Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Kilka pytań o grę (zakup/mody/info)

dobryziomxxl

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

1. Nie mogę kupić grę? Na Allegro jest sporo aukcji ale większość to jakieś wałki, że nie mogę zmienić loginu i hasła a takich kont kupować nie chcę. Jeżeli znajdzie mi ktoś jakąś aukcję normalną na Allegro to może podesłać, ewentualnie inną, bezpieczną stronę gdzie mogę kupić kod do gry.

2. Grałem w to parę lat temu, pewnie sporo się zmieniło ale nadal działają mody? Kiedyś jak grałem, to wszystko wrzucało się do folderu z grą, tam podmieniało coś i śmigało, działa to tak samo dalej? Interesuje mnie gra tylko z modami, sama w sobie raczej nie. Jak wygląda instalacja, itp.

3. Jak wyżej pisałem grałem w to parę lat temu ale pamiętam kilka modów, które mnie interesują. Czy są one zaktualizowane do aktualnej wersji i mogą razem ze sobą działać? Nie pamiętam wszystkich pełnych nazw, więc napiszę co mod dodawał, na bank ktoś z Was będzie wiedział jaką ma nazwę. 

- Twilight Forest

- Dużo różnych nowych warzyw i owoców. Serio, było tego pełno. Jakieś marchewki, ziemniaki, cebula, ogórki, pomidory, pełno różnych krzaków i drzew z owocami. 

- Można było zaprojektować system, który sam mi będzie kopał i do skrzynek dawał materiały. Zaznaczało się obszar taką flarą i mogłem budować maszynę. Różnymi rurami przemieszczały się te przedmioty

- Minimapa

- Dużo nowych zwierząt, w tym ssaków, owadów, pajęczaków.

- Jakieś dungeony pod ziemią, przeciwnicy w zbrojach.

- Taki mod, jego skrót to chyba EE2 czy coś podobnie. Dodawał sporo nowych itemów, jakąś magię i różne inne bajery, w tym uzbrojenie.

- Mod związany z koleją, nowe pociągi i tory

Pewnie było jeszcze tego trochę ale już nie pamiętam. Są nadal te mody aktualizowane i działają? Są jeszcze jakieś nowe fajne, w podobnym temacie do tych, które podałem?

4. Jaka jest aktualna wersja gry, coś się zmieniło? przez te 2/3 lata?

Opublikowano

1. https://minecraft.net/pl/

2. Wszystko zależy od modyfikacji jaką wgrywasz.

3. Będziesz musiał po prostu użyć Google, znaleźć tematy/strony z projektami i sprawdzić ostatnie updaty.

4. Najnowsza stabilna wersja na dzień dzisiejszy to 1.9.2. Zmieniło się naprawdę dużo, od nowego światu, po nowe itemy i moby.

Opublikowano

I jakbym chciał znaleźć te modyfikacje, które mnie interesują to wpisywać i szukać pod wersję 1.9.2, tak? po żadną inną nie pójdą, dobrze rozumiem?

Opublikowano

3. Jak wyżej pisałem grałem w to parę lat temu ale pamiętam kilka modów, które mnie interesują. Czy są one zaktualizowane do aktualnej wersji i mogą razem ze sobą działać? Nie pamiętam wszystkich pełnych nazw, więc napiszę co mod dodawał, na bank ktoś z Was będzie wiedział jaką ma nazwę. 

- Twilight Forest

- Dużo różnych nowych warzyw i owoców. Serio, było tego pełno. Jakieś marchewki, ziemniaki, cebula, ogórki, pomidory, pełno różnych krzaków i drzew z owocami.  Pam's HarvestCraft

- Można było zaprojektować system, który sam mi będzie kopał i do skrzynek dawał materiały. Zaznaczało się obszar taką flarą i mogłem budować maszynę. Różnymi rurami przemieszczały się te przedmioty BuildCraft

- Minimapa rei's minimap lub voxel minimap

- Dużo nowych zwierząt, w tym ssaków, owadów, pajęczaków. Mo Creature's

- Jakieś dungeony pod ziemią, przeciwnicy w zbrojach. Chyba Better Dungeons

- Taki mod, jego skrót to chyba EE2 czy coś podobnie. Dodawał sporo nowych itemów, jakąś magię i różne inne bajery, w tym uzbrojenie. EE to skrót od equivalent exchange

- Mod związany z koleją, nowe pociągi i tory RailCraft

Pewnie było jeszcze tego trochę ale już nie pamiętam. Są nadal te mody aktualizowane i działają? Są jeszcze jakieś nowe fajne, w podobnym temacie do tych, które podałem?

Wszystkie te mody są na wersje 1.7.10 nie wiem czy są na nowsze.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...