Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Co sie dzieje z ta gra

csNE

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Do tych co tak zaciekle bronia riotu: Jest masa innych gier ktore nie maja prawie zadnych problemow. Co wiecej deweloperzy tych gier maja tez inne gry na glowie. Takze nie gadajcie ze sie nie da. Riot nie dba o gre i tyle. Nie potrafia ogarnac wielu rzeczy - od klienta zaczynajac po wiecznych bugach konczac (do tej pory jest duza szansa ze zablokujesz sie w creepach albo tracisz HP przy cofnieciu itemu)...

tumblr_n94ladHf5d1qckkfko1_500.gif

Opublikowano

Znowu im logowanie padło, nie  mam siły :v

Moja historia wygląda tak;

Wczoraj grałem cały dzień by wbić od 24 lvla do 30. Udało mi się jakoś o 16.

Brakuje mi 1k ip by kupić ostatniego champa, w okolicach 19:30 wkońcu mnie stać. Ciężko wtedy było wejść na normala przez serwery.

Nie działa sklep ani rankedy, no krude ok.

Czekam i czekam, rankedy w końcu włączone, chce kupićc champa, ale no tak, sklep nie działa.

W końcu znika komunikat, chce kupić tego championa i zagrać placementy. C**j, i tak nie działa. Po pół godziny komunikat że nad tym pracują, no ok... 

To ja czekam do północy, ale że nic się nie zmienia to idę spać. Patrzę o 5 rano, o działa, wstanę o 7 i zagram. 

Wstaję o siódmej a tu jakiś problem z logowaniem.

neverlucky

Hello there.

Opublikowano

Odpowiedź jest prosta - Brak konkurencji, i sodówka uderza do głowy, tyle. Dopóki LoL nie będzie miał realnego konkurenta (i nie mówcie o Docie, bądźmy poważni), Riot nigdy nie weźmie się poważnie za tą grę. Bo co, przestaniesz grać? I jaka jest inna, lepsza moba? Smite opierdala gałe w sezonie trzecim, na Dote musisz poswiecic gigantyczne ilosci czasu by to ogarnac, HOTS to prościutka napierdalanka bez przyszlosci, a Paragon bedzie płatny + bedzie miał takie wymagania, ze połowa community LoL'a nawet tego nie odpali.

Opublikowano

Kto mówi o słabych zabezpieczeniach? Mogą mieć mocnego firewalla, ale

dla chcącego nic trudnego - uwierz xD Wystarczy w odpowiedni sposób wykonać ataki z kilkuset czy kilkuset tysięcy komputerów.

Ps. Każde zabezpieczenie ma swoje obejście :)

Czyli według Ciebie załatwienie kilkaset czy kilkaset tysięcy komputerów jest oraz załatwienie chętnych ludzi do tego ataku jest łatwe?

Ojj, ktoś tu nie ma pojęcia o czym mówi, a się udziela :) Jest prostsze niż się wydaje, a atak może wykonać jedna osoba.

Masz regułkę z wikipedii, bo nie chce mi się tego tłumaczyć.

Atak DDoS jest odmianą ataku DoS polegającą na zaatakowaniu ofiary z wielu miejsc jednocześnie. Do przeprowadzenia ataku służą najczęściej komputery, nad którymi przejęto kontrolę przy użyciu specjalnego oprogramowania (różnego rodzaju tzw. boty i trojany). Na dany sygnał komputery zaczynają jednocześnie atakować system ofiary, zasypując go fałszywymi próbami skorzystania z usług, jakie oferuje. Dla każdego takiego wywołania atakowany komputer musi przydzielić pewne zasoby (pamięć, czas procesora, pasmo sieciowe), co przy bardzo dużej liczbie żądań prowadzi do wyczerpania dostępnych zasobów, a w efekcie do przerwy w działaniu lub nawet zawieszenia systemu[1].

Nie pozdrawiam.

Opublikowano

Kto mówi o słabych zabezpieczeniach? Mogą mieć mocnego firewalla, ale

dla chcącego nic trudnego - uwierz xD Wystarczy w odpowiedni sposób wykonać ataki z kilkuset czy kilkuset tysięcy komputerów.

Ps. Każde zabezpieczenie ma swoje obejście :)

Czyli według Ciebie załatwienie kilkaset czy kilkaset tysięcy komputerów jest oraz załatwienie chętnych ludzi do tego ataku jest łatwe?

Ojj, ktoś tu nie ma pojęcia o czym mówi, a się udziela :) Jest prostsze niż się wydaje, a atak może wykonać jedna osoba.

