Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Body + Buff czy WP/Mental bez Buffa?

Lajkk

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.. ostatnio zastanawiałem się nad wyborem postaci do grania "na poważnie" 
Zależy mi na w miare prostym expie i dobrym pvp (w pozniejszych fazach)
Teraz pytanie : Body + Buff do expa i potem pvp, czy Mental/WP bez buffa exp--- pvp
Serwer: hard (jeszcze nie wystartował więc nie potrzebna jest nazwa)

1352328162-U673632.jpg
Opublikowano

Stawiałbym na bodziaka z buffem. 

Ale to raczej moje osobiste preferencje. 

Sporo zalezy tez od serwera (jakie są bonusy, czy postacie nie są podkrecone itp) 

14.08.2010 - rejestracja

21.12.2011 - 500 postów (ProUser)

04.07.2012 - 600 postów

3.11.2014 - 700 postów

7.04.2015 - 800 postów (Postmaker)

5.07.2015 - 900 postów

10.10.2015 - 1000 postów

28.03.2016 - 1200 postów

16.02.2017 - 1500 postów

Opublikowano

Jeżeli to serwer hard to buff obowiązkowy bodym wiadomo łatwy start ale będziesz musiał dużo z siebie dać żeby go rozwinąć.

Budowniczy
Opublikowano

dlaczego nie mental ?? pomyśl jak jest trudno o bony kto będzie robił na 2 ręke

Opublikowano

Jeśli hard, to bez znaczenia jaka postać i tak musi być buff, bo wydaje mi się, że to podstawa.

Co do pvp czym lubisz grać to rozwiń tą postać. Ja preferują surę WP do expa, wiadomo ostrze, strach, zbrojka i nawet bez bufa da radę, chociaż z jest wydajniejszy.

W pvp sura też niczego sobie, tylko jak z innym wp, siada rozpro to wiadomo, mniej bije ale z innymi klasami powinien być okej. To też zależy jakie bonusy tam będą, wartości tych bonusów, jak trudno będzie o eq czy coś w tym stylu.

Co do mentala, buff też z pewnością będzie mu potrzebny żeby jako tako ogarniał. W pvp postać jest dobra, duchowe największe obrażenia zadaje, reszta skilli tez okej, tylko trzeba mieć umiejętność grania żeby trafiać tymi skillami, bo nawalanie nimi non stop i liczenie na wejście którego z nich to powodzenia ;d

A co do bodego w pvp, niestety tu nie wypowiem się, bo nie gram tą postacią zbyt. W expie wydaje mi się buff obowiązkowy, zależy też od trudności serwera. A jak potrafisz grać tą postacią i na późniejszych lvl'ach nie będziesz mieć problemów to czemu nie. I tak jak wyżej, co do umiejętności w pvp nie wypowiem się, bo nie mam bladego pojęcia. Nigdy nie interesował mnie bodziak do pvp ;d

'You are the reason for my smile, You are the reason for my success, You are the reason for my good behavior to others, You are the reason for everything good in me'

Opublikowano

Zrob healera w pozniejszym etapie bedzie Ci o wiele latwiej :). Dobry wybór bodziak zawsze jest najlepszy

4521609.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...