w rożnych cenach, takie co chcesz i czytają z całej dłoni cenowo ok 2-4 tyś czasem droższe są na zamówienia. Wymagają zwykle dodatkowego urządzenia do przetwarzania, mały komputer jako cześć klamki albo osobny moduł  np w zestawach inteligentnego domu sterownik. Zwykle lepszy jest panel z czujnikiem podobny do tych w telefonach, w zwykłej klamce co masz to czujnik o średniej jakości .

Najlepiej używaj karty zamiast palca. 

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano

Jak napisałem klamki są w rożnych cenach, takie co chcesz i czytają z całej dłoni cenowo ok 2-4 tyś czasem droższe są na zamówienia. Wymagają zwykle dodatkowego urządzenia do przetwarzania, mały komputer jako cześć klamki albo osobny moduł  np w zestawach inteligentnego domu sterownik. Zwykle lepszy jest panel z czujnikiem podobny do tych w telefonach, w zwykłej klamce co masz to czujnik o średniej jakości .

Najlepiej używaj karty zamiast palca. 

Niestety karta odpada.

Na żadnej stronie nie pisze nic o tym czy jest programowany jeden, czy wiele (przynajmniej ja nie widzę). Moglibyście Wy mi jakieś zaproponować dokładne modele? Może jakieś sprawdzone ? (w grę wchodzi tylko klamka z już wbudowanym czytnikiem na linie)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...