Masz regułkę z wikipedii, bo nie chce mi się tego tłumaczyć.

Atak DDoS jest odmianą ataku DoS polegającą na zaatakowaniu ofiary z wielu miejsc jednocześnie. Do przeprowadzenia ataku służą najczęściej komputery, nad którymi przejęto kontrolę przy użyciu specjalnego oprogramowania (różnego rodzaju tzw. boty i trojany). Na dany sygnał komputery zaczynają jednocześnie atakować system ofiary, zasypując go fałszywymi próbami skorzystania z usług, jakie oferuje. Dla każdego takiego wywołania atakowany komputer musi przydzielić pewne zasoby (pamięć, czas procesora, pasmo sieciowe), co przy bardzo dużej liczbie żądań prowadzi do wyczerpania dostępnych zasobów, a w efekcie do przerwy w działaniu lub nawet zawieszenia systemu[1].

Nie pozdrawiam.

A ja myślę, że wypowiada się ktoś kto w ogóle nie ma pojęcia. Nie wiem jak mocny komputer musiałaby mieć jedna osoba, do stworzenia wielu botów o różnych ip, czy do utrzymania botów na innych komputerach, tak aby każde zapytanie było inne - podstawowe zabezpieczenie przed ddosem to blokada przed nadmierną ilością zapytań z jednego ip. A jest ich trochę więcej i nie jest to takie prościutkie jak Ci się wydaje. Naczytałeś się o ddosach, ale nadal Ci brak realnej wiedzy.

Tak jak i każde zabezpieczenie da się obejść, tak na każde obejście jest zabezpieczenie. Kto szybciej wymyśla i ma lepszy pomysł, ten wygra. Owszem, da się wiele, ale trzeba się na tym znać i brać pod uwagę fakt, że druga strona też powinna się znać na zabezpieczeniu przed tym. Do rozpowszechnienia wirusa też potrzeba jednak czasu, i w ogóle pomysłu w czym tego użyć itd itd

League of Legends

Opublikowano

Czy tylko ja mam problemy z zalogowaniem sie na serwery eune, euw i japan? na wszystkich blad Maestro. Na reszcie pewnie tez...

Opublikowano

Czy tylko ja mam problemy z zalogowaniem sie na serwery eune, euw i japan? na wszystkich blad Maestro. Na reszcie pewnie tez...

Błąd Maestro jest niepowiązany z ostatnimi problemami serwera. Zacytuję Ci jedną poradę z forum lola. Komentarze pod tym pokazują, że powinno działać.

wejdzcie w folder z lolem, potem w RADS\projects\lol_air_client\releases\0.0.0.XX\deploy i skopiujcie sobie LolClient.exe

Potem wejdzcie w: \RADS\projects\lol_launcher\releases\0.0.0.XX\deploy i tam to wklejcie wink.gif

Teraz sobie normalnie grajcie

Jak nie to reinstall.

"Człowiek człowiekowi człowiekiem, a kiwi kiwi kiwi" ~ Paulo Coelho

Opublikowano

Jak wszystko działa dobrze jest cudownie nikt nie pisze "ten riot to dba o te serwy od x czasu żadnego problemu", ale jak juz coś nie działa(np. logowanie przez 2h) to już pierdyliard komentarzy na temat jak to oni mają w tyłku graczy itp. Piszecie, że już się dorobili pieniędzy i mają za nic graczy i serwery EUNE. Zacznijmy od tego, że jest to gra F2P, nikt nie wymusza na was wydawania chociażby złotówki na grę, wszystko co jest dostępne w sklepie za RP nie wspomaga Cię w żaden sposób w wygrywaniu meczów, to że wydajecie na tą grę pieniądze jest waszą osobistą sprawą, nie pasuje wam jak traktują graczy to nie gracie, nie wydajecie pieniędzy na tą grę i tyle w temacie, a tworzenie takich "gównoburz" za przeproszeniem nic nie wnosi. Po 2 serwery EUW i ich kolejki logowania przez połowe sezonu 3 gdzie na zalogowanie czekało się 30 min, to były czasy prawda? Nie zauważyłem jakoś postu na temat tego, że Riot to jednak dba o EUNE, DBA O POLAKÓW. Proszę Was...

I nie mówcie, że bronię tutaj Riot'u bo to jakie mają problemy, wiedzą tylko oni nie chce ich oceniać.

anigif_sub-buzz-27474-1516737829-1.gif

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